Родителите му идват всеки ден до нас, вече не ми е приятно

• 6 169
  • 130
  •   2
Отговори
# 60
Всъщност имам жилище (което е от майка ми), но не е вариант, защото е в друг град...пък и пак е от някого, не лично мое.

Стигаме до това, че не е луд този с баницата....

На нея това положение й харесва.
И аз оставам с впечатлението, че темата е пусната само, за да си помрънка.
Очевидно къщата й харесва и не иска да стават драми като вдигне скандал, защото после връщане назад няма.

# 61
  • София
Аз пак да предложа да "изгубиш" ключа от двора.

# 62
  • София
Като си купихме къщата на село, първите 2-3 години съседите си влизаха като у дома в двора ми. Веднъж да обират сини сливи за ракия, два пъти хванах съседа когато се прибираме да реже узрялото грозде по същата причина. Щото с години са го правили. Идвали са и когато сме си у дома... Навик! Пък и какво ще го правиш толкова много грозде? Абе за 9 години, миналата за първи път казах - ракия не пия, не ми носете и гроздето отива за сок!

Офтопик, но същата работа в нашата селска идилия. Никакви роднини не са, ами просто всичко живо - преди 4-5 години купихме къщурката и я ползваме само като "вила", не сме там постоянно. Всеки си влиза, излиза както му скимне. Съсед беше ползвал през годините имота да излива отпадни води, че задната част е била съвсем необитаема. Обеща да си оправи мизерията - ами оправи я с багер, докато бяхме в София. Изровил сума ти двор, съборил фиданки, след него погром... После мига на парцали и не може да разбере, че някак нередно е да влизаш в багер у съседа, без да звъннеш да предупредиш поне... Те през годините бяха свикнали кози да пускат там да пасат, нормално, голям двор на 70% изоставен, мъжът ми веднъж кон беше заварил, орехите се брулят редовно, пълен цирк. И продължават. Пристигат акъл да ти дават, претенции да издигат или просто да огледат какво вършиш - ей така, бута си вратата, влиза и почва да обикаля, надникне в кухнята, поразходи се из градината. Понамръщих се няколко пъти и вече съм лошата гражданка (а мъжът ми е добър и ме търпи). Животът на село е културен шок, ако авторката е расла в град, определено ще ѝ трябва време да свикне с тия порядки.

# 63
  • София
Astonished
Леле, Флип, "леко" се втрещих.

# 64
Аз пак да предложа да "изгубиш" ключа от двора.

Тя хубаво да го "изгуби" ама свекъра нали ще ревне на синът си и на другият ден ще има друг ключ.
Мъжът й няма проблем, че баща му виси всеки ден у тях.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 13:23 от Arielle

# 65
  • София
Ами да се оправя с мъжа си.

# 66
Освен да хлопнеш с нещо тежко бащата на стария ерген и после да го заровиш в двора. Аз за друго не се сещам.

# 67
Ами да се оправя с мъжа си.

Чак на 5-та страница. Stuck Out Tongue Winking Eye

Нямаш проблем със свекъра.
С половинката имаш.  Sunglasses

# 68
Доколкото разбирам, старецът не пречи с нищо, като стои в двора и даже няма ключ от къщата, тоест само в хубаво време може да идва в този двор.
А проблемът е, че прави боклук и че разглезва кучето. Значи само в тези посоки трябва да се набляга: да не оставя безпорядък, да спазва определен ред с кучето и да не си кани гости там, защото нарушават реда. Всичко това трябва да му се каже от сина му и ако се обиди - още по-добре, проблемът е решен. А ако не - какво значение има, че ползва бившия си собствен двор, ако наистина вникне в новите порядки - вече със снаха. Ами така са градските снахи, претенциозни. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 69
Точно така. Свекърът си е свикнал, ще отвикне.
Както виждаме към свекървата рекламации няма.

Скрит текст:
По повод съседските дворове. Аз имам китен имот в едно чудно средногорско село, който, обаче разделихме на три части за трите разклонения на фамилията. от които ние сме едното. Да, ама аз съм израсла в тоя огромен двор, там съм гледана като дете и ми беше страшно трудно да се прибера само в "моята" част. Докато другата се обитаваше от старото поколение "децата" си я имахме  като наша, всеки си влиза, бере, ползва, включително и аз. После възрастните починаха, остана необитаем двор няколко години,  продължих да си влизам, някой път само да поседя, друг път да си набера орехи, да походя просто из двора.
Да, ама дойде племенницата, обнови си къщата,  доведе си мъж, пусна един грозен песунгер, и блокира практически междинната вратичка, под предлог да не влиза чудовището отдолу.

И се свърши тая. Сега понякога само надничам жално, но и през ум не ми минава да си влизам. Така че селските порядки се преодоляват, като ти покажат къде ти е мястото.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 13:31 от Iris04

# 70
Ако положението стане нетърпимо, най -вероятно ще го придумам да се преместим в моето жилище ( все още не е мое, просто обещано от майка ми, така че там пък ще трябва да се оправяме с тъща).
Засега ми отказва. Питах го дали ще е ок да се преместим (в апартамента)...казва "аз не съм свикнал да ми тропат на главата, пък и в този град нямаме приятели". Каза обаче, че ако се продаде това и отидем на морето, така не е проблем.

# 71
Точно така. Свекърът си е свикнал, ще отвикне.
Както виждаме към свекървата рекламации няма.

Е какви рекламации да има, като омразният й мъж го няма?
Като му спрат достъпа може тя да почне да ги тормози заради "тоз' изедник баща ти"!

# 72
  • София
Ако положението стане нетърпимо,
Скрит текст:
най -вероятно ще го придумам да се преместим в моето жилище ( все още не е мое, просто обещано от майка ми, така че там пък ще трябва да се оправяме с тъща).
Засега ми отказва. Питах го дали ще е ок да се преместим (в апартамента)...казва "аз не съм свикнал да ми тропат на главата, пък и в този град нямаме приятели". Каза обаче, че ако се продаде това и отидем на морето, така не е проблем.
Ако не предприемеш действия, как очакваш положението да се промени към по-търпимо?

# 73
Вие реално сте в техният дом или поне така го разбират.

Имате ли възможност да си вземете само нещо Ваше със съпругът ти? Тогава определено няма да си позволяват да идват постоянно.

По-добре да изплащате ипотека според мен, от колкото цял живот разправии...

# 74
При толкова наследствени  няма да се навие за ипотека.

Общи условия

Активация на акаунт