"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 501
  • 184
  •   12
Отговори
# 90
Няма смисъл да се завижда.
Това е разпиляна енергия.
Като видя някой успял в него и искам и аз се присламчвам като котенце. Ама я кажи как,  къде, защо, какво?
А не аууу, тая ква е гадна, как отслабнала,  как заявкнала, въй как я мразя.
Омразата е чаша отрова, която мразещия си гълта ли гълта Wink

# 91
Никой не завижда, просто като гледаш някой как не полага никакви усилия и изглежда добре и си казваш и аз искам така. Това е. Не е завист, а по скоро съжаление, че не можеш и ти по същия начин.

# 92
Ох, защо сте сигурни че не полага усилия? Откъде тази убеденост бре хора?
С тия жени ли живеете? Не.
Знаете ли им ежедневието . Не
Знаете ли ги как се хранят. Не
Знаете ли ги какво тренират. Не.

Една позната вече детето и на 7 години, тя не може да отслабне, завижда на друга колежка, че родила и на 8 месец вече била във форма и пак е слаба.
Е, дебелата не спира с преработени храни по цял ден.
А отслабналата я знаех точно какво е направила, че да си върне килата и фигурата.
Обаче отстрани все и казваха - ама на нея и е ген, нищо не е правила.

# 93
Кърменето сваля килограмите ми е топ лъжата (айде мит) в този живот. С големия ми син качих 7 кг,с малкия свалих 18 по време на бременността, после за 2 месеца кърмене +10 и при връщането на работа и пускането им на ясла на 1 година по още 10 отгоре. С големия само разходки правех, с малкия ходех на фитнес 2-3 седмично, последно 3 дни преди да се роди. Не обичам да генерализирам и да соча с пръст, защото веднага скачат идеалните майки да обясняват как всичко е въпрос само на организация и на приоритети, безсмислена дискусия е това. Аз съм с много висок кортизол, който ми вдига инсулина до небесата, вдига и тестостерона и тренировките ме правят само още по-голяма. Но вероятно за повечето хора просто лежа на дивана и ям по 1 торта всеки ден.
P.S. Всичките ми приятелки с меки тела и кореми се "прибраха" много бързо, аз съм с доста здрав пояс (core имам предвид, не плочки), и имам много дълбока диастаза след втората бременност. Така че варианти всякакви, няма по калъп.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:03 от Melusine

# 94
  • София
Точно завист беше спомената по-горе, но пък няма как да сме в нечии обувки и да знаем дали полага усилия или не, дали е добре или не.
Отстрани всичко изглежда лесно, но не е. То и аз не разказвам на всеки срещнат за спортния и хранителния си режим и сигурно ми завиждат някои жени, че нищо не правя, ама ми костваше години да се пренастроят, че спортът ми е по-важно от мързела.
Споменатата ми приятелка, която излезе от родилния дом по-слаба отпреди забременяването, е болезнено кльощава и цял живот страда от това. Да, не е лошо на 50 да те мислят за кльощава девойка, но за нея е лошо. И здравословно, и за самочувствието ѝ, защото цял живот опитва да се поналее и да заприлича на жена, но уви. Трудно достига 45 кг. и постоянно ходи по ендокринолози и т.н. Има проблем с усвояването на определени хранителни вещества и винаги е била так, даже е чудо, че износи здрава бременност.
Никаква организация не помага да избягаш от себе си.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:13 от Fever Ray

# 95
Представи си някои знаем дали полага или не усилия.

# 96
За кърменето не генерализирам изобщо.
Ядях зверски много, повече и от мъжа ми и не от апетит, а от чист глад, единствено внимавах за захарта и не заради отслабване, а за да не привиква бебето на вкуса. Със захранването ме сложиха на “диета” заради дерматит. Не, че помогна много, но така ме изсмука, че въпреки добавките бях редовно в зъболекарския кабинет.
Всеки организъм е различен и си има слабите места.
Аз не получих стрии, защото според мен бях вече “дърта” и кожата така или иначе след 30+ не е особено еластична.

# 97
Стрии се получават точно поради липса на еластичност. Не е била това причината. Simple Smile)

# 98
Никой не завижда, просто като гледаш някой как не полага никакви усилия и изглежда добре и си казваш и аз искам така. Това е. Не е завист, а по скоро съжаление, че не можеш и ти по същия начин.

Няма такова нещо.
И за мен сигурно така си мислят, защо съм слаба и всички знаят, че не ходя на спорт и фитнес. Но правя много други неща за да поддържам форма.
И основното е да внимавам какво и колко ям.
Не познавам сочна жена, която да не яде и да не мисли, че пълнее от въздуха. А реално не може да прецени, че яде много повече калории или неправилни храни.

Няма магия или чак такъв ген, че някой да изглежда слаб. Други неща стоят отзад.

# 99
  • София
Представи си някои знаем дали полага или не усилия.

За да съм толкова близка с някой, че да знам какви усилия полага и за какво, не бих изпитвала негативни чувства към него. Но всеки знае себе си.
Пък и понякога е начин на живот, а не усилия
 Може тази в добра форма да не полага усилия, а с удоволствие да се движи и да се храни с правилните неща,а другата да полага уж усилия, гладувайки и карайки на бързи захари или спорадична физическа активност без ефект.

# 100
Е къде видя негативни чувства.

# 101
  • София
В конкретен пост за завистта към жените, които постигат резултати без усилия. 2 страници по-назад, откъдето тръгна тази насока.

# 102
Нещата пък които аз съм направила за да сваля килограмите си не ги наричам "усилия"
Всъщност ми е начин на живот.
Нещата трябва да се правят с кеф. Да се яде с кеф, да се тренира с кеф.
Ако вреди на здравето и фигурата, няма кеф. Значи някъде нещо не  в ред. И това е в главата.

Не познавам сочна жена, която да не яде и да не мисли, че пълнее от въздуха. А реално не може да прецени, че яде много повече калории или неправилни храни.

Аз пък познавам бая сочни жени, които си смятат, че пълнеят от въздуха и са чудеса на природата как може нищо да не ядат и да са дебели.
Много дебели са си заврели главата в пясъка.

# 103
  • София
Първите пъти може да е усилие, после започваш да се чувстваш и изглеждаш добре, превръщаш го в рутина и ти носи удоволствие. Някои обаче се отказват още в началния етап и за тях всеки нов опит вече е усилие.

# 104
  • София
Нормално е на човек да му се иска да му се получава лесно. На някои наистина им се, на други не се, но отстрани не винаги си личи. Така или иначе, човек е какъвто е, и е безсмислено да се тормози заради други, които не са така. Те пък сигурно си имат техните терзания, които изобщо не е сигурно, че са по-лесни за понасяне.

Общи условия

Активация на акаунт