1900лв. за отпушване на тоалетна?

• 3 054
  • 75
  •   1
Отговори
# 30
Бих купила вендуза, не е непосилно човек и сам да се справи.

# 31
Това, което е калкулирано е - демонтаж и монтаж на тоалетната ( по 200 лв. ) и с едно като шило-шнур ( навярно има термин ), което пъхат  по канала. - 150лв. на метър.

Не разбирам - правен ли е демонтаж и монтаж на тоалетната чиния, и защо? Как точно протече това отпушване? Опишете какво точно правиха.

Ние през февруари ползвахме услуга "отпушване на тоалетна" след едни безобразни наематели - струваше 100 лв без ДДС. Питаха преди да дойдат - фактурата на частно лице, или на фирма. След приключване на работата ни издадоха касова бележка от преносим касов апарат, а фактурата изпратиха после по мейла.
Първо изляха някакъв химикал, разтворен във вода, после бръкнаха с едно метално жило (цялото беше около 3 м, и не "влезе" съвсем, да е влязло максимум метър, метър и нещо), и накрая изляха друг химикал, пак разтворен във вода.

# 32
  • София
Това съм го пропуснала.
Правен ли е наистина демонтаж и монтаж? Даже не се сещам защо ни било нужно подобно нещо.
А шилото-шнур е въпросният уред, който струва 20 лв и с него всеки може да си отпуши сам канала.
Колко метра пише, че ти е каналът?
Шнурът е с различен метраж. Нашият у дома е 3 метра и е напълно достатъчен. Може да се ползва с години. Единственото му неудобство е, че трябва после да го почистиш, но с ръкавици не е толкова гнусно.
Лошото е, че ако са си описали разни неща документално, тогава трудно ще докажеш, че не са ги направили или че не си знаела какво да очакваш в резултат.

# 33
Щом струва 20 лева и да го хвърлиш не е проблем.

# 34
  • София
Да, така е, стига да не те мързи да ходиш за нов. Иначе на фона на 100 пъти по толкова, да.

# 35
С какво се запушват ми е интересно, досега не ни се е запушвал канал на нищо, пък имаме и 50 годишни апартаменти.

# 36
С какво се запушват ми е интересно, досега не ни се е запушвал канал на нищо, пък имаме и 50 годишни апартаменти.

Тоалетна хартия, мокри кърпи, паднала кошничка от препарат за тоалетна, тампони, превръзки, пелени…

# 37
О, колко пъти ме е спасявал този метален шнур у дома. Само, че е от по-тънките. А тези момчета, за които  писах, бяха с също такъв шнур, но с по-голям диаметър. С присобление се включва в ел.мрежата, за да не се навива на ръка.

# 38
  • София
Другия път кажи, че мъжът ти адвокат в момента го няма у вас. Там е разковничето на минавката. Измекяри.

# 39

Тоалетна хартия, мокри кърпи, паднала кошничка от препарат за тоалетна, тампони, превръзки, пелени…
Тия неща в тоалетната ли ги хвърляте?
Аз изхвърлям там само стари манджи, но ще спра, че сумата ме изплаши.

# 40
Според Вас дали ги хвърляме в тоалетната?!
Аз лично не, но както по-горе се написа - наемател.
Има доста хора, които ползват тоалетната чиния за изхвърляне на вече използвани санитарни материали.
И не, вкисналата манджа няма място в тоалетната чиния също. Мазнините/ориз/картофи и пр. се отлагат по канализацията и също могат да доведат до запушване.

# 41
  • До хладилника, който обичам
Другия път кажи, че мъжът ти адвокат в момента го няма у вас. Там е разковничето на минавката. Измекяри.
То не пречи наистина такива да са им цените - като не се е поинтересувала за по-твърда цена в аванс, колко му е. Има фирми за 15 на метър, и за 150, просто е уцелила втората и те са се възползвали максимално.

# 42
  • София
Вкъщи се запушва едната тоалетна с хартия, защото тръбата има някакво криво коляно (правихме термо снимка). Пък сме голямо семейство и не е като да не се ползва.
И веднъж аз я запуших с една стара супа, която мислех, че ще мине.

Бу, цената не е 15 лв на метър, а толкова струва механизмът. Горе долу между 50 и 150 лв е цената на услугата. Пък за почти 2000 лв те все едно са прекарали шнура през канализацията на целия блок.

# 43
  • До хладилника, който обичам
Бу, цената не е 15 лв на метър, а толкова струва механизмът. Горе долу между 50 и 150 лв е цената на услугата. Пък за почти 2000 лв те все едно са прекарали шнура през канализацията на целия блок.
Не, виж по-назад. Таксували са я по 150лв на метър, затова така го пиша.
Ясно е, че няма как да струва масово толкова, просто са я извозили с нереалистично висока цена, но мисля, не е незаконно да имат нереалистично висока цена, само неморално да се възползват от хора, които нищо не разбират. Тя се е съгласила и е платила обявената цена.

# 44
Щот сигурно имат тази камера, дето "само тяхната фирма притежавала. И така била включена, че на момента във офиса им се виждало къде е точно проблема" И заради тази камера цената била толкова висока. А в последствие се оказа, че такива камери не били чудо невиждано. Но когато човек му се спрат нещо като ток, вода, или се запуши мивка, тоалетна се стреми нещата да се оправят по-бързо и понякога за тази бързина си плаща яко.

Общи условия

Активация на акаунт