Бихте ли отишли на погребението на бившия си съпруг/а?

• 3 479
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
Естествено, че трябва да отиде, ако има такава възможност. Това е признак на цивилизованост и добра култура. Каквото и да е било преди - този човек е бил важна част от живота, бил е най-близък и най-обичан за някакъв период от време.

# 16
Е как? Децата ти погребват баща си и ти ги оставяш сами в такъв момент?!...

Да не говорим, че хората дори отиват да изпратят колега, съсед и други странични хора от уважение, какво остава да умуваме дали да или не за някой, с който си живял и споделил живота.

Според мен да, дори и да нямаше деца.
Роднините са само роднини в случая. Децата и жената, дори бивша, е нормално за мен да са там, но знам, че друг може да мисли обратното. И си е негово право.

# 17
  • София
Според мен зависи как и за какво са се разделили. Например, ако е имало насилие,  не бих отишла.

# 18
Според мен зависи как и за какво са се разделили. Например, ако е имало насилие,  не бих отишла.

Това да, съгласна съм. Насилието изключва всякакво по-нататъшно  общуване.

# 19
Точно от това как и защо са се разделили зависи.
На мой колега жената си намери любовник и избяга с него. Колегата след години почина, много тежко понесе предателството. Тя не дойде и мисля, че правилно постъпи.
Аз също не бих отишла, нито искам той да идва на моето, ако съм първа.

# 20
Що за зловещи теми...?

# 21
Ако имаше насилие, нямаше да се колебае. Мисля, че роднините я притесняват.

# 22
  • София
Възможно е, не я познавам. Хората сме различни.

П. П. Насилието беше просто пример. Може да има и други пак по-крайни причини за раздяла освен насилието.
Накратко: ако причината за развод е що-годе нормална и след това сме поддържали прилични отношения, бих отишла. Ако причината за развод е била по-крайна и/или след това не сме поддържали прилични или никакви отношения, не бих отишла.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 19:39 от milenaka

# 23
  • София
Аз не, не бих отишла. Ако децата са малки, ще отида заради тях. При положение, че са възрастни хора със свои семейства, не мисля, че ще са опряли до мен за подкрепа.
Изобщо даже не бих се замислила да ходя, честно.

# 24
Дали ще ида на погребението на бивш съпруг зависи в какви отношения сме били към момента на кончината му. Вижда ми се егоцентрично, безумно и неуважително към покойника и истинските му близки да сме контактували служебно или никак с години и изведнъж да се изтъпаня на погребението му. Ако сме си били важни, сме щели да останем близки през тези години.

# 25
Аз мисля, че е неуместно.
Има семейства, които наистина запазват добри отношения след развода, дори контактуват приятелски, ходят на общи празници. Тогава, може да се приеме. Но вижте абитуриентски те теми, повечето бивши не искат жив и здрав съпруг на събитието на детето си, дали биха искали на погребението си бивш/бивша. И какво има да подкрепяш деца със свои семейства. За мен е нередно и дори недостойно човек, който по някаква причина не е бил част от живота ти, после да идва да отбелязва смъртта ти. Ами, тъпо ми звучи.

# 26

Е, то на погребението няма да си общуват бившите съпрузи, нали единият ще е умрял.

# 27
  • София
Аз ходих на погребението на бившият ми съпруг с който бяхме разделени от повече от 20 години. Не сме били в лоши отношения последните годиниот живота му, но не бяха и много добри. Общо взето заради децата контактувах с него. Заради тях и се грижех за него като се разболя, не непрекъснато не когато децата не можеха да отидат аз ходих. Сега ще станат 8 години откакто почина. Всички панахиди аз ги правя с децата. Но мога да кажа , че съм в прекрасни отношения с девер ми. Случаи всчкакви.

# 28

Е, то на погребението няма да си общуват бившите съпрузи, нали единият ще е умрял.

Умрял е, но насилието му е остало живо.

Как беше... битият - бит, втората част да не я казвам, а умрелият? 🤔
Да е живял достойно, без да е насилник, ако иска почести.

# 29
За мен това не е среща на общо събитие, за да се съобразявам ама били ли сме в добри отношения наскоро.
Това е Сбогом.
С този човек ако съм имала дом, деца, история, както и да е свършило като се крия няма да го променя. Като не ида няма да го нараня. Това е окончателния край на тази история. И бих я приключила и затворила в този живот, за да не я проиграваме пак.
Погребението не е само за умрелия - то е раздяла завинаги. На него ама най-не му пука кой е отишъл и грам не изпитва негативни емоции.
Бил ли е част от живота ми - с добро, с лошо, за да простя за този живот ще отида.
Единствено би ме спряло ако има нова съпруга и моето присъствие би я разстроило.

Общи условия

Активация на акаунт