"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 575
  • 185
  •   9
Отговори
# 135
  • Пловдив
Никой не е казвал, че нямат мъже и не раждат деца Grinning
Казвам, че лъжат. Никой дебел, повтарям, никой дебел не обича факта, че е дебел. Всеки иска да е слаб, да се чувства добре, да не му се трият бедрата, да не му се получават пъпки, рани, протривания. Това нещо боли всеки ден.
Който не е бил с много кила не знае.
Но да, има такива свикват. Но не се обичат. Но пляскат как се приемали каквито са. Абе хубаво лъжат другите, комплекси, срам, ама лъжат себе си.
Не е вярно. Зависи до колко килограма. Аз като качих над 100 кг почнах да се притеснявам, основно здравословно. На 75 -80 кг - харесвах се, отиваха ми, но пак съм била дебела според форумните критерии. На 168 см ръст.

80 кг на нищо не ми пречеха, нито пъпки, нито рани, нито протривания - абе какви са тези неща, аз и на 105 кг ги нямах?!?!

# 136
Ето нагледен пример за това. Ако не се отвори от маркираното от 2.48почва някъде 1 минута е.
https://youtu.be/VkgtrK1H8K4?si=UZbZDsjmsfIZbKm2&t=167s
14 дена след излизане от болницата е клечка. По нищо не и личи, 5 дена е била в болницата какво може да направи, че да отслабне за такъв кратък период. Вечерта след изписването или на другия ден отиде на дискотека на високи токчета, с това искам да кажа, че няма никакви неразположения от операцията.Питат я как го правиш-  тръгва да говори глупости, че се чувствала добре и затова и се получавали нещата. Мъжа и си казва ген е, яде като разпрана, не се съобразява какво и кога яде.

# 137
  • Банско
Моите наднормени кг след първата бременност бяха 67 кг. след втората 60кг. Висока съм 171 см. и е ужасно грозно да съм над 52 кг. Не казвам нищо за другите жени аз така си се чувствам. Да не ми личи, особенно това че нямам и една стрия, нямам черта, набръчкан корем и т.н. Обаче пък си имам целулит от тинейджър, имам плоско дупе и други кусури. Така, че дали ти личи или не че си родил или не няма значение, щом ти се приемаш.
Друго е вече мъжът как те приема. Повечето мъже искат жените им да са слаби и да не им личи след бременността. Това има как да се постигне с контрол и да не ядеш всичко, което ти се прияде докато си бременна. Аз не ядях всичко и качих при двете само по 10 кг. точно, като в началото на двете бременностти свалих 7кг. Абсолютно идентични и двата пъти. Задържах се да не ям и ето не пометнах. Има начин и не е казано, че трябва да се спукваме от хранене.
Стриите, килограмите и другите поражения скъпи жени, не се получават от бебетата а от преяждането, което си спретвате докато сте бременни. Ако не го правите, няма да има никакви поражения и 10 деца да имате!

# 138
  • София
Какъв е проблемът с токчетатащ след операция?
Аз на следващия ден след последното секцио (трето секция и пето дете на 48 навършени години тогава) бях на кафе извън болницата. Токчета не нося, но някои жени са свикнали с тях и не им пречи.
Аз никога не съм имала проблем след раждането. Кофти ми в било до момента, в който се "освободя" от тежестта.
И на сватба съм била 10-тина дни след третото раждане (първо секцио и много кофти бременност, вкл.с много кила и на легло, но се чувствах супер,че ми е олекнало от всичко в корема ми). И другите деца съм си гледала.

Понеже не знаех коя е дамата от примера, я гугълнах и в първото излязло интервю самата тя казва, че е качила по 13 кг и при двете си бременности, та надали е хич да не ѝ личи, просто не е наддала много и по природа е по-фина, а наживо не съм я виждала.
Познавам жени, които веднага след секциото се подложиха и на пластична интервенция,за да минат с една медицинска намеса и всички болки наведнъж.

# 139
Важно е да се отбележи, че повече примери от инфлуенсърското пространство са трениращи жени.  Много от тях не спират тренировките и по време на бременност.

# 140
Абе, какви трениращи жени? Въпросната сигурно не знае и как изглежда бягаща пътека. Говорим за обикновени жени, които се разхождат по улиците. Инфлуенсърките са само за пример, за да се онагледи какво се има предвид, защото имат снимки в социалните мрежи. На мои приятелки няма как да кача или на други хора, а техните са публични.
Никакъв проблем няма в токчета и излизането и ходенето след раждане. Повечето жени изпитват дисконфорт и затруднея след секцио това е операция все пак. Едната ми приятелка горката като я видях и направо щях да се разплача. Тя не можеше да ходи изправена, едва, едва ситни крачки правеше с помощ от някой, свита и прегърбена като баба. Какви кафета, токчета и дискотеки тя едва ходеше до тоалетната сама и си държеше бебето. Трябваше много време докато се възстанови от това секцио. Тогава ми викаше нормалното раждане е по-лесно, гледам ги жените родили нормално търчат из коридорите, а ние всички секцио сме по- зле и от баби.
А най-голямата глупост е да казвате, че стриите се получат от много ядене или качени килограми. Такива може да получите и ако теглото ви варира с 2-3 килограма. Може и 20 да качите и да не получите и една.

# 141
  • sofia
Дебелеенето, при значителен % от хората си е от ядене и обездвижване.
А до възстановяването след раждане ...след първото нормално раждане един месец не можех да си седна на задника. Така "хубаво" ме бяха цепнали и зашили. Второто не го и усетих. И след двете си върнах килата и си бях супер....обаче свърши майчинството, тръгнах на работа, движа се с кола, по цял ден седя и килата почнаха да се трупат по 2-3 на година. Аз не взимах никакви мерки и станаха 20+.... бях по-малко кила като влезнах да раждам. Та тази пролет се сепнах как се задъхвам като катеря обичайните планински баири, като преди не се задъхвах толкова (въпреки същите кила). И почнах тренировки и да си следя храненето. За 5 месеца заминаха 15 кг без кой знае какъв зор и лишения. Задъхването намаля значително и мускулния тонус ми е само в плюс.

# 142
  • София
Т.е. всичко е индивидуално.
Един го боли, друг не. Един качва 30 кила, друг 10. Един спортува, друг не. Един е с благодатна физика, друг не.
Няма как всички да сме по калъп, а претенции и рекламации на телата и гените си не можем да правим, нито да се сменим с друга жена.
Ето и приятелката, която е родила секцио, пък искала естествено, че да тича. Аз след естествените раждания и двата пъти не можех да седна, не можех да легна. Болки, дискомфорт. След секцио и трите пъти "летях".
Да не говорим, че след секцио е важно да се движиш максимално,за да се възстановиш бързо. Трябва да се напънеш да се изправиш и да тръгнеш, а не да се свиеш и да легнеш или седнеш. Боли първите минути и първите крачки, после почваш движение и за няколко часа може да си пушка. Това неслучайно в реанимацията го повтарят постоянно и съветват родилките, още преди вдигането им от сестрите, да почват да се движат леко в леглото, когато усетят крайниците си.
Стриите конкретно зависят от еластичността на кожата и да, пак от храненето, ама не толкова от количеството, а от качеството. И за целулита важи. Кожата следва да се обгрижва и вътрешно, и външно, освен генетичните дадености, за да е хубава.
Всяко нещо, за да е хубаво, иска грижи. Ама тук гледам всяка грижа е наречена усилие. Simple Smile
За хора, които лично не познавам, не бих коментирала, без да живея с тях и да знам как им минава ежедневието. Нека не забравяме, че инфлуенсърите показват това, което искат да бъде видяно, а не целия си живот.

# 143
Аз си тренирам цял живот без прекъсване, но по време на бременността не можах. Ниска плацента дълго време, после силен дискомфорт. Ходих в парка и се чекнех с леки упражнения вкъщи, а към края и това не можех, защото се скъси рязко шийката в 34 гс и остатъка прекарах на дивана. След раждането също не скочих като тапа от шампанско веднага на купон, имах бая болки и шевове хем родих естествено и сравнително леко. Практически един месец не можех да седна. Упражнения започнах да правя чак 20 дена след раждането и то по-скоро леко разтягане. А килограмите вече бях стопила. Чак след 40 ден започнах да се чувствам горе долу човек и започнах нормални тренировки плавно от леки към идея по-големи тежести. Бягането чак 4 месеца след раждането, а не бях бягала и цяла бременност. Пък преди това бягах почти всеки ден. Та си е всичко много индивидуално. Аз също си мислех, че като съм такава тренирана и ще родя като стой та гледай без един шев и за нула време и после ще играя хоро по етажите на болницата, но нейсе. В болницата основно лежах и се подканях по 5 мин за всяко пишкане, слагах свещички профенид и общо взето въобще не мислех нито за кила, нито за нищо, ама реално корема ми вече го нямаше.

# 144
Строго индивидуално е, затова не може да се обобщава за всяка жена. Обаче е факт, че при някои жени бременността не остава никакви следи и се възтановяват от раз, а други ги съсипва.
Аз мога да кажа за себе си, че ако ми се наложи да родя 3-4-5 деца, че ще се съсипя. Ще ми коства много труд, усилия и време, че да си върна вида от преди да забременея и пак няма сигурно да съм същата. Нещата никак няма са се случат естествено и натурално и 14 дена след раждане ще съм си слоница, а може и 1 година след това все още.
Аз се възхищавам изключително много на многодетните майки! А и не само, всяка жена дала живот, трябва да се чувства героиня!
На никоя не пожелам да чува и отвратителните изказвания като на онзи тъпанар с любовницата.
И на хората с наднормено тегло изобщо не им е лесно, нали ги виждах как плачат в "Живот на кантар" и към тях не трябва да се отнасяме с грубост и осъждане.

# 145

На никоя не пожелам да чува и отвратителните изказвания като на онзи тъпанар с любовницата.

Абсолютно грозно. Тогава бях млада. И разбрах, че мъжете са големи клюкари и гадняри.
Грозно е, смисъл това му е жена. Деца му е родила. И да я обсъжда. И това са лични неща.
Абе простащина.
За тази от клипа. Човека си го каза. Ген, природа. Яде като разпрана.
Завид Joy
Това е че някой полагат усилия за да изглеждат така след 4 месеца примерно, а тя моля ти се след 14 дни.
Извънземно е това.

Какво значи това не било вярно. Не е вярно за теб, за други е вярно
Тоест като не ти се е случвало, и на другите ли хора не се е случвало Grinning

# 146
  • София
Според самата цитирана дама, тя е качила 13 кг. Съвсем нормално и не е проблем да се махнат 14 дни след раждането с правилен режим. Сигурно още в родилното е оставила половината. Което не означава, че не ѝ личи ,защото килограмите не са всичко. Даже не изненадва вторачването точно в килограмите, защото негативите са съвсем другаде, докато килограмите могат да се регулират след бебето, а други неща (бюст, зъби, стъпала, хормони, кожа, коса и др.) искат повече усилия. Надали ако се съблече гола ще е като нераждала девойка, без да има външна намеса.

За онзи с грозните думи ; простакът си е простак. Дори да беше жена му слаба, друго щеше да измисли,за да оправдае собствената  си липса на достойнство.

Иначе за многото деца - при здрава жена само първото раждане оставя трайните следи, после вече тялото е подготвено. Не коментирам възможното отключване на болестни състояния.

# 147
  • Paris, France
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти
Под "Не и личи" разбирам, че няма корем, увиснали гърди, стрии и не прилича на пълничка, мекичка лелка, а на стегнато момиче.

Не, не разпознавам добре възраст и майчински статус. В хлебарницата до нас работеше вечер момиче, което ММ мислеше за ученичка. Оказа се 32г майка на 3 деца. Мислех я за тийн и все още много младее. Изглежда ми по-млада от голямата си дъщеря.

Аз не наддавам много по време на бременност, а и първото ми дете е силно недоносено. Нямам стрии, нито корем, но родих старичка (на 31г първото). Повечето ми приятелки, които не нададоха много кила и родиха на 30+ години първото дете нямат стрии. При жени с широк ханш коремът не личи много. Моят се прибра от самосебе си, защото време за зала нямах. Килата също паднаха сами, без диета. Диета докато кърмя не бих правила, още по-малко с единствената цел да свалям кила.

Дрехи за бременна не съм си купила никога. Носех една пола-портфейл и дънки с много ниска талия като бях бременна със сина. С дъщерята носех летни широки рокли с висока талия. Нося си ги досега.

Според мене ражданията не състаряват, но гледането на деца може много да състари.

# 148
  • София
Диети не е добре да се пазят по никое време.
Режим не е диета и не е ограничение, а е начин на хранене. Когато той е превърнат в начин на живот, тогава е още по-лесно.
Може да се яде нормално, дори много и да се отслабва. Да ядеш като разпран невинаги означава банички и вафлички.

# 149
  • France
Може би и аз остарях, но ми е странен този сюжет. Да имам здрави и щастливи деца, да се задържаме над повърхността финансово с ММ, родителите ни да нямат нужда от нас още едно десетина годинки, да се чувствам обичана и желана, да съм в синхрон с житейския ми път... хич, ама ХИЧ няма да ми пука от килца, стрии и тн. Да съм здрава и енергична, другото се нарежда.

Общи условия

Активация на акаунт