Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 5 578
  • 137
  •   4
Отговори
# 135
Не знам как е в Щатите и там, но положението с кадрите е отчайващо. Едно, че няма, второ - тези, дето ги има са тотал щета.
Ами няма хора, как да има като държавата е 6.5 милиона, от почти 9 едно време, и намалява още всяка година? Пенсионерите са 2 милиона, работещите в частния сектор 1.95 милиона.
А тия, които наричаш "тотал щета" - неспособните или мързеливите или нямащи умения дори за професия дето плаща 1650 лева, те ли ще са клиенти за жилища на европейски цени?

А за Пловдив много хубаво, че откриват 200-300 нови работни места. Ще напълнят 5-6 блока от тези 5-600, които се строят в момента в Пловдив.
Макар че аз ако работех в индустриалната зона до Бенковски, бих живял в Цалапица, Царацово, Труд или някое от другите села близо до магистралата. От самия Пловдив да излезеш към магистралата е половин час в трафика. Сега гледам им оправят околовръстното откъм Пазарджик, но го правят пак с една лента както си беше, вместо 3 като в София.

Също и не съм твърдял, че 8% ще се вдигат 30 или 400 години.
Е как да не си - ето какво написа буквално:
за период от 30 години, да се качи една цена 10 пъти едвам покрива инфлацията за периода.
Сметнах го с ексела, за 30г имаш 10 пъти увеличение при средно 8% стъпка
Това означава, че очакваш инфлацията да е най-малко 8% ежегодно за 30 години, щом покачване 10 пъти "едвам я покрива".

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 22:46 от chris78

# 136
Може би е време общините да се сетят, че в 2025г не се чисти с метли, а с автоматизация. На запад в така от десетилетия. Същото важи и за бизнеса, който години наред купуваше бентлита и плащаше евтин труд вместо да инвестира в автоматизация и ефективност и сега получи шамар по свалени гащи.
В Германия безработицата е 6.3%, което от поне 84 мил души е над 5 милиона души. Като сметнем и емигрантите вероятно отива към 7-8.

В БГ, как да има кадри в частния бизнес като държавния сектор се раздува безобразно, че и дават по-високи заплати. Никоя лелка няма да си дава зор на по-ниска заплата в ччастния сектор. Продава си гласа и си кютка на държавна хранилка. То се вижда. Тези изборни резултати и дефицити не са случаЕност. Въпроса е че пари вече нЕма. 2026г ще е интересна за бюрото по труда и лелките.

# 137
  • София
Знаех си за наличието на „начален умисъл“, само дето не го бях формулирал точно така.

https://prokurori.bg/index.php/docs/show/analiz-na-nauchno-ekspe … -zeleno--ot-.html

Общи условия

Активация на акаунт