След развода - нов партньор

• 8 939
  • 318
  •   2
Отговори
# 300
Ох, ох, ох.
Мъжете сме е.. безплатно.
Ако от ваша страна да ви е.. е безплатно, всеки мъж знае, че не е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Така е, и от двете страни, няма безплатно😄
 Всеки би трябвало да дава и получава и да не мисли за цена, иначе за какво се събират и споделят живота, общ дом/деца (свои или общи).
Споделянето на живота не е безплатно, но мъжете си мислят, че само те плащат.

# 301
Ако се съберат да живеят заедно, най-нормалното нещо е да имат споделен бюджет. Нали любов, семейство, заедност, това-онова Smiley
Не мога да си представя жената да не може да си позволи да изпрати детето на езиков курс (примерно), а мъжът да си купи  много яка въдица за няколко хиляди лева.

Принципно говоря, не за конкретната авторка.
Финансовата страна на нещата никога не е за подценяване. Колко мъже остават без брак или партньорка именно, защото ги е страх "да не се минат" - да не му вземе апартамента, да не му харчи парите, да не гледа "чужди" деца.

Имам наблюдения и над успешни, и над неуспешни втори (и трети) бракове. И личният ми извод е, че това сработва при широкоскроени хора, склонни да дават, и да се отдават - във всеки смисъл, не само за пари. Гъвкави хора, адаптивни, и много, много влюбени в жената.

Дано и този е от "добрите", и развитието е благоприятно за всички.

То и за първи брак тези неща за важни за успеха му Simple Smile))

# 302
Ама чакайте, те са още само на 6 и 9.
Първо са детските болести, сезонни настинки и грипове, варицели, домашни, частни уроци, извънкласни дейности като спорт и танци, рисуване и карате, детски лагери, тържества в училище, смяна на гардероби всеки сезон, играчки, ах играчките, то лабубу, то плейстеишъни... И после отиваме към козметиката, ай фона, маратонките на онази марка как беше скъпата,слушалки, таблети и  пубертета и съзряването.
Добре, че баща им е жив а майка им млада, всичко ще се нареди някакси. Но Ромео надали ще яде палачинки в събота сутрин, както по филмите.
Ама чакайте, защо той трябва да плаща тези неща за децата?
Кой? Майката и бащата ги плащат тези неща.
Ако има нов баща в картината, може и той да поеме перо, но като цяло принципа е "който си има деца, да си ги гледа".

Ако е мъж на място, със сгурност е наясно с какво се захваща, очакванията към него, както и отговорностите, които трябва да поеме. 
Няма как при сериозни взаимоотношения един мъж да каже "който си има деца, да си ги гледа".
Моля, не слагайте всички мъже под един знаменател и не обобщавайте така на едро.

Желая успех на авторката и дано всичко се развие по очаквания за нея начин.

# 303
На 30 с 2 деца на 6 и 9 г. може и да е със средно образование авторката.
Е, това вече ме шокира 😅
Не, не съм със средно образование, но това е без значение. Познавам доста четящи, грамотни хора, които в действията си постъпват доста глупаво - поне в мойте очи. Мисля, че житейският опит, както и личностните качества са от значение в социалният живот.Това ме кара да бъда толерантна с всеки, без значение образование или професионално поприще.

# 304
  • София
Ох, ох, ох.
Мъжете сме е.. безплатно.
Ако от ваша страна да ви е.. е безплатно, всеки мъж знае, че не е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Така е, и от двете страни, няма безплатно😄
 Всеки би трябвало да дава и получава и да не мисли за цена, иначе за какво се събират и споделят живота, общ дом/деца (свои или общи).
Споделянето на живота не е безплатно, но мъжете си мислят, че само те плащат.

Мъжете не искат да вършат неща, за които са готови да платят на всеки друг са свърши, но не и на жена си Wink

# 305
  • Обран бостан ;)
На 30 с 2 деца на 6 и 9 г. може и да е със средно образование авторката.
Е, това вече ме шокира 😅
Не, не съм със средно образование, но това е без значение. Познавам доста четящи, грамотни хора, които в действията си постъпват доста глупаво - поне в мойте очи. Мисля, че житейският опит, както и личностните качества са от значение в социалният живот.Това ме кара да бъда толерантна с всеки, без значение образование или професионално поприще.

Няма и средно.

# 306
И какво ако е със средно образование например...?

С по-ограничени възможности за работа е, и вероятно нетолкова гъвкави откъм работно време, хоум офис и пр., по-трудна е логистиката ѝ с малки деца, които гледа сама, та нормално да съчетава трудно и срещите с мъж. Отделно финансова стабилност и пр.

# 307
  • София
Не критикувам авторката. Обаче аз, ако бях с деца на 6 и 9, работя, въобще не знам как ще изляза на повече от 1 среща месечно.

# 308
Не критикувам авторката. Обаче аз, ако бях с деца на 6 и 9, работя, въобще не знам как ще изляза на повече от 1 среща месечно.
Тя за това иска да афишира връзката, да са си заедно и да не се налага да "излиза на среща".

# 309
  • София
Иска, но така и не ми отговори на въпроса дали и ергенина иска афиширане и да се правят на семейство.

# 310
  • София
Ми ако не иска, тъкмо ще се разделят навреме. Драма не виждам.

# 311
  • София
Аз мисля, че 6 месеца връзка е таман времето да се разбере накъде и как ще върви.

# 312
Ами аз назад зададох конкретни въпроси съвсем културно, но авторката съвсем преднамерено не даде отговор. По-интересното е какво се чете между редовете на написаното от нея. Мъжът изобщо май още не отчита децата в картинката. Иска разходки и купони на рождени дни, но никъде не се спомена, че изобщо му минава през ума тези моменти да са заедно четиримата. Ако беше го споменал, сигурна съм, че авторката щеше да ни го навре под носа светкавично като доказателство. Та въпросът не е кога ТЯ ще го запознае с децата. А кога ТОЙ ще е готов. И дали изобщо има желание. Някой назад каза, че е много важно да се прецени дали той иска семейство с децата или иска само майка им.

П.п. Това за егоистичното самодоволство не го схванах. Нито за блудницата. Може би някой да разясни за нас, бавно загряващите.

Уважаема, групата е направена с друга цел. Четейки между редовете и предполагайки няма как да бъдете наясно с обективната действителност. Ако е било необходимо да го знаете, щях да го напиша. Щом да желая да ги запозная се предполага, че той изразява съгласие. А, основните въпроси не са свързани с това, кога той ще е готов, а относно житейския опит на хората преминали през това и съветите, които биха дали. Например аз мисля за редно да информирам баща им, както и ще направя. За да може да бъде подготвен при въпроси от тяхна страна към него. Считам, че като родител е редно да знае, както и да изкаже мнение с което да се съобразя, защото са деца и на двама ни. Както и бих искала и той да направи същото за мен, ако срещне партньор в бъдеще.
Толкова различни коментари и мнения, чак ми стана интересно - какво ли съветват тези, които започват отношения с разведени мъже/жени.
Отговори и още как. Ама като дърдорите не четете. Тази тема е приключила още преди да бъде започната. Аз така и не разбрах какво иска да знае авторката и какви съвети търси като: е решила да ги запознава, той иска да ги запознае, тя иска одобрението на бившия си мъж, очаква от него да е коректив в случай, че тя е “да речем влюбена”, ще се съобрази с мнението на бившия си мъж ако той прецени, че е рано, но ни пита нас колко време след запознанството и ни се кара на „уважаема” като отговаряме това, което пита.
При условие, че ще се съобрази с мнението на бившия си мъж нас какво ни пита?

# 313
Пита ни, защото сме “уважаеми” 😀.
На мен ми е смешно, заради нетърпението, което никога не успях да изпитам, докато бях сингъл.

# 314
  • Paris, France
И какво ако е със средно образование например...?

С по-ограничени възможности за работа е, и вероятно нетолкова гъвкави откъм работно време, хоум офис и пр., по-трудна е логистиката ѝ с малки деца, които гледа сама, та нормално да съчетава трудно и срещите с мъж. Отделно финансова стабилност и пр.
Познавам доста жени от моето поколение и поколението на майка ми, които със средно и даже без средно образование си изгледаха децата качествено и децата им нямаха по-малко от децата на висшистки. Моя втора братовчедка, 1969 набор се ожени веднага след гимназия и скоро след раждането на второто дете се разведе. Сама ги отгледа. За разлика от по-интелектуалните братовчедки, тя не си пръскаше парите по енциклопедии, компютри, мобилни телефони, висене в кафенета и ядене по ресторанти, нито в учене на езици или курсове и виШУ УбрЪзУваниЙ. . Помагаха и родителите и и двете баби, като дядовците се включваха финансово. В същото време студентки и докторантки си оставяха децата в домове докато си стъпят на краката. За началото на 1990те говоря. Докато при много висшистки има нежелание да се работи друга работа, черна работа, да се живее с по-необразован партньор, при по-необразованите жени няма такива спънки и някак си  не се стресират толкова от битовизмите и даже откровена немотия. Братовчедка ми през 2000г записа и задочно да учи и си завърши. Вече е щастлива баба.

Тук много чужденки нямат и основно образование, а някои са неграмотни. Помагат си взаимно, гледат си взаимно децата, работят здраво и децата им успяват колкото нашите, че и повече.

На 30г може всякакво образование да продължи или започне да учи. Млада е и животът е пред нея. Да са здрави само!

Общи условия

Активация на акаунт