Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 3 956
  • 150
  •   7
Отговори
# 120
Момичета, успех и на третата фетална! Flowers Four Leaf Clover

И при нас бебка е доста активна през нощта и или ще рита, или ще се разтяга и намества, разпознава се и хълцането доста отчетливо. Аз за щастие не се будя от движенията й, но с ММ се будим като трябва да се обръщам, което си е често. Допълнително ако съм го гушнала, се оплаква, че малката го рита в гърба, но като той се обърне и сложи ръка на корема ми и се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала". Laughing

# 121
Интересно защо реагират така, като усетят на татко ръката? Как ли го усещат те? Сигурно варира според плацентата, но пак.

Благодаря иначе за пожеланията! Надявам се и израждащия лекар да го потвърдя тази седмица, че да ми е спокойно.

# 122
Стискам палци на Хоупче за успешно овладяване на ситуацията!

Току що си хапнах пак среднощно, че момента, в който си легнах - огладнях 😀 малкия се размърда и мисля, че вече започвам да различавам кога рита, кога се протяга и кога се намества. Момента, в който ММ тръне да си слага ръката на корема ми, веднага престава. Това случва ли се на някой друг също? 😀 че и плацентата ми е предна.

Днес поръчахме легло и скрин, и си давам сметка, че макар и уж най-същественото да е отметнато + основни неща за родилното, имаме още ааадски много неща за взимане. Че и за решаване.

На трета фетална съм тази седмица. Надявам се да мине добре и да съм съхранила дължината на шийката.

Ние сме така, с предна плацента. В момента в който само кажа - рита тя замръзва и всичко приключва. Или понякога нищо не казвам и спира. Други пъти пък ми се иска да си направя клипче как силно рита- не мръдвам и сантиметър , но отворя ли камерата - крайй. Но нищо още малко и ще се гушкаме и ще си има хиляди клипчета.

Аз пък започнах да гладя и пера ( последна задача преди финално почистване и нареждане) , чак си изгорих пръста с ютията за спомен. Има хора ( свекито) които ми казват да не бързам, щото имало много време, ама момичета ако ви кажа колко изморително ми бе това гладене на 2 чаршафа, а като знам още колко мноооогооо неща имам да изпера и изгладя, предпочитам по отрано да са готови , че да мога и да си изчистя точно преди раждането.

# 123
И ние имаме същото бебче, докато мен ме подритва по цял ден, мм като сложи ръка и всичко стихва. Но й хванах цаката на малката маймунка, успя да я усети баща й един път като се беше разхълцала - тогава и да иска не може да се спре. 😂
Ако и вашите бебчета хълцат редовно, може да се възползвате от тия моменти за татковците.

Тия дни се обличам по-дебело заради времето и съм много щастлива, че съм си купувала по-торбести якенца, защото ми стават и изглежда много сладко.😭 Признавам си също, че днес ме удари и мисълта, че след няколко седмици това коремче няма да го има вече и ми дожаля малко. Някак си човек забравя, че като роди ще спре да изглежда бременен след това. 😁

Започвам да си мисля и как ни остават броени седмици само двамата с бащата и как света ни ще се промени изцяло. Вие замисляте ли се над тези неща? Понякога се притеснявам как ще ни се отрази тази промяна, но се опитвам да си напомням, че ще се справим колкото и да е трудно, стига да се подкрепяме и да си помагаме.

# 124
Leti07, нищо не остава същото "след бебето", защото дори да си правиш същите неща, вече ги правиш по друг начин. Simple Smile
"Само" 5 години след първото детенце, образно казано вече почти не помня живота си преди него, а и не се стремя към него. Покрай "гнезденето", пак пренареждам къщата и попадам на разни артефакти отпреди - ски, снегоходки, шнорхели и т.н. Определено ми липсват предишни хобита, но децата са ни малки, няма на кой да ги делегираме дори за ден. Спортът, тип хоби, както аз си го представям, определено претърпя крах.

# 125
  • Варна
Аз пък днес за първи път от 32 години (била съм на 3, когато е почнала да ме боли главата) се замислих, че ми липсва мигрената. Никога не съм си и помисляла, че ще ми мине дори такава мисъл, но е на. Много ми е трудно с нередовния стомах, изнервящо ми е, ако трябва да съм седнала. Ставането от леглото даже не искам и да го коментирам, а болката не е нещо фрапиращо (уж търпя на болка). Не мисля, че и коремът ще ми липсва.

Иначе сега ми излезе томбола, която може на някоя да й е полезна.

# 126
Как сте,мамчета? Утре съм на преглед да видим малчо как е. От два дни усещам,че ме рита долу в пикочния мехур може ли да го усещам така ако е седалищно,вие как сте как се чувствате?

# 127
  • Варна
Аз и главично като е на моменти имам болки  и сякаш притиска мехура. Днес едва успях да си завържа връзките на кецовете. Така ме заболя вдясно под ребрата, като нищо за съм го притиснала и него, но това е положението....

Да питам някоя от вас стигала ли е до шоколадче за разхлабване? Аз наистина ще се побъркам по този въпрос.

# 128
Scale, аз имах много сериозен проблем с това. Ама направо беше ужас. Това, което ми помогна: (то стана като ритуал 🤣) сутрин на гладно една лъжица зехтин, след това чаша топла вода, едно меко киви, след това закуска - гранола/овесени ядки с прясно мляко, след това си пия кафенце. Вечер по една лъжица от един сироп Фрутилакс. Нямаше ефект от първия ден, но след ден-два имаше определено ефект.

# 129
  • Варна
Scale, аз имах много сериозен проблем с това. Ама направо беше ужас. Това, което ми помогна: (то стана като ритуал 🤣) сутрин на гладно една лъжица зехтин, след това чаша топла вода, едно меко киви, след това закуска - гранола/овесени ядки с прясно мляко, след това си пия кафенце. Вечер по една лъжица от един сироп Фрутилакс. Нямаше ефект от първия ден, но след ден-два имаше определено ефект.

Много ти благодаря! И при мен е някакъв ад под небето! Аз от малка го имам този проблем, после се пооправи положението, но сега е наистина ужас. Имам чувството, че очите ще ми изскочат от напъни. Ще го пробвам, макар че днес 4 круши на гладно изядох и нищо.

# 130
Аз по едно време от отчаяние пробвах с шоколадче комфорт от магазина. На опаковката пишеше да се изяде половин само и аз се стреснах, че ще има експлодиращ ефект. 😂 Ами нямаше, изядох го в 10 вечерта, чаак на следващия ден близо 14ч по-късно отидох, и не знам дали не беше естествено. 😁
Хем си купих няколко бройки, защото се заблудих, че ще е толкова ефективно.

Може да пробваш и с обикновени сини сливи - аз не ги харесвам, но са известни с ефекта си.

Аз пробвах да мина на малко повече фибри - сурови бадеми, банани; чия семена във овесени ядки или онези готови закуски дето само им доливаш гореща вода, на  марката фитнес ли бяха не си спомням - това ми помогна на мен особено като започнах няколко дни поред с това да закусвам. 😊

# 131
Аз също имам такъв проблем. Имам си го от преди да забременея.

Това, което помага на мен - фурми, натурални, по 2-3 на ден на гладно, и 2-3 кивита. За кивитата от гастроентеролог зная. Сутрин изпивам чаша гореща вода или чай, колкото горещо мога да изтолерирам. Важното е максимално бързо да изгълтам чашата. Топлото активира перисталтиката.

Точния ред - ставам и изпивам голяма чаша вода на стайна температура първо. Понякога може и с разтворена доза колаген. После, 15-20 минути по-късно изпивам горещата вода. Лягам си спокойно и чета или цъкам малко на телефона. Обикновено ефекта не се забавя.

Генерално е важно, освен прием на фибри, да се пие и поне 2 литра вода (освен другите течности).

# 132
Днес бяхме на преглед, вървим си все така с тази една седмица назад, но пък расте съвсем нормално, което е най-важното. В 34г.с съм и продължава да бъде седалищно (аз си и знаех, предвид как го усещам), така хубаво си е седнал. 😂 На мен много ми притиска пикочния мехур, а на моменти извънредно много и общо взето постоянно мога да ходя до тоалетна и не е фалшива тревога! 🙈 Попитах за болките ниско долу, подготвителни контракции са си и честно казано ме притеснява, въпреки че е нещо нормално. Само се моля да не бърза и да си изчакаме ноември. Имам си дата и за секциото вече, което някак си прави всичко още по-вълнуващо и истинско, тъй като на мен ми е нереалистично колко близко е моментът да видя и гушна малкото човече, чиито ритничета толкова време усещам. ❤  За съня АГ ми каза, че мога да пия мелатонин , защото будувам по цели нощи, което ми се отразява доста зле на настроението и цялостно на физическото състояние. Ако случайно имате моя проблем, да знаете, че има вариант. Колко ще помагат, не знам. 😅
При нас също, таткото сложи ли си ръката и спира мигновенно да шава и аз му хванах, като някои вас цаката - като се разхълца няма къде да отиде и успява да го усети. 😂

Хоупче, ти как си?

# 133
Ние тази седмица сме на фотосесия и на ФМ. Вълнувам се и за двете, но най-вече да видим бебека понеже последно бяхме на ФМ в 18 седмица.

Напредваме с подреждането след ремонта и скоро и аз ще започна да "загнездвам". 😄 Мисля да не гладя нищо понеже гледах и четох на много места, не сушенето в сушилня е достатъчно. И мисля да организирам комплекти с дрехи понеже си няма идея как да обличам бебе.

За храносмилането все едно няма едно решение... за това ги редува. Най-ефективно е да хапвам по-малко Laxatinil Fruct преди лягане, но не всеки ден, а като усетя, че има нужда. Също гледам да пия много вода и по-възможност избягвам тестени храни.

# 134
За проблема с wc, още в началото на бременността АГ ми препоръча Laxatinil fruct, гръцки мармалад. Окей е за бременни, не е пристрастяващ и едно бурканче стига за около месец. От сега предупреждавам - не повече от една чаена лъжичка (дори и по-малко) вечер след хранене.

А иначе моето бебенце е с главата надолу и понякога натиска много силно и започва хем да боли, хем да ми се пишка без да има какво да изпишкам толкова.

Нещо ново е че напоследък понякога сякаш не ми стига въздух и се задъхвам зверски от оправяне на миялна например.

Тъй като от два месеца и малко съм в болничен, наскоро си проверявах прогнозния размер на майчинството в сайта на нои чрез пик. Забелязах, че за месеците, в които съм болничен ми седи като осигурителен доход минималната работна заплата, което доста ме озадачи. Та въпроса ми е тези месеци преди раждането ще намалят ли майчинството ми?

Общи условия

Активация на акаунт