Родителите му идват всеки ден до нас, вече не ми е приятно

• 6 260
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
Преди време говорихме за продажба на къщата, защото кварталът се напълни с цигани и е въпрос на време и съседите ни от двете страни да станат такива. Тогава най- вероятно ще се изнесем със сигурност.
Към свекърва ми имам рекламации също...в началото идваше и стоеше да ми разправя как другата и снаха не става за нищо. И ми звънеше всеки божи ден към 16ч, за да ме приканва да се отбия на връщане от работа и да взема храна (която мъжът ми не яде и се хвърля), защото синът и не я отразява.
Но по едно време взех да не вдигам, та тя явно разбра, че не и се кефя особено. Сега се виждаме рядко - веднъж на две седмици.

# 76
Натискай тогава да продавате и вървете на морето.

# 77
  • Най-красивата страна
Старецът виси цял ден там ,джибрите смърдят отвратително и събират мухи,оси,пчели...човекът си е свикнал така.
Няма да са само джибрите.По-възрастните хора на село имат навика да трупат в двора всякакви боклуци,които ,,един ден може да потрябват,,...
Кучето е само повод да седи свекъра там.

Авторке,оправи го този двор.Някаква настилка,градина,барбекю...Всичко да е лъснато,да му е неудобно на човек да освини и да няма място за джибри и боклуци.

# 78
Старецът виси цял ден там ,джибрите смърдят отвратително и събират мухи,оси,пчели...човекът си е свикнал така.
Няма да са само джибрите.По-възрастните хора на село имат навика да трупат в двора всякакви боклуци,които ,,един ден може да потрябват,,...
Кучето е само повод да седи свекъра там.

Авторке,оправи го този двор.Някаква настилка,градина,барбекю...Всичко да е лъснато,да му е неудобно на човек да освини и да няма място за джибри и боклуци.

Ама ние не сме на село, просто сме в края на града. И дворът беше ужас като дойдох. Някакви жалки опити за отглеждане на домати ( които не се поливаха от стиснатост). Сега има райграс, туи, рози и т.н. само асмата му остана и май и тя ще си замине, защото нищо не го спира. Днес домъкнал една кофа с пясък да чисти кучешки акита, вместо да опъне маркуч.

# 79
Преди време говорихме за продажба на къщата, защото кварталът се напълни с цигани и е въпрос на време и съседите ни от двете страни да станат такива. Тогава най- вероятно ще се изнесем със сигурност.
Към свекърва ми имам рекламации също...в началото идваше и стоеше да ми разправя как другата и снаха не става за нищо. И ми звънеше всеки божи ден към 16ч, за да ме приканва да се отбия на връщане от работа и да взема храна (която мъжът ми не яде и се хвърля), защото синът и не я отразява.
Но по едно време взех да не вдигам, та тя явно разбра, че не и се кефя особено. Сега се виждаме рядко - веднъж на две седмици.

Когато се омъжиш за някого, вземаш и широкото му семейство. Отношението ти към тях е като към врагове. А наистина ли са такива?

Щом си взела стар ерген имай предвид, че той е свикнал да живее с родителите си и майка му подсъзнателно може  да се страхува, че ще загуби сина си.  За да става на твоята и да си постигаш целите, е добре да си хитра и да изградиш отношения.  Също къщата и преписана на съпруга ти, си я чувстват тяхна. Може да не им е приятно да я продадете. Моят съвет е да не реагираш емоционално и както ти казаха по-горе да си избираш битките.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 16:01 от metal.vixen

# 80
  • София
Смени бравата на двора. Знам, че не съм го казвала...

# 81
  • До хладилника, който обичам
Непопулярно мнение, но съм повече от сигурна, че свекърите вероятно смятат, че ви помагат, и биха било много огорчени и наранени да разберат как само се шляят по двора да цапат и пречат.
Като си си взимала мъж, е трябвало да гледаш и родителите и да прецениш можеш ли да се спогодиш с тях. Те явно те харесват достатъчно, за да идват да помагат (свекъра) и да опитват да ти облекчат домакинстването (свекървата с храната). Ако не искаш да се смразяваш с хора, които реално са добронамерени и искат да са ти в услуга, още повече възрастни (вероятно на 70+ и няма да се променят), намери начин как да им пренасочиш енергията за помощ по начин, който повече ти отърва, без да ги обиждаш и да разваляш отношенията с мъжа си, или с тях. Или без да пренасочваш, ентусиазирано се преместете на морето и запазете добри отношения.

# 82
Аз не разбирам защо свекърът трябва да чисти акитата на вашето куче, независимо с маркуч, или какво. Така той мисли, че ви помага, както ви е помагал докато го е гледал, като е било малко. Вие сте се възползвали от услугите му и той сега е с чувството, че върши важна работа за вас.

Кажете му, че сами ще си гледате кучето, включително  и ще му чистите и го правете наистина..

# 83
Да, разговори трябват.
Сядате с мъжо и му говориш, това не ми допада, онова...Изслушваш го, все пак на него са преписали тази къща... И ако не стават нещата с добро, си преценяваш дали ти се живее като селска булка.

# 84
  • Между гори и планини
Аз писах вече, но ще го повторя - старите ергени и моми са много по- свързани с родителите си и не случайно се женят късно, или въобще не го правят. Вероятно защото на кандидатите им светва червената лампичка преди това. След 35-40 годишна възраст човек трудно си променя навиците, пък родителите на този човек - още по- малко! Човек като се зажени преди това се е запознал с родителите и поне част от родата и ги е преценил дали са неговите хора, ще мелят ли заедно брашно или не. Щото като се омъжваме, отиваме в новото си семейство, но всъщност новите и тези които трябва да се адаптират сме ние жените. Освен ако зетя не е заврян.
Сега ще пиша от името на бъдеща свекърва. Ако предпиша имот на сина ми и някоя кокона реши, че ще го продаде , за да си купи жилище другаде, ще го направи само след трупа ми! Не може аз да съм събирала, градила и после вместо благодаря, че не живее под наем да има големи претенции. Като има - да си тегли кредити и да си купува. За това и преписан имот само с пожизнено право на ползване от родителите, за да не може да се продаде! И ако по този начин е преписана и тази къща, нищо чудно хората да си се чувстват у дома.
За да не се карате - изнасяйте се двамата или ти сама и всеки по живо по здраво!

# 85
Е тя каза, че е на лошо място, вероятно продажбата ще е общо решение, аз също предполагам, че е със запазено право на ползване, иначе биха били много глупави тия родители.

# 86
Именно, за това най-добре е двамата да си вземат нещо собствено било то и на ипотека. Да продават имота на родителите му според мен няма никакъв смисъл. То реално парите пак ще са от родителите, какво като препродадат...

# 87
Преживяла съм го същото. Преди 20 години си купихме къща до града, за да живеем там. Прибираме се от работа - магарето на комшията пасе в двора ни, жена му ( някой да не я изпревари) обрала на зелено прасковата в нашето място. Най - фрапиращото - ставам от сън една сутрин и в коридора се сблъсквам с една комшийка - бабка..... искала да ме пита нещо.... оглежда вътре в къщи. Това беше в самото начало - не стегната къща, външната врата само се притваряше, без сериозни огради и тн. Първото нещо което направихме беше оградите. Свекърът свикна всеки ден след работа да идва, уж да се грижел за новопосадените фиданки. В общи линии само блееше и лющеше клюки с комшиите ( за нас). Събота и неделя беше целодневна смяна при нас. Не го изтърпях, дадох нота на моя мъж - или обяснява ситуацията на баща си, или аз няма да се прибирам там, докато свекъра "медитира" в къщата ни... дори му обясних, че почивните дни смятам да правя тен по монокини на двора. Но съдбата по гаден начин ми " помогна". В къщи имахме кученце пинчер, мъжко, уникален характер. В двора гледахме двойка ротвайлери , в клетка.
Беше му обяснено, че няма работа в стаята, да не изпусне пинчера, ротвайлерката беше разгонена.. Е познайте - отворил стаята да си починел,... И мъжкият ротвайлер разкъса пинчера, защото мъничето отишло право в клетката на ротовете. Ревахме с глас с моя мъж, думите на баща му бяха - "е, кво толкова е станало, това е просто едно куче..." . Така спряха посещенията...работа в къщи няма.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 17:56 от m1ma

# 88
подарете му кучето и казана и им купете по една алекса да им прави компания и спрете да им показвате забавни неща у вас. Също така ако по им харесва у вас проверете защо. Ако се налага да им направите по-уютно, по-чисто, по-забавно у тях си го направете .

# 89
Аз бих си тръгнала. Веднага. Сериозна съм.
Първият ми брак бе с обсебен от родителите си “мъж”, не се наех с невъзможната задача да променям хората, затова промених обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт