"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 382
  • 167
  •   14
Отговори
# 150
  • Melmak
Особено това с целулита, някои го имаме и преди бременности, аз от тийнейджърка имам целулит. И кльощавата ми майка има. Вижала съм спортистки с целулит. Не го намирам за проблем. Намирам го за проблем на индустрията, която трябва да ни продаде мазила, масажи, процедури и не знам си какво още. В много държави да не си клечка е нормално, наличието на целулит също. Тук е някаква мания “да се отървем от целулита”. Не ща да се отървавам. Това е.

# 151
Диети не е добре да се пазят по никое време.
Режим не е диета и не е ограничение, а е начин на хранене. Когато той е превърнат в начин на живот, тогава е още по-лесно.
Може да се яде нормално, дори много и да се отслабва. Да ядеш като разпран невинаги означава банички и вафлички.
Едно и също е. Дали ще му викаш режим или диета.
Диета означава хранителен режим реално. Един ще те ограничи, друг не.
Диета на гръцки значи здравословно хранене.
Но много хора свързват думата с лишения и затова предпочитат други думички.

# 152
Pandora, абсолютно същото мнение споделям за целулита, хич не се хабя в битки с вятърни мелници.

Строго индивидуално е, затова не може да се обобщава за всяка жена. Обаче е факт, че при някои жени бременността не остава никакви следи и се възтановяват от раз, а други ги съсипва.
Какво имаш предвид под "съсипва"?

Докато обсъждаме кг, някой спомена ли зъбите?

# 153
  • Наблизо
Може би и аз остарях, но ми е странен този сюжет. Да имам здрави и щастливи деца, да се задържаме над повърхността финансово с ММ, родителите ни да нямат нужда от нас още едно десетина годинки, да се чувствам обичана и желана, да съм в синхрон с житейския ми път... хич, ама ХИЧ няма да ми пука от килца, стрии и тн. Да съм здрава и енергична, другото се нарежда.
Това.
Важно ми е да съм здрава и на мен.Така или иначе нито стриите ми ще изчезнат,а моите са ужасно много,нито ще стана по-млада,а целулита ми си е там независимо колко съм слаба и колко тренирам.Предполагам ако се докарала на излязла от концлагер няма да имам,но много ми пука.Природно съм си хубавичка и имам прекрасно зъби,та компенсирам целулита.И мъжът ми не е фотомодел-взаимно си се допълваме.И това ми е достатъчно.

# 154
Може би и аз остарях, но ми е странен този сюжет. Да имам здрави и щастливи деца, да се задържаме над повърхността финансово с ММ, родителите ни да нямат нужда от нас още едно десетина годинки, да се чувствам обичана и желана, да съм в синхрон с житейския ми път... хич, ама ХИЧ няма да ми пука от килца, стрии и тн. Да съм здрава и енергична, другото се нарежда.

Точно като имаш всичко това ще ти запука особено Simple Smile Няма да ти пука ако ти липсват по-базови неща и не ти остава време за суетност (пирамидата на Маслоу).

Иначе трябва да ти пука, но умерено и да не става мания. Човек трябва да се грижи за себе си, но и да не се опитва прекалено много да се бори с природата и времето.

# 155
11 страници тръшкане, че някои напълняват неспасяемо, други са си все едни и същи след 3 деца и 20 години. Е, добреее.... Аз съм на 61 години и съм 40 кг, колкото бях и на 21 г. Обаче....гръбначния ми стълб е изкривен напред на.... Не пожелах да запомня колко градуса. Не мога да извършвам някои прости движения. Някои дрехи ги обличам трудно. Като ида някъде, хората ми отстъпват място да седна. Многоо важно, че не съм дебела, тромава или че в лицето не приличам на годините си. Имам други критерии какво да ме притеснява. Например това да изглеждам  под 50, а да ми правят място, сякаш съм на 80.....

# 156
Ми как какво, иди и виж корема на "Ани от приказката кухня" какъв и е станал след 2 породени май са и 2и 3 дете. Тя е обикновена жена не тренираща, но същият корем има и Анелия Терзиева, фитнес треньор.
Това неминуемо би бил удар по самочувствието и за обикновена жена, а за тренираща още повече. Някои жени според мен комплекса към стриите го прикриват с изречения-" аз ги обичам, защо са белег на това, че дадох живот". Според мен не ги харесват, но тук съдя от собствената си камбанария. Имам от ученичка и са ми комплекс, такъв че много години лятото не носих къси дрехи, за да не ми се виждат краката, защото ми беше писнало от изречения- " оле, ама какво ти е това по краката, оле, защо така, оле, ама така ли ще остане". Скоро тук във форума прочетох от някой пак " как може да има стрии и да сложи такава рокля, срамота младо момиче да се остави да има стрии" Ние все едно сами ходим и се дерем и ни е много приятно да ни гледат така все едно сме заразни.
Има и жени, които остават без зъби. Това се оправя, но ако няма финансови възможности, а приоритет са памперсите ще си ходи така.
Някои остават без коса, кожата им става лоша, някои наистина погрозняват.
Тоя бум от хормони и нов живот в нея може да разкаже играта на някои жени.
Не сте ли чували да се оплакват жени от негативните последствия върху тях след бременност.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 21:21 от Morkovelka99

# 157
  • Melmak
О, за мен зъбите са приоритет. Какво значи памперсите са приоритет. Да кажем, че не е нужно да избираме между двете и да сме жертви на децата си.
Стриите могат да се появят и без бебета - аз имам по дупето. Получих ги през пубертета, когато тялото от детско стана женско. Някои жени знам, че ходят на лазерни процедури, за да ги махат, но аз не съм опитвала, не знам дали има ефект.
Чак някакъв комплекс да са ми, не са. Като бях на 20 носех много къси неща, но вече не са ми удобни. Може би лятото къси панталони и това е. То комплексите може човек да ги има и без особени поражения по тялото.

# 158
  • Наблизо
Честно казано вече не ги и забелязвам стриите.Аз имах и преди детето,излязоха ми през пубертета,като на повечето хора,но не се виждаха много-много.Пупата обаче ми разказа играта.И какво,нищо.Нося си и бикини бански дори.Все тази.

# 159
  • София
Но много хора свързват думата с лишения и затова предпочитат други думички.

Права си. Но наистина у нас диета е свързано с лишения, усилия. Това визирах.
Начин на живот, начин на хранене, начин на движение, здраве, щастие, сигурност, обич. Ей такива неща са важни.

Понеже става дума за зъби. При мен всяко дете ми костваше по 1 зъб. Това на фона на постоянна стоматологична грижа и изключително здрави при други обстоятелства зъби. Даже наскоро млад лекар възкликна, че рядко виждал толкова здраво зъби и хубави на моята възраст, без да броим 5-те коронки, заради 5-те бременност. Ама той и от това се изненада, че са само 5 короните. И нищо не спомена, гадината, дето съм слаба и стегната "като за моята възраст". Simple Smile Simple Smile

# 160
А какво общо имат зъбите и бремеността?

# 161
  • Melmak

При някои жени се развалят зъбите от бременността.

# 162
По време на бременност се изсмуква калцият от организма в полза на бебчето и след раждането се оказваш изведнъж с няколко кариеса.

# 163
И не само кариеси на някои им вадят много зъби.

# 164
Това.
Важно ми е да съм здрава и на мен.Така или иначе нито стриите ми ще изчезнат,а моите са ужасно много,нито ще стана по-млада,а целулита ми си е там независимо колко съм слаба и колко тренирам.Предполагам ако се докарала на излязла от концлагер няма да имам,но много ми пука.Природно съм си хубавичка и имам прекрасно зъби,та компенсирам целулита.И мъжът ми не е фотомодел-взаимно си се допълваме.И това ми е достатъчно.
При мене целулита изчезва за около 2 месеца като спра месото и животинските мазнини. Не си падам по крайностите и си позволявам пилешко филе и риба, по веднъж седмично в разумни порции. Като спра пък пърженото ми се подобрява кожата на лицето, че по принцип ми е мазна и образува комедони.

И да се оплача и аз от бременността си, че беше ужасна.
Бях с гадене от сутрин до вечер през цялата бременност. През по голямата ѝ част също и повръщах от сутрин до вечер. През останалата част повръщах по малко. До 4тия месец връщах и водата даже и всичко имаше вкус на поръсено обилно със захар. Хляб със захар, домати със захар, сирене със захар.... Хем нищо не можех да хапна, хем се късах да повръщам на гладно.
3 зъба ми се счупиха. Непрекъснато ми течеше кръв от носа. 2 пъти в начална бременност лежах за задържане заради кръвоизливи, отлепен плоден сак и хематом и си откарах с кървене до 4тия месец. Ужасно ниско кръвно в началото и се подпирах по стените да стигна до тоалетната. В края пък взе да се вдига и бяхме на тръни да не направя прееклампсия. Пулс около 100 в легнало положение (аз реално пролежах почти цялата бременност) до към края на 5ти месец....
И на фона на всичко това не знам как успях да кача около 9 кг а бебка 3170гр.
Мина секциото, изписват ме от родилното.... И аз с огромен корем все едно не съм раждала.
Вярно че родих на 45г. и очаквах че няма да изглеждам особено добре, предвид възрастта ми, ама такъв корем....
И на всичкото отгоре като излизах на 2 пъти без бебка, се намериха познати да ме питат "Айде бе, ти няма ли да раждаш вече?" Scream
Стрии само не получих от бременността. Но гърдите и корема не са това което бяха, въпреки че вече го няма онзи огромен корем.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 21:41 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт