Родителите му идват всеки ден до нас, вече не ми е приятно

• 6 222
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
Няма пет начина, един е - отваряш си устата и изливаш, изливаш, докато този твой мъж не схване, че ако иска мир вкъщи, ще трябва родителите му да ти оставят лично пространство. На мъжа ти пространство не му трябва, той с тях си пасва, но ти - не.
Ще се наложи да разбере, че така не става.

# 16
  • София
Кажи в прав текст, какво искаш или не искаш да се случва в дома ти. На мъжа си го кажи.
Ако не съумее да те разбере и да обясни на техните - свиквай, друго няма да видиш.

# 17
Няма лесен начин за казване на такова нещо.
Сядаш и говориш с мъжът си.
Той трябва да им обясни, че ти досаждат, защото ако ти го направиш ти ще станеш лошата.

# 18
Явно все още смятат кащата за тяхна, щом си позволяват да идват така.
Единственият вариант е да говориш с мъжа ти да постави граници, да не идват без предупреждение и т.н.

# 19
Кофти ситуация, и аз мисля че проблема е че мъжа ти е ок с цялата работа и така ги е научил. Говори с него, обясни че имаш нужда от лично пространство и постоянното им присъствие у вас е допълнителен ангажимент, който натежава при такъв режим.

За кучето - идея си нямаш колко те разбирам. Няма какво да направиш освен да го превъзпитаваш като си тръгнат. Ако това ще те успокои, с времето превъзпитанието става все по-бързо и лесно, кучето свиква че като си тръгнат гостите купона свършва и нещата си идват на мястото. Ако има по-специфични казуси, сподели, ще опитам да дам съвет.

# 20
А казваш, че не ти е приятно, че майка ти какво беше... Дали тя не живее в съвремието и да ти "отваря очите" за някои неща?

Това според мен е казвала майката, но то останало на заден план. Не е приятно, когато някой се оказва прав пост фактум. Особено ако си го игнорирал,  докато си бил в облаците.

– например, нашите родители никога не идват без да се обадят или попитат предварително.

С6гласна съм, напълно,  но това поведение е несъвместимо с джибрите.

Моме, омъжила си се като в Гераците,

Това е било ясно още преди да се омъжи. Нещата не са се променили. Просто преди са били на заден план - сега излизат на преден. Не вярвам родителите да са били изискани и деликатни, а сега джибри в двора. И прочие. Радикална промяна е нямало. Просто е дошло ежедневието и реалността , на място на представите. Като се появи детето вероятно ще има и повече намеси. Но това пасва на имиджа на тези хора и "средата". И съпругът е ок с това.

# 21
  • Между гори и планини
Като ди спала когато си се женила, така ще е...
Старите ергени и моми са особена порода хора, след една възраст хората трудно, почти невъзможно е да променят навиците си.
Имаш няколко възможности:
- примиряваш се и живеете щастливи и сговорни.
- не се примиряваш и ставаш лошата снаха, а може и проблеми с мъжа да си докараш .
- изнасяш се, развеждаш се и си живееш спокойно и като се прибереш нямаш джибри в двора.
Не знам на колко години си, колко дипломатична си, но от дистанцията на времето и моя 21 годишен брак ти казвам , че човек трябва да си подбира битките, за да живее спокойно. За мен тази битка не би била важна.  Още повече, че дома в който живееш , макар и прехвърлен на мъжа ти, идва от свекърите. Сега ако си дала половината, за да го купите, обзаведете и т. н - да имаш претенции. Но в даденият случай е леееко нахално.
Та да обобщим - сама си си избрала мъжа, а с него и семейството. Избирай си правилно битките, затваряй си очите за такива дреболии, брой до 1000 преди да кажеш нещо, за да не пуснеш тема след няколко години разведена, с поне едно дете и на улицата.

# 22
А казваш, че не ти е приятно, че майка ти какво беше... Дали тя не живее в съвремието и да ти "отваря очите" за някои неща?

Това според мен е казвала майката, но то останало на заден план. Не е приятно, когато някой се оказва прав пост фактум. Особено ако си го игнорирал,  докато си бил в облаците.

– например, нашите родители никога не идват без да се обадят или попитат предварително.

С6гласна съм, напълно,  но това поведение е несъвместимо с джибрите.

Моме, омъжила си се като в Гераците,

Това е било ясно още преди да се омъжи. Нещата не са се променили. Просто преди са били на заден план - сега излизат на преден. Не вярвам родителите да са били изискани и деликатни, а сега джибри в двора. И прочие. Радикална промяна е нямало. Просто е дошло ежедневието и реалността , на място на представите. Като се появи детето вероятно ще има и повече намеси. Но това пасва на имиджа на тези хора и "средата". И съпругът е ок с това.

Освен това казва "А като че ли приятелки за споделяне нямам". Излиза, че майка й е единствената, с която може да разговаря.
Хубаво е все пак с някоя приятелка да поговори. Просто да чуе и други мнения.

# 23
Намери му работа по двора.
Кажи му, така  така ще си тук, аз нямах време, вземи подреди това, направи у дома.
Кажи му кучето прави бели, вземи го и го разходи някъде си за 1 час , хем кучето да се умори, хем свекъра да се види с хора.
Аз не бих с лошо. Най-лесно да се скараш и да стане скандала.
Бъди умна, той човекъв вероятно се чуди къде да избяга от жена си. Така че намери му работа, измисляй му по нещо. Хем ще е полезен, хем няма да има време да мести и да цапа. Хем ще разхожда кучето.

# 24
  • София
Ха, и това е начин. Да го накара да бяга повече от нея, отколкото от свекървата. Grinning

# 25
То не се говори така, но колко години още ще идват? След това, вие ще ходите. Иначе да, изтънко говори на мъжа ти, да дава работа на свекъра по двора. Или сам ще се откаже после или толкова ще се занимава, че няма да ти пречи.
На мен лично ми се прокрадва едно съмнение, дали не те следят, кога се прибираш и какво става вкъщи като го няма мъжа. Дали основателно или не, ти си знаеш.

# 26
Мъжа й досега да се беше намесил. Аз дори своите родители не бих търпяла да ми идват всеки ден. Поне си сменете ключалката на външната врата! Защо не сте го направили досега? Или се притесняваш, че мъжа ти няма да е съгласен.?

# 27
То не се говори така, но колко години още ще идват?

Много, докато могат да ходят. Те си го имат още за тяхно.
Но тепърва ще става интересно. Когато се роди детето, не само свекърът ще виси по цял ден, но и свекървата ще се домъкне. Laughing

Няма лесен начин за казване на такова нещо.
Сядаш и говориш с мъжът си.

Абе, то има много лесен начин, но за щастие на мъжете не всички жени го умеят.

Скрит текст:
Мъжете са просто устроени същества. Имат само един джойстик, с който да бъдат управлявани. Ако една жена знае как да го хване здраво и да го движи така, както ѝ е изгодно, може да покори света.

# 28
  • До хладилника, който обичам
Късно е, либе, за китка.

# 29
Напълно съм съгласна с по-горното мнение, че старите моми и старите ергени са особена порода хора.
Познавам такива и знам, че са страхотни хора, колеги, приятели, но като партьори са жива скръб. Не случайно са останали сами до по-голяма възраст. Аз никога не бих се захванала със стар ерген, но тук вече това е факт.
Съвет не знам какъв да дам, промяна не мисля, че може да се случи.
Може би някакво леко нагаждане с помощта на "джойстика", но и то е до време.
Кажи си какво ти е на душата пък дано се вземе под внимание...

Общи условия

Активация на акаунт