Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 782
  • 413
  •   2
Отговори
# 390
С предна плацента, 19г.с. + 4 дни, втора бременност и също не усещам абсолютно нищо. Притеснявам се, но пък на прегледите се вижда, че шава и се надявам всичко да е наред. Правих и амниоцентеза, но за съжаление резултат мога да очаквам чак края на ноември, та до тогава ще съм си все  притеснена.

# 391
Момичета,днес бях на ендокринолог. Понеже съм с високо ТСХ пиех Л Тироксин 25мкг. Оказа се , че още е високо и ми увеличи дозата. Бяха ми назначили изследване и на витамин Д. Там съм точно на долната граница. Предписа  ми Вигантол 30 капки наведнъж с храна. Следващата седмица пак толкова иии така поне до следващия ми преглед. Питах и Аг ,който ми каза,че дозата е висока . Не знам как да го приемам. Струва ми се , че това е много висока доза. Разбрах, че на други бременни жени им изписват по 3 до 4 капки на ден т.е.организма има време да свикне. Не като при мен  по 30 капки наведнъж. Вие приемате ли витамин Д и в  какви количества?

# 392
Аз пръскам от спрейчетата на Better you от 1000 единици, не съм изследвала витамина, като утре ще ходя да пусна изследване на витамини и по-специално за желязо, по препоръка на Чучумишев, тъй като смята, че  бебка е слабичка, а според следящата ми АГ пък е добре, ела разбери кой прав и кой не. В 20+3 г.с. съм и бебка тежи 340 грама, по това което пише в интернет и според АГ-то е съвсем нормално за тази седмица, но все пак ще увелича приема на протеина и ще изследвам желязото. Колко тежат вашите бебоци за момента? Има ли някоя от вас с дефицит на желязо?

# 393
Момичета,днес бях на ендокринолог. Понеже съм с високо ТСХ пиех Л Тироксин 25мкг. Оказа се , че още е високо и ми увеличи дозата. Бяха ми назначили изследване и на витамин Д. Там съм точно на долната граница. Предписа  ми Вигантол 30 капки наведнъж с храна. Следващата седмица пак толкова иии така поне до следващия ми преглед. Питах и Аг ,който ми каза,че дозата е висока . Не знам как да го приемам. Струва ми се , че това е много висока доза. Разбрах, че на други бременни жени им изписват по 3 до 4 капки на ден т.е.организма има време да свикне. Не като при мен  по 30 капки наведнъж. Вие приемате ли витамин Д и в  какви количества?
Аз приемам Солигамма от 1000 мг.по 2 табл. сутрин. Не съм си изследвала вит. Д.
Йонси, аз имах желязодефицитна анемия. Сега не съм си изследвала желязото. Може би е време да го направя. Колкото до бебчето, в 19 г.с.+5 дни, бебка беше 300 гр. Няколко дни по-късно отидох на друг АГ, просто за проверка. Тогава АГ ми каза, че бебка е 377 гр. И честно казано, не знам. Явно че има разлика между различните ехографи. По друг начин не си го обяснявам.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 18:47 от Мечта24

# 394
Аз приемам вит. Д от 3000 единици на better you. Преди забременяване в един момент и това не беше достатъчно и пръсках по 6000. Важно е да има бая от него. Не бих се притеснявала, че предозирам.

Иначе аз се следя при Чучумишев и безрезервно му вярвам, изключително внимателен, с много опит. Бих се доверила на неговото мнение и сякаш не е казал нещо твърде крайно, просто леко да суплементирате, няма лошо.

Моето бебе върви много напред, последният ми преглед е от ЖК по здравна каса обаче, та не знам колко са меродавни мерките там с допотопния ехограф, но казаха 300гр в 19+0. Преди това 184 при Чучумишев в 17+0.

Аз съм първа бременност с предна плацента и явно съм изключението тук, защото усещам как се върти от началото на 18г.с.
Но като ви чета, явно е съвсем нормално да се усети по-късно, аз не очаквах толкова скоро. Но моят наистина върви едър, а аз съм дребна и явно няма място отсега.

# 395
Колко тежат вашите бебоци за момента? Има ли някоя от вас с дефицит на желязо?
Аззз, изписаха ми Феро-фолгамма, но от както я приемам съм със запек. Ще се радвам да спаделите начин за справяне на положението, че всеки ден ям плодове и пия много вода, но ефект нула.
Бебка тежи 409гр., докато приемах Дуфастон все вървеше с 2 3 дни напред. От както го спрях сега изостава с 3 дни и не знам трябва ли да се притеснявам...

# 396
Колко тежат вашите бебоци за момента? Има ли някоя от вас с дефицит на желязо?
Аззз, изписаха ми Феро-фолгамма, но от както я приемам съм със запек. Ще се радвам да спаделите начин за справяне на положението, че всеки ден ям плодове и пия много вода, но ефект нула.
Бебка тежи 409гр., докато приемах Дуфастон все вървеше с 2 3 дни напред. От както го спрях сега изостава с 3 дни и не знам трябва ли да се притеснявам...
И при мен има изоставане точно с толкова, като доктора затова ми препоръча да пусна специално желязо, защото на ФМ не видя причина за това изоставане, всичко беше перфектно. Следящата ме АГ каза, че не е нещо, за което да се притеснявам, при положение, че и аз съм по-дребничка и слаба, каза, че някои бебенца, особено момиченцата са по-дребнички, каза да пусна изследванията утре и вече да се водим по тях и да ми предпише съответно, ако е необходимо допълнителен прием на витамини. И както ми каза Чучумишев да наблегна на протеина. Като цяло само по един показател имаше изоставане с 3 дни, не помня точно кой, всички останали показатели си отговаряха на седмицата, имаше и такива, които бяха и с няколко дни напред.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 23:02 от yonsiii1917

# 397
Момичета,днес бях на ендокринолог. Понеже съм с високо ТСХ пиех Л Тироксин 25мкг. Оказа се , че още е високо и ми увеличи дозата. Бяха ми назначили изследване и на витамин Д. Там съм точно на долната граница. Предписа  ми Вигантол 30 капки наведнъж с храна. Следващата седмица пак толкова иии така поне до следващия ми преглед. Питах и Аг ,който ми каза,че дозата е висока . Не знам как да го приемам. Струва ми се , че това е много висока доза. Разбрах, че на други бременни жени им изписват по 3 до 4 капки на ден т.е.организма има време да свикне. Не като при мен  по 30 капки наведнъж. Вие приемате ли витамин Д и в  какви количества?

На мен личната ми беше изписала 10 капки и каза, че с по-малко няма шанс да си оправя дефицита по време на бременност. На последните изследвания вит Д ми беше доста окей, 30 не са малко, но явно иска ударно да компенсираш, може да се консултираш и с някой друг. Аз също пия л тироксин 25 мг от 12 седмица и на последните изследвания беше влязло в нормата за бременни под 2. Нали го пиеш 30, 40 мин преди да закусиш? Това е важно, за да го усвои организмът.
При мен върви май с 3,4 дни напред бебокът и е 450 гр в 22гс. От това става ясно,че не е момиченцее 😅
Аз малко се изтощих да съм вечно гладна и същевременно да се старая да ям здравословно и да не ям много сладко и въглехидрати. Четох, че момченцата пращат сигнали на майката да яде повече, аман 😀

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 23:47 от Dodiedi

# 398
Леле, като ви чета и започвам да си мисля, че моето бебе е гигант 😄 а е момиче. В 19та седмица беше 300гр. После в 21+2 бях на ФМ и там я измериха 490 🙄 На ЖК съм след една седмица, когато ще съм вече в 24г.с. и си мисля, че ще е над 700гр. Като гледам качва с по 100 грама на седмица.

# 399
По-скоро аз се притеснявам, че върви с дни назад и е малка.. Confused

# 400
По-скоро аз се притеснявам, че върви с дни назад и е малка.. Confused
Аз мисля, че няма за какво да се притесняваш, все пак говорим за 2-3 дни, не седмици, може просто да си е по-мъничка, имам приятелки с момиченца, които се родиха мънички, по 2600-2700 гр, та ги изписваха по 2500 от болницата. И до ден днешен са си слаби, фини мадами😁

# 401
Според мен само си създавате излишно напрежение с това сравняване, момичета.
Ако се стремите да се храните здравословно, движите се и не ядете за двама, какво значение има колко ще качите? Щом се чувствате добре и бебетата се развиват, аз не бих се притеснявала.
А за бебетата - само ако на ФМ ми кажат, че има проблем, бих се притеснила, ехографите не са кантари и рулетки и не се знае точно на кой ден от МЦ сте забременели, освен ако не сте инвитро.
За желязото - не съм по месото и по принцип хемоглобинът ми е нисък, така че с АГ вече сме взели мерки, защото в последния триместър вероятно ще падне доста като с предната бременност и не ми се иска да съм на някакви ударни дози, не си е работа…
Йонси, предполагам не са ти казали да преустановиш приема на Д за 7-10 дни преди изследването, за да са адекватни резултатите?

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:38 от Seaglass

# 402
Здравейте, аз съм от априлската група, но исках да споделя, че всяко бебче се развива различно и ден-два напред или назад не е повод за притеснение. Още повече, че ехографа не може да измери с точност. Аз родих 2024г. момче с тегло 2.450кг., казаха че всичко е наред и ни исписаха 3дни по-късно с тегло 2.350кг. Дребна съм и е нормално бебето да е дребно. 6дни преди да родя ехографа показваше, че бебето е 2.900кг. Въобще не се панирайте за такива неща.

# 403
Според мен само си създавате излишно напрежение с това сравняване, момичета.
Ако се стремите да се храните здравословно, движите се и не ядете за двама, какво значение има колко ще качите? Щом се чувствате добре и бебетата се развиват, аз не бих се притеснявала.
А за бебетата - само ако на ФМ ми кажат, че има проблем, бих се притеснила, ехографите не са кантари и рулетки и не се знае точно на кой ден от МЦ сте забременели, освен ако не сте инвитро.
За желязото - не съм по месото и по принцип хемоглобинът ми е нисък, така че с АГ вече сме взели мерки, защото в последния триместър вероятно ще падне доста като с предната бременност и не ми се иска да съм на някакви ударни дози, не си е работа…
Йонси, предполагам са ти казали да преустановиш приема на Д за 7-10 дни преди изследването, за да са адекватни резултатите?
Не са ми казали въобще нищо, а и аз ще ги пусна по-скоро, за да видя желязото как е, пък д3 и б12 информативно покрай желязото ще ги проверя, пуснах ги преди 1 час, до следобяда ще излязат резултатите и ще видим. Препоръча ми да го проверя това желязо, тъй като вчера на ФМ не видя причина за изоставането с тези 2-3 дни, гледа пъпната връв с доплера, но не видя затруднения в преминаването на вещества към бебето.

# 404
Koгато се приемат извън бременност се спират добавките, но при бременност не е добре да се спират, важно е коригираното ниво с добавките, а не какво би било без тях.

Общи условия

Активация на акаунт