Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
потвърждавам, че както ми и казаха, отлепянето ще даде ефект, ако тялото е готово, явно моето не е напълно готово, защото 48 часа алед процедурата раждане не е започнало. Та така, чакам си. Имам час за тонове за събота, ако до тогава не съм родила. Та за сега него чакам. Grinning

# 661
Ох аз и след 2 прегледа за разкритие, и с паднала тапа, и с бебе +3700, и с контракции, и пак не иска да се ражда още. Направо вече не мога да си намеря място от тежест в корема и болки в гърба… въобще нямах такива грижи с първото раждане… Сега направо ми разказа играта това човече. Имам чувството, че ще се запънат нещата. Така че ale12345… това как е родила майка ти въобще не е фактор как ще родиш ти. Всяка бременност и раждане са коренно различни за всяка жена. Ако имаш доверие на лекарите ти, слушай ги. За мен е комбинация от това да слушаш собственото си тяло и да имаш добър екип около теб!

# 662
ale12345, миналата седмица в 36+0 АГ ме провери за разкритие (нямах нито см), не ми беше никак приятно, но беше много внимателна, нямах никакви неразположения след това, кръв или нещо подобно, защото се сещам, че при някоя от мамите се беше случило това. Но моята АГ е страхотна, супер внимателна за всичко и честно казано не ми е минало през ума, че е рано като седмица. Успех, не се притеснявай!

Относно помпата, аз също много се двоумих. Ако знам, че ще имам кърма да си взема по-скъпа, защото казват, че се усеща разликата, но аз не знам, затова и си избрах някакъв среден клас. Не е нито евтина, нито пък от тези, дето са по 300лв. В интернет прочетох доста положителни мнения, та се надявам да се сработим. Държах на hands free, че да ми е по-удобно. Прикачвам снимка.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 14:36 от LadyK3

# 663
Явно бебетата скорпиончета са решили да показват характер отсега още 😂. Моето го гласях да е стрелец, но ще видим какво ще реши 🤭
Иначе и аз това ѝ казвам на майка ми, тя е с тотално различна структура от мен, освен това така бърка термините и не е наясно с доста неща, чее... Просто засега ще гледам да не засягам или да сменям темата, ако нещо подпита. Мисля, че лекарите си знаят работата, а и вие доста ме успокоихте с примерите си! 🙏🥹

# 664
На мен също днес ми направиха проверка за разкритие (38+4). Попитаха ме дали искам такъв преглед, но аз оставих нещата да се случват спрямо преценката на лекаря, все пак те са специалистите, а не аз. Иначе не беше толкова зле, колкото очаквах. Опитах се да се отпусна доколкото е възможно, а лекарката ми беше много внимателна. Шийката е мека, а разкритието 1,5 см. Бебето вече е слязло по-надолу. Ще видим дали ще има някакво отражение от прегледа върху текущото положение.

Попитах АГ-то ако бебето не тръгне до термина (9.11) ще се предприеме ли нещо, но тя каза, че според нея раждането вероятно ще е преди термина, поне има такива индикации, пък да видим.
Не се чувствам никак подготвена за раждането, но пък вече искам да се случват нещата, защото колкото повече напредват седмиците и бебка расте, толкова повече се притеснявам дали ще може да се случи естествено раждане.
АГ-то също каза малко колебливо "да видим дали ще може да мине през таза".
Неприятно ще се получи, ако търпя контракции и накрая се наложи секцио, но каквото стане в крайна сметка.🤷‍♀️

# 665
За двоумящите се за помпа мога да се включа сега след като пробвам моята. В крайна сметка реших да пробвам с нещо бюджетни, което да не ме е яд много ако не ми свърши работа. Та, по препоръка на моя приятелка, която също се цеди в момента си поръчах на lorelli единична ел. помпа - save your time. Аз я взех за 55лв, но сега виждам в озон че я има и за по-малко.

Моите притеснения също бяха, че не знам дали ще имам изобщо кърма и ще мога ли да ползвам някоя супер скъпа помпа, та реших да пробвам с тази.
Днес ми е трети ден в болницата, започнах да я ползвам вчера за стимулация, за да тръгне коластрата - вчера излизаше по доста малко само от едната гърда. Днес след 3 ценения вече и от двете гърди имам коластра и успях малко да вдигна количеството. Естествено тези неща се случват и защото гърдите на около 3ти ден започват да се подготвят за самата кърма,  но и аз полагам старание да цедя колкото често мога, за да има стимулация, което си е нужно.

Качвам снимка на помпата, пък и никой да не си купи, дано поне намерите информацията полезна. 😊

# 666
И аз днес (38+0 г.с) минах на вагинален преглед за пръв път. Беше неприятно, но съвсем поносимо, нищо кой знае какво. Усещаше се, че лекарят беше много внимателен. Но и не ме изненада това, което ми каза - че сме далеч от раждане все още 😅 Бебето още не е слязло надолу към таза, тия дни ще засиля разходките и качването на стълби, защото се надявам до термин да тръгнат нещата.
Иначе сутринта беше прегледа, до момента нямам никакви оплаквания, определено от този преглед няма да тръгне раждането (дори и да ми се иска 😀).

# 667
На мен също днес ми направиха проверка за разкритие (38+4). Попитаха ме дали искам такъв преглед, но аз оставих нещата да се случват спрямо преценката на лекаря, все пак те са специалистите, а не аз. Иначе не беше толкова зле, колкото очаквах. Опитах се да се отпусна доколкото е възможно, а лекарката ми беше много внимателна. Шийката е мека, а разкритието 1,5 см. Бебето вече е слязло по-надолу. Ще видим дали ще има някакво отражение от прегледа върху текущото положение.

Попитах АГ-то ако бебето не тръгне до термина (9.11) ще се предприеме ли нещо, но тя каза, че според нея раждането вероятно ще е преди термина, поне има такива индикации, пък да видим.
Не се чувствам никак подготвена за раждането, но пък вече искам да се случват нещата, защото колкото повече напредват седмиците и бебка расте, толкова повече се притеснявам дали ще може да се случи естествено раждане.
АГ-то също каза малко колебливо "да видим дали ще може да мине през таза".
Неприятно ще се получи, ако търпя контракции и накрая се наложи секцио, но каквото стане в крайна сметка.🤷‍♀️

Колко е голямо бебето сега че да не мине приз таза?

# 668
Малко над 3 кг го изчислиха днес. Въпросът е, че съм дребна и слаба. Преди време ми мериха таза с един метален инструмент и казаха, че е умерено стеснен, но обясниха, че в хода на самото раждане ще се види ще могат ли да се случат нещата безпроблемно.

Я да попитам вие имате ли стрии? При мен за съжаление в последно време се появиха и то точно в областта около пъпа, на видимо място😢. Кожата ми е толкова опъната, че направо блести в тази зона.

# 669
Аз все още нямам никакви стрии….но не знам какво ще се случи, чакам периода и след раждането, защото съм чувала, че и тогава могат да се появят при свиването на корема. Иначе съм 38+5

# 670
  • Варна
Аз също нямам засега.

Панда, не знам откъде си, но и преди писах, че Biologique Recherche  имат мазило както за нови стрии, така и за стари. Не съм ги ползвала, но ползвам тяхната козметика за лице вече 3 години и половина. Може да се каже, че бих се подписала, че действа. Вярвам и че лосионите за стрии също действат. Провери къде наблизо имаш салон, който предлага техните продукти, може да пробваш. Ако не намериш, пиши, ще съдействам от Варна!

# 671
Благодаря ти, scalestone, много си мила!🤗
От Перник съм, ще проуча продуктите, които препоръчваш.

# 672
Малко над 3 кг го изчислиха днес. Въпросът е, че съм дребна и слаба. Преди време ми мериха таза с един метален инструмент и казаха, че е умерено стеснен, но обясниха, че в хода на самото раждане ще се види ще могат ли да се случат нещата безпроблемно.

Я да попитам вие имате ли стрии? При мен за съжаление в последно време се появиха и то точно в областта около пъпа, на видимо място😢. Кожата ми е толкова опъната, че направо блести в тази зона.

Аз имам доста нови на кръста, дупето, горната част на бедрата. На гърдите пък е направо ужас, неузнаваеми са. Моята кожа си е предразположена и нищо не действа. Вероятно, ако пиех колаген, можеше да стане нещо, но дерматолог не ми го препоръчва, особено сега, та не знам.  Аз от 11-годишна съм така, пробвала съм какво ли не като продукти, но решат ли да излизат - няма спиране. Иначе на Палмърс нещата ми допадат и донякъде сякаш ми се повлияват добре стриите от тях, стават по-бледи и самата кожа по-еластична. Но пак е много индивидуално, пробвала съм доста хвалените Био Ойл и на юриаж едно олио, но не се получи с тях. Иначе като студентка съм ползвала Жоржеа и имаше наистина супер ефект, но после ги развалиха нещо формулите им. Опитай да намериш твоя лосион, но пробвай да свикнеш със стриите, те са просто нормална част от телата на някои от нас.

# 673
Вчера се роди сина ни - 3500 гр. и 49 см. секцио 10 дни по-рано от предвидения термин. Бях се заплашила доста от самата операция и предната вечер не бях мигнала, но всичко мина гладко. Днес се изправям и разхождам, болка има, но не е нещо което не може да се изтърпи. Искам да кажа на всички, на които тепърва предстои да не подхождат със страх, въпреки че преди да знаеш какво да очакваш си играе голяма роля, но наистина лекарите си разбират от работата и полагат адекватни грижи.
Честито да ви е живо и здраво! Бързо възстановяване на теб 💐👣

# 674
Здравейте мами!
За стрии мода да ви препоръчам масло от карите и масло от какао лично аз съм много доволна.
Днеска съм на преглед за разкритие 38 гестационна седмица съм за сега не бих казала,че усещам нещо само понякога ме боли корема, кръста но мисля че е нормално.
Вълнувам се много и ме е страх от раждането,искам да питам майките които са родители за втори път как беше ?
Чула съм че уж една идея по лесно било но не ми се вярва да е така.Пожелавам успех на всички мами леко раждане на всички и накаря с пухкави бебета да сме в ръцете 😇♥️

Общи условия

Активация на акаунт