След развода - нов партньор

• 7 276
  • 249
  •   2
Отговори
# 120
Тайс не си права.
Никой не и е казал да стои сама докато децата порастнат. Казва и се да си провери човека добре, преди да го прибере при децата на 6 и на 9 г.

# 121
Тя иска да го провери в обичайна за нея среда.
Тук пишат да не си и помисля.
Как да го пробва става ли без да го доведе при децата.
Тя има бит, ангажименти. Той нека също прецени дали иска да става пастрок. Как без опит за непосредствен контакт да стане

# 122
@tays никой не е писал да стои сама 20 години, а просто да не запознава децата с мъж който познава от едва 4 месеца.
Никой не и е казал да не излиза с него, но просто да се съобрази с децата си.
Какъв е този зор и бързане да започват да живеят заедно?

# 123
Има ли рецепта колко време е нужно?

# 124
Няма да влизам в спорове, всеки си решава.
Нали търсеше съвет тук? Хората й писаха да се виждат, просто да изчака повече време да се опознаят. Не всички са толкова “прекрасни”, колкото изглеждат на първо четене.
А рецепта няма, ама какъв е зора?

# 125
Няма зор, но няма и универсална рецепта.
Понякога става стиковане между деца и нов партньор по - добро, отколкото между деца и биолигичен ро
Няма да влизам в спорове, всеки си решава.
Нали търсеше съвет тук? Хората й писаха да се виждат, просто да изчака повече време да се опознаят. Не всички са толкова “прекрасни”, колкото изглеждат на първо четене.
А рецепта няма, ама какъв е зора?
дител.
Защо пък да се стига до статуквото майка- деца, социална единица и никой да не влиза в конфигурацията, за да не развали рахата на дечицата?
Може и за добро да е един ангажиран герой повече от мъченицата с двете деца и робата с девствения пояс

# 126
Шанса да не се стикова прекрасния ерген с децата и е голям. И ако не станат нещата като по филмите какво? Нов след 4 месеца ли да прибере?
Някои хора са наистина големи егоисти и за собствения си кеф са способни да рискуват психиката на децата си.

Авторката ще постъпи какво сама прецени, но и се дадоха много градивни съвети.

# 127
Да си седи на майчинството и въобще да не помисля за връзка.
В други теми, оооо, ще срещнеш друг. Тук- не си го срещнала, забрави.
Добре, че животът не е бг мамма

# 128
  • Paris, France
Но като гледам, всички имате хубави семейства като " пострадали деца", и не ви пука, че родителката в качество на  светица, без мъже, докато станете на 20 , е загубила шанс да има човек до себе си, когато вие отлетите.
Не съм пострадало дете и се радвам, че родителите ми ми спестиха запознанства с 90% от партньорите си и все още мисля, че с повечето, с които ме запознаха, можеше и да не ме запознават. На детето му трябва стабилност, приемственост и последователност, които с нов партньор ги няма.

Родителите ми си имаха връзки и партньори, но майка ми не живееше с партньор и продължи да живее сама поне 15г след като се изнесох, включая и на място, където почти не ходех. Събраха се с голямата си любов, но той почина преди 18г и оттогава е пак сама. Сама щеше да бъде и ако се беше събрала с дългогодишен партньор, с когото се раздели, защото дъщеря му не щеше да се събираме. И той почина преди поне 5г. Само баща ми е още жив 🌞🤣, но женен за друга. Нищо вечно няма.

Съжалявам, но не съм видяла трайни супер връзки между жена с две деца и ерген. Разведените съседки на майка бяха прибирали млади ергени и не се получиха трайни връзки, а и единият също е покойник, бидейки с 15г по-млад от жената.

ОК, да речем може да го прибере в стаята си. Място за още едно или две деца едва ли има у тях. Ами ако и с него се раздели? Пак ще е сама, но с още повече дечуря и разходи, отколкото ако си беше седяла с двете деца, дето ги има. Децата са две и малки. С едно и голямо е различно. С две деца трябва да гледа ергенът да се разбира както с едното, така и с другото дете.

Не и казваме да седи сама като монахиня, а да пази спокойствието си, домашния уют и психиката на децата си.

# 129
Добре де, срещнала го е. Ама още не се знае. Все пак трябва някакво време, за да се убеди, че е правилният. Още повече че вече се е парила веднъж. Каква е гаранцията, че този път не е заложила на погрешен кон?
Всъщност всичко това няма значение, ако е сама. Но тук имаме и 2 деца в картинката. Които явно разчитат само на нея, иначе щеше да ги прати при баща им, за да се наслаждава спокойно на новата любов.

# 130
Беа имаше 3 деца и роди четвърто. И съпрутът и гледаше 2 чужди плюс природеното.
Та айде, да помислим, че пък има И такива случаи

# 131
Коя Беа?

Аз имам пред очите си няколко реални примера с мои познати.

Скрит текст:
Най-шокиращият е с разведена с дете, която има връзка с по-голям от нея вдовец с вече пораснали деца. Нейното е още малко. Години наред поддържат връзка, но тя живее при нейните родители, той в собствено жилище. Детето го познава, разбират се, харесват се уж. В един момент той купува общо жилище, за да се съберат да живеят заедно. Съжителството, за съжаление, трае само 1 месец. Толкова е успял да изтрае разглезеното ѝ и неуправляемо дете, което междувременно е станало тийн. От новия мъж се очаква да го издържа, но не и да го възпитава, недай си боже да му прави забележки. И понеже апартаментът е записан на нейно име, той си събира багажа и се връща в старото си жилище. Край на пиесата, завесата пада.

# 132
Невена сама писа, че си развалила доста връзки на майка си, и жената не е заживяла с никого заради теб. Детето ли трябва да ти одобрява партньора? Естествено не говорим за лудите, които тормозят и бият дете, което не е негово, и онези които бяха затворили дете в кокошарник, това са отчайващи случаи. Да приемем, че повечето хора са нормални и добри, не е ли ясно че повечето деца няма да искат да делят родителя си, някои дори ревнуват от другия родител, ако не са разведени. Е тогава изобщо да спрем връзката между мъж и жена щом има деца, освен ако по някаква случайност те също искат родителят да е щастлив, и колкото и да е непонятно за някои само майчинството не стига за някои. Да, трябва родителят да мисли за психиката на децата и да прецени; но не и да се ръководи от това то да одобри партньора. Имам познати беше им казано, естествено не го харесваха в началото, но после доста се сприятелиха. И защо изобщо той трябва да е пастрок, нали си имат баща?

# 133
So Lucky*, за авторката не знам, но мога да кажа за себе си. Ако не бях заживяла с мъжа ми, най-вероятно едва ли щях да срещна някой друг подходящ за съжителство. Бих си живяла и години наред със срещи за уикенда и толкова (или и без тях). Може би и да се отбива мъжът на гости за вечеря у нас най-много и толкова. Аз това и исках по принцип тогава в началото. И без мъж с децата доказано можех да си живея.

Та не мисля, че някоя жена с деца изобщо е тръгнала да заживява през месец с някого. Нали трябва първо да се харесате, после човекът наистина да има намерения за съвместен живот, и още доста неща да се напаснат. Не става с всекиго, както едва ли не си го представяте Simple Smile

# 134
  • Paris, France
Понякога става стиковане между деца и нов партньор по - добро, отколкото между деца и биолигичен ...
Вярно е и ми се случи. Затова и преживях раздялата на моя родител с въпросния човек малко тежко. За родителя ми беше N-тата връзка и "Ще срещнеш друг/а", а аз загубих завинаги човек, към когото се бях привързала. Не разбирах защо не мига да ида в офиса му след училище да го видя. Не разбирах защо не можем пак да идем заедно на почивка, на планина, на ресторант. Нищо не разбирах. Раздялата на родителите ми не е била тежка за мене, защото, добри или лоши, си останаха в живота ми. С нов партньор не е така и може да се случи да нарани жестоко родителя ни и родителят да не иска да го види повече, а ние да сме го заобичали безумно и да страдаме от липсата му.

Общи условия

Активация на акаунт