Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 786
  • 745
  •   2
Отговори
# 555
Здравейте мами идвам с въпрос към тези от вас, които имат/ползват помпа за кърма.
Днес дойде моята и видях в упътването, че съветват да не я ползваш по време на бременност, защото можела да предизвика раждане. Аз исках да разуча механизмите и опциите за работа, но сега не съм сигурна дали да я пробвам. Вие пробвахте ли вашата преди да се появи бебче?

# 556
Здравейте мами идвам с въпрос към тези от вас, които имат/ползват помпа за кърма.
Днес дойде моята и видях в упътването, че съветват да не я ползваш по време на бременност, защото можела да предизвика раждане. Аз исках да разуча механизмите и опциите за работа, но сега не съм сигурна дали да я пробвам. Вие пробвахте ли вашата преди да се появи бебче?
При първата ми бременност не съм я пробвала. Доколкото знам употребата по време на бременност може да предизвика контракции, което е почти като да настъпи раждане. Ако имаш време до термин не рискувай според мен.
Така или иначе сл6раждането бързо ще я разучиш. Не е кой знае какво.

# 557
Недей да експериментираш 🙂

Белла, какво стана с теб и тапата 🤗

Хоупче 🤗🤗🤗🤗🤗

# 558
Привет мамчета,днес бях при лекарката която ще ме изражда живот и здраве имаме дата за секцио,каза че е слезнало на долу бебчо надявам се да издържи до датата иначе съм в 36+5 дни. На 31.10 ме викна за тонове. При Вас какво става

# 559
шуши123, някой иска да се срещна с мама и тати по-бързо 🥹❤ , дано си я изчака все пак!

# 560
Привет мамчета,днес бях при лекарката която ще ме изражда живот и здраве имаме дата за секцио,каза че е слезнало на долу бебчо надявам се да издържи до датата иначе съм в 36+5 дни. На 31.10 ме викна за тонове. При Вас какво става
Аз си чакам прегледа във вторник (който бяхме убедени, че няма да се състои, но...) да видим как ще се случват нещата, понеже последно господина беше 3300гр, което ме притесни. Сега две седмици по-късно чак не ми се иска да знам 🤣. По принцип не сме големи бебета, та ми е странно той с какъв темп расте.
Знам че измерванията не винаги са точни, но съм склонна да вярвам, че се доближават понеже АГ твърди, че апарата му бил " майбаха на Мерцедес" 🤣, та се надявам да не лъже с много.
Иначе аз май още не съм разбрала какво са контракции. Тапата(май) от две седмици продължава да си пада, но нищо не се случва.
Вече родилите мами как сте? Надявам се добре☺️

# 561
  • Варна
Здравейте и от мен!

От около 3 дни май (не помня точно колко) на моменти като съм права получавам болки в мускулите на дупето и встрани отпред към най-горната част на бедрата. Все едно нещо ми се замята, надали го обяснявам правилно и разбираемо. Днес се засякох с комшийка и тя каза, че така се разширявал тазът. Някоя друга с такива оплаквания?

Относно помпите за кърма акушерка на лекция изрично предупреди да не се пробва преди раждане, защото предизвиква контракции!

# 562
Здравейте и от мен!

От около 3 дни май (не помня точно колко) на моменти като съм права получавам болки в мускулите на дупето и встрани отпред към най-горната част на бедрата. Все едно нещо ми се замята, надали го обяснявам правилно и разбираемо. Днес се засякох с комшийка и тя каза, че така се разширявал тазът. Някоя друга с такива оплаквания?

Относно помпите за кърма акушерка на лекция изрично предупреди да не се пробва преди раждане, защото предизвиква контракции!
и аз усещам такива болки в мускулите на дупето особено вечер,сутринта ги нямам вечер се започва пак

# 563
Leti07, и аз не съм тествала моята поради тази причина. Само я стерилизирах и проверих дали работи.
Hellokitty1993, аз бях стигнала до 103 хемоглобин, но д-р ми изписа желязо и за 2-3 месеца стана 124. Поне при мен бавничко се покачва.

Аз днес правих извънредни тонове, защото последните в сряда не се харесаха на д-р. Тогава шаваше много бурно през цялото време. Днес вече бяха ок, имаше и спокоен спящ момент и по-буден. Като цяло последните дни бебето е супер активно и направо се чудя кога спи 😬

Не знам при вас как е, но аз забелязвам, че се чувствам добре само, когато съм навън и в движение. Прибера ли се и седна или легна, всичко започва да ме боли. Едвам се завъртам през нощта и не мога да спя. Точно в мускулите не усещам болка, по-скоро в таза и тазобедрените стави. Мерих си ханша от любопитство тези дни и от 90 е станал 100см, въпреки че уж не виждам да съм натрупала повече мазнини 😄Така че явно видимо се разширява.
Бързо оздравяване на всички Sparkling Heart

# 564
Здравейте и от мен, днес бяхме на преглед в 35+5, бебчето тежи 2450гр. но още е седалищно 😭, след две седмици пак сме на преглед и ще я изчакаме дотогава да се завърти, ако ли не ще запазим за всеки случай дата за секцио. Мисля да потърся някакви упражнения за завъртане тези дни 😆 Всичко е наред, АГ ми каза, че шийката ми е мека което е супер, водите са окей също, малкото човече се беше барикадирало зад плацентата и не успяхме изобщо да я видим за жалост 😭 а много се надявах… но нищо важното е, че всичко е наред.

От два дни пера и изпрах всички малки дрешки за до 3 месеца (по-големите ги прибрах за по-нататък, че нямам сили а и няма смисъл отсега 😆), изпрах чаршафчета и хавлийки също, днес ще изпера и каквито плюшени играчки имаме и половината дрехи са изгладени, чака ме всичко останало😆

Бях споменала, че ми изтича много коластра от месец че и повече и съм постоянно с подплънки за кърмачки защото е страшно, та днес ми дойдоха тези на Canpol 3D shaped breathable препоръчвам ви ги страхотни са, в baby.bg има оферта за 100+40 броя за 16 лева.(прикачам снимка отдолу)  

Ще ходя за пръв път на тонове началото на ноември и тогава ще направим и консултация с анестезиолог.

# 565
Yana9, все още имаш време бебето да се завърти. Моето в 34г.с. също беше седалищно, но на прегледа в 37г.с. вече си се беше завъртяло главично. Правих около седмица разни упражнения, които уж подпомагат завъртането на бебето и заемането на подходяща позиция за нормално раждане. Дали те помогнаха, не мога да кажа, но в крайна сметка резултата беше положителен. Стискам палци и на теб!

За тези, които тепърва ще ходят на тонове, съветвам ви малко преди прегледа да хапнете нещо сладко, за да се събуди бебето. Мен са ме връщали за повторни тонове, защото не се засичаха достатъчно движения на мъничето.

# 566
Аз моята помпа само я пуснах за няколко секунди, за да проверя, че хубав вакуум се получава, но пък и вече съм минала 38-ма седмица и контракциите не ме плашат. АГ-то ми се надява във вторник да не ме вижда за прегледа ни, че тази седмица бебка вече беше стигнала 3.700 (аз съм се родила 3.820 в 39-та седмица, та съм склонна да вярвам на измерването).

Бебка обаче е толкова високо, че не ми се вярва следващите 3-4 дена да тръгне да се ражда. Багажът ми е готов, дрешките и аз до 3-ти месец съм изпрала, чаршафи, хавлии, играчки. Запълнихме й чекмеджетата, които й отделихме в гардероба ни - цяло крило само за нея - та спираме с прането за момента и ще продължаваме нататък като постепенно умаляват дрешките и почнем да прибираме малките размери.

Тазът и мен ме боли, особено вечер е много трудно да си намеря подходяща поза за спане, през деня като се движа е доста по-добре.

За тоновете - друго, което помага, е да побутнете малко бебчето. Аз усещам къде са й крачетата и обикновено, ако масажирам там или я натисна и веднага отговаря с ритник, та се разбужда за минута-две. После ако я усетя, че е заспала, пак повтарям.

# 567

Ще ходя за пръв път на тонове началото на ноември и тогава ще направим и консултация с анестезиолог.

А защо толкова рано ще годите на анестезиолог? До колкото съм наясно ( може и да бъркам или всяка болница да има различни изисквания) но на мен ми обясниха, че седмица преди датата за секцио трябва да се отиде на анестезиолог , като първо трябва да посетя пък кардиолог.

# 568
Аз днес за 6-ти път бях за тонове и за първи път се случи бебка да спи. АГ-то ме изпрати да хапна/пийна нещо и после повторихме тоновете. С удоволствие щях да си хапна сладичко😄, защото знам, че захарта събужда бебетата, но с гестационния диабет нямаше как.. И чаша капучино свърши работа.

Щяхме да правим проверка за разкритие, но ми се размина, остана за следващата седмица. Имам препоръки по-активно да се разхождам. Лекарката ми май се надява раждането да е преди термин, за да не стане бебето много голямо. Че не се знае предвид ръста ми как ще протекат нещата с раждането. Днес го измери малко над 2800 гр.

# 569
Здравейте и от мен, днес бяхме на преглед в 35+5, бебчето тежи 2450гр. но още е седалищно 😭, след две седмици пак сме на преглед и ще я изчакаме дотогава да се завърти, ако ли не ще запазим за всеки случай дата за секцио. Мисля да потърся някакви упражнения за завъртане тези дни 😆 Всичко е наред, АГ ми каза, че шийката ми е мека което е супер, водите са окей също, малкото човече се беше барикадирало зад плацентата и не успяхме изобщо да я видим за жалост 😭 а много се надявах… но нищо важното е, че всичко е наред.

От два дни пера и изпрах всички малки дрешки за до 3 месеца (по-големите ги прибрах за по-нататък, че нямам сили а и няма смисъл отсега 😆), изпрах чаршафчета и хавлийки също, днес ще изпера и каквито плюшени играчки имаме и половината дрехи са изгладени, чака ме всичко останало😆

Бях споменала, че ми изтича много коластра от месец че и повече и съм постоянно с подплънки за кърмачки защото е страшно, та днес ми дойдоха тези на Canpol 3D shaped breathable препоръчвам ви ги страхотни са, в baby.bg има оферта за 100+40 броя за 16 лева.(прикачам снимка отдолу)  

Моята госпожица беше седалищно или напречно разположена до 32 г.с. Засега е главично. Мислили ли сте за външно верзио? Аз със сигурност ще направя, ако се завърти отново в последните седмици.

Общи условия

Активация на акаунт