С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 4 187
  • 168
  •   2
Отговори
# 150
Аз не разбирам защото говорите за съд, като никой не е споменал, че свекървата ги съди. То стигне ли се дотам, вече със сигурност няма да се разбират

# 151
Никой не ме пита, но да си кажа. 🤣 Абсурдно е да се оправдава майка, която обижда друга майка пред собственото ѝ дете. Няма значение детето на колко е. Не е нормално, не е хубаво и със сигурност не е за уважение. Ако снахата обижда свекърва си пред мъжа си - тогава снахата ще е невъзпитана и каква ли не, ама свека може да говори лошо за снаха си пред детето ѝ. Ааа, да сетих се - защото ѝ е внуче и има право. Абсурдно е това, наистина. Даже звучи несериозно, защото ако имате дъщеря и тя е “снахата” дали пак така ще се приеме и ще е ок? 🤣 Ама то и обратната ситуация е същата - ако тъщата говори срещу зетя пред детето. За мен не е нормално.

# 152
  • София
Е, как пред деца такива приказки да са иди дойди? Какво значение има дали са пред деца или пред мъж казани? За мен е все зле. Даже пред деца два пъти по-зле точно, защото са малки и не могат да отсеят правилното от грешното поне в началото. Аз с баща им може и по някаква причина да не остана докато смъртта ни раздели, но децата ще са ми такива, докато съм жива и да слушат такива неща за майка си..... Айде не! Та ако ще и Господ да ме убеждава, че те трябва да контактуват и с бабите и дядовците си.
Мда, още докато го пишех, си дадох сметка, че ще наскачате. Иди- дойди са в смисъла, че продължава да се случва, защото едно дете не може да отговори подобаващо. Т.е. това не отразява неговото отношение към майка му. Докато съзнателен възрастен човек да седи и слуша, говори много по- лошо за него и за това до къде и колко си позволява свекървата. Пред детето ще дрънка нещо, то ще разбере половината, както и в случая на Uncommon може и да не каже, но пред съпруга това няма как да стане, което означава, че тя знае, че той грам не уважава жена си.

Никой никого не оправдава, камо ли да твърди, че е уважително, гледай си бременността и хормоните.

# 153
Дете не може да реагира, на съпруг  е длъжен. Това  е.

# 154
Точно защото детето не може да отговори, задължение на майката е да го предпази от тези ситуации.
И не е лоша майка тази, която предпазва детето си.
И изобщо аз не смятам за вярна поговорката "кръвта вода не става".
Любов детето може да получи отвсякъде, сакън ако не е бабата критикарка, детето няма да бъде обичано ли?

# 155
Аз нещо не вярвам, че съпругът на Нина Николина е прекъснал всякакви отношения с майка си.
Всъщност, тя няма как да е абсолютно сигурна в това, освен ако не го следи с ДжиПиЕс.

# 156
  • Варна
Ако не се намеси нечия бременност и хормони, явно няма как. Ми не всички бременни ги тресат тея пусти хормони!

Пускайте БТВ и стискайте палци на волейболистите ни!

# 157
Аз нещо не вярвам, че съпругът на Нина Николина е прекъснал всякакви отношения с майка си.
Всъщност, тя няма как да е абсолютно сигурна в това, освен ако не го следи с ДжиПиЕс.

Той не е, аз също не съм го искала от него, но тя сега е засегната, защото той за първи път ѝ се противопостави. Никога не съм му забранявала или настоявала да спира контакт с нея. Даже многократно съм му казвала да ходи да си ги вижда. Знам, че до последния скандал те си пишеха, чуваха се и тя звънеше на видео, за да вижда детето. Решението да не ходи е изцяло негово.

# 158
Със твоята буйна реакция, аз дори не мога да си представя какво му е на мъжът ти на живо когато избухнеш.
Сигурно това е най-малкото, което може да направи за да се прибира и да няма скандали вкъщи.

# 159
Нина, как се случи да те нарече "глупачка" пред мъжа ти? И точно тази дума ли употреби, или ти каза за нещо, че постъпката ти е глупава? Много ми е интересно. Ясно, че тук сте в голям конфликт, който има предистория, но за да се стигне до настоящото положение, всеки е допринесъл с нещо. И мъжът ти защо , наистина , си е затраял, ако директно те е нарекла глупачка в негово присъствие?

# 160
Нина, моя мъж също не общува много с майка си и много рядко й звъни. Те никога не са били близки, мъжа ми ми е разказвал, че почти няма спомени с нея, а само с баба си и баща си, които са го отгледали. Обаче свека разправя винаги как сама си била отгледала децата, а не й идва на акъла, че децата й имат спомени и те нямат нищо общо с нея.
Отначало ми беше кофти за нея,но с времето разбирам защо не я искат близо до себе си. И в тези причини аз нямам нищо общо, това са неща много преди мен.
Сега другия й син замина за чужбина и тя буквално изгуби почва под краката си, понеже той е любимия син и там беше обсебила семейството му, което трудно, но все пак успя малко да я озапти. Другата снаха премести родителите си в едно близо село до града и живее с тях, докато мъжа й е в чужбина. Там съвсем не може да припари,сега се е активизирала да се залепи за нас. И с всичките си опити по безумен, манипулативен и токсичен начин, единственото, което постига е наличния син дори да я избягва.... И тези отношения не виждам как могат да се стоплят или подобрят, с или без наличие на снаха и дали изобщо синовете й искат подобно нещо. Това, че успокоява собствената си съвест с ужасните си две снахи, си е нейн проблем. Аз и най-ужасната снаха да бях, сина й ако искаше, щеше да си поддържа взаимоотношения с нея и най-малкото да й звънне да я чуе....
Последно ми е писала, че искала да дойде да види внучето, била се затъжила.... Предадох на сина й, още не е дошла, защото изобщо не й е звънял. Та каква вина имам аз? Или да се занимавам като в началото на връзката ни да поддържам отношения с нея и да е близка с нас и тя после пак да ме плюе наляво надясно, каква съм и що съм и да й берем срамовете....Еми не, няма да го направя, не заслужава и както си е постлала,така ще си полегне....

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 12:47 от Karina-88

# 161
Нина, как се случи да те нарече "глупачка" пред мъжа ти? И точно тази дума ли употреби, или ти каза за нещо, че постъпката ти е глупава? Много ми е интересно. Ясно, че тук сте в голям конфликт, който има предистория, но за да се стигне до настоящото положение, всеки е допринесъл с нещо. И мъжът ти защо , наистина , си е затраял, ако директно те е нарекла глупачка в негово присъствие?

С мъжа ми решихме да поговорим с нея относно поведението ѝ. Той започна разговора с думите: „Защо толкова държиш да се купи тази проходилка? Нали ти казахме, че няма да я слагаме?“ Обясни, че се чувства обиден, когато темата се обсъжда отново, защото има усещане, че нашите решения като родители не се уважават. Тя отвърна: „Добре, аз повече няма да ви помагам“ и направи заплашително въртене на глава, сякаш да каже: „Вие ще видите“, придружено с физиономия, която загатваше, че може да се разплаче. Аз се намесих и попитах: „Не мислиш ли, че има напрежение в нашите взаимоотношения?“ Тя отговори: „Ами има, защото ти си манипулаторка и настройваш сина ми срещу мен.“ Аз казах, че не съм го настройвала и не разбирам защо отношението ѝ към мен е такова. Тогава тя каза директно: „Защото си глупачка.“ Разговорът, който искахме да бъде спокоен, прерасна в скандал. Тя започна да обяснява как като била вкъщи като се роди детето, за да помага, нямала търпение да си тръгне, защото не могла да ме търпи.

# 162
  • София
Страшно много хора от сегашното поколение свекърви нямат изградена хубава връзка с децата си.
Просто времената бяха такива - децата се даваха за отглеждане на баби и дядовци или им се окачваше един ключ на врата и се оправяха сами. Не се считаше, че тря0ва да се водят разговори с децата, освен за оценки и храна. Тези вече пораснали деца не са свикнали да общуват с родителите си, няма какво да си кажат, даже общуването с тях ги натоварва.
Дори сега виждамв моите набори, че доста родители са изпуснали момента да създадат връзка с децата си и изведнъж на 15 се сещат да правят нещо заедно и да говорят.
Като бях учител, нямах междучасия, постоянно идваха деца при мен, дори такова на които вече не преподавам, за да си говорим. И ми е било жал за родителите им, защото децата даваха на мен това, което трябваше да е запазено за тях.
Е, сигурна съм, че нито едно от тези момчета, които идваха да ми споделят, сега не изгаря от желание да прекара време с майка си, независимо дали е или не е мъж под чехъл.
Да, имат някакво втълпено чувство, че трябва, но да е с желание, едва ли.
Затова и не искат да ходят сами, не им се натоварва с общуването, а като идат с жена си, тя поема голяма част от него.

+100
Но да, мъжът на Нина е главният виновник. Как ще нарекат жена му 'глупачка' в негово присъствие и той ще си замълчи. Просто е обидно. Тя, че го е казала едно на ръка (ако действително е казала "глупачка", а не "това решение е глупаво", например). Такава си е. Проста. Простите хора обиждат така. Ама човекът, който те е избрал за партньор да замълчи е неадекватно. Аз, веднъж казах на директорката в училище по повод нейно решение, че е глупаво, ама то си беше такова, не мисля, че си помисли друго.
Най-малкото от куртоазия да беше реагирал с "Еееее, без квалификации, моля".

# 163
Страшно много хора от сегашното поколение свекърви нямат изградена хубава връзка с децата си.
Просто времената бяха такива - децата се даваха за отглеждане на баби и дядовци или им се окачваше един ключ на врата и се оправяха сами. Не се считаше, че тря0ва да се водят разговори с децата, освен за оценки и храна. Тези вече пораснали деца не са свикнали да общуват с родителите си, няма какво да си кажат, даже общуването с тях ги натоварва.
Дори сега виждамв моите набори, че доста родители са изпуснали момента да създадат връзка с децата си и изведнъж на 15 се сещат да правят нещо заедно и да говорят.
Като бях учител, нямах междучасия, постоянно идваха деца при мен, дори такова на които вече не преподавам, за да си говорим. И ми е било жал за родителите им, защото децата даваха на мен това, което трябваше да е запазено за тях.
Е, сигурна съм, че нито едно от тези момчета, които идваха да ми споделят, сега не изгаря от желание да прекара време с майка си, независимо дали е или не е мъж под чехъл.
Да, имат някакво втълпено чувство, че трябва, но да е с желание, едва ли.
Затова и не искат да ходят сами, не им се натоварва с общуването, а като идат с жена си, тя поема голяма част от него.

+100
Но да, мъжът на Нина е главният виновник. Как ще нарекат жена му 'глупачка' в негово присъствие и той ще си замълчи. Просто е обидно. Тя, че го е казала едно на ръка (ако действително е казала "глупачка", а не "това решение е глупаво", например). Такава си е. Проста. Простите хора обиждат така. Ама човекът, който те е избрал за партньор да замълчи е неадекватно. Аз, веднъж казах на директорката в училище по повод нейно решение, че е глупаво, ама то си беше такова, не мисля, че си помисли друго.
Най-малкото от куртоазия да беше реагирал с "Еееее, без квалификации, моля".

В случая тук тя си го е гледала, или поне така казва – сега не мога да знам, но факт е, че те са близки. Тя е създала у него едно чувство на дълг – той е свикнал винаги да се допитва до нея, тя също. В един момент, когато вече не го прави и вече не е толкова близък с нея, защото има семейство, тя не може да го преживее. Била му е казала, че не вижда проблем в поведението си и говори на хората, че аз съм в следродилна депресия и не съм можела да си гледам детето. Тя дошла да „спаси положението“, всъщност тя се самопокани; мъжът ми не ме защити – това е факт. И когато са му казали какво е говорила, и когато той сам стана свидетел на това, че ме обижда.

# 164
  • София
Ама тя действително ли те нарече "глупачка"? И ти защо не реагира с например " Може, ама възраженията към сина ти, той ме е избрал" Simple Smile
Започвам да се дразня на този "мъж".

Общи условия

Активация на акаунт