Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 26 246
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Fayona Честита радост и на теб! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи! Two Hearts

# 721
Честито на всички вече родили мами! Бъдете здрави и споделени! Момичета, някоя от вас ще ражда ли в Токуда? Или пък да е родила

# 722
  • Варна
Smurfette19, благодаря за НОИ! Видях, че днес сумата трябва да ми е изплатена, но още не съм я получила. Предната е получена на датата, посочена в справката.

# 723
Kalina9999, Fayona, честити бебчета! Да са здрави и с късмет!🩵🩷🍀

# 724
Честито на новите мами, техните бебоци и семейства! 💗

Много добър старт на седмицата. 🐣

Да попитам дали има, някой с занижени тромбоцити понеже аз съм в долните стойности. За последната седмица бях на 2 прегледа при следващия ми АГ и отделно при анестезиолог, но и двамата много ме наплашиха и не ми дадоха никаква насока евентуално как биха се развили нещата, а че било много лошо. Изпратиха ме на хематолог, който да даде решение какво да се прави. Предполагам, че е нормалния ход на нещата е да ме изпратят при трети лекар, но и двамата не казаха нищо, за да ме успокоят или да ми обяснят какво е това Тромбоцитопения. Доколкото разбрах е противопоказно за епидурална, и още повече за секцио или каквато и да е операция.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 18:02 от Vertex

# 725
За бременност и раждане има само една дата на изплащане 4.11? Моя 45-дневен е от 10.10 но стана някакво забавяне в работата ми с одобрението му… 🙄 И сега в НОИ където си ги проверявам седи вписан в таблицата, но единствено датите са вписани и нищо друго по другите колони от таблицата… значи ли че няма да ми го изплатят частта за октомври сега на единствената дата за изплащане, а чак след като изтече най-вероятно на следващата дата която ще е чак декември…ужас 😭

# 726
Здравейте Дами,

Честито на всички мами които вече са гушнали първите скорпиончета, да са ви живи и здрави ❤

Да ви дам малко информация и за нас с бебка. Термина е 4.11 и вече започнаха притесненията от преносване, въпреки че в 37 седмица след преглед за разкритие, тапата (цялата или частично, не мога да преценя) падна. От два дни изпитвам силно напрежение и болки ниско в корема когато съм права, в момента май е постоянно, но не го определям като контракции …предполагам ми тежи… но за късмет моята лекарка е отпуска и днес бях само на тонове които не отчетоха никакви контракции. Всяка вечер вече сме на тръни подготвила съм дрехите, багажите и едвам заспивам. Стискам палци на всички !!!
 ПС : Моя болничен беше за 30 дни и го изплатиха преди седмица.

# 727
Много благодаря за отговорите 🤍
Успокоих се, че не е само при мен...
А има ли някоя от вас, на която като мен са ѝ сервирали , че ако не роди до термин ще влиза в болницата...
Нямах времето да го обсъдя с АГ, просто знам че влизам за наблюдение, но ми е притеснено. Нямам контракции, за разкритие никой не ме е гледал, шийката е поскъсена, но до там. Дали ще ми пускат системи или просто ще седим и ще чакаме. Също и дали е по ЗК или такъв тип престой и системи се заплащат. Имам издадено направление за раждане, но не знам дали то ще важи

На мен АГ ми каза, че ако до термина не родя ще ходя всеки ден на тонове. Но тъй като това го говорихме на прегледа в 38 г.с не съм се интересувала до кога ще ме чака 😆 Засилила съм разходки, стълби, упражнения на йога топка, клекове..та се надявам и да не разбера. Но уви, за сега, бебето още не е слязло надолу.

Иначе аз ще раждам в Токуда, имаше такъв въпрос Simple Smile)

# 728
Много благодаря за отговорите 🤍
Успокоих се, че не е само при мен...
А има ли някоя от вас, на която като мен са ѝ сервирали , че ако не роди до термин ще влиза в болницата...
Нямах времето да го обсъдя с АГ, просто знам че влизам за наблюдение, но ми е притеснено. Нямам контракции, за разкритие никой не ме е гледал, шийката е поскъсена, но до там. Дали ще ми пускат системи или просто ще седим и ще чакаме. Също и дали е по ЗК или такъв тип престой и системи се заплащат. Имам издадено направление за раждане, но не знам дали то ще важи

На мен АГ ми каза, че ако до термина не родя ще ходя всеки ден на тонове. Но тъй като това го говорихме на прегледа в 38 г.с не съм се интересувала до кога ще ме чака 😆 Засилила съм разходки, стълби, упражнения на йога топка, клекове..та се надявам и да не разбера. Но уви, за сега, бебето още не е слязло надолу.

Иначе аз ще раждам в Токуда, имаше такъв въпрос Simple Smile)
Аз също съм засилила стълбите и разходките (въпреки че краката ми са квадратни, което е едно от нещата дето няма да ми липсват грам 😀), ако съдя по корема си бебето отдавна е слязло. Не съм запозната с тези тапи, нито пък АГ ми е говорил за тях. На тонове ходих само веднъж и то защото нещо го беше притеснило и край. Предполагам като ме настанят в болницата ще ме пускат всеки ден🤔

# 729
Относно болничните- Моят болничен е от 05.10 и оше дори се води че не е вписан. Говорила съм със счетоводителката , ще бъде подаден утре.
До колкото знам ако ви излиза в графата в сайта на НОИ значи е подаден към тях и вече те ще го изплатят. До колкото знам се изплаща на 2 пъти -  тъй като 45 дена се падат в 2 месеца.

Честито на всички родили! Дкоро теничката май ще се прркръщава на  "родени ноември 2025"

Въпрос относно записването на бебето при педиатър- някой знае ли каква е процедурата, кога се прави преди или след раждане , какви документи ,срокове и т.н.

# 730
Въпрос относно записването на бебето при педиатър- някой знае ли каква е процедурата, кога се прави преди или след раждане , какви документи ,срокове и т.н.

Стига вече със самия педиатър да сте говорили, че приема нови пациенти, самото записване става след раждането, тъй като им трябва акта за раждане. Аз ще засиля ММ възможно най-рано да го прави това, че знам, че първите дни след изписването трябва и да мине на домашно посещение.

# 731
https://nssi.bg/publichnost/kalendar_plashtania/

Аз тук гледам, ако бъркам и подвеждам някой се извинявам.

# 732

Там , само трябва да отидете на “Изплащане на обезщетения за временна неработоспособност и майчинство”, а не на пенсии 😀 рано ни е още .. работодателя/счетоводителя има задължение да подаде документа до 10число на следващият месец тоест до другият понеделник и чак след това следва да се получи плащане например ако болничния по майчинство започва от 15 число на м. Октомври до края (колкото работни дни има)

# 733

Там , само трябва да отидете на “Изплащане на обезщетения за временна неработоспособност и майчинство”, а не на пенсии 😀 рано ни е още .. работодателя/счетоводителя има задължение да подаде документа до 10число на следващият месец тоест до другият понеделник и чак след това следва да се получи плащане например ако болничния по майчинство започва от 15 число на м. Октомври до края (колкото работни дни има)

Да,да просто автоматично зарежда пенсии.

Значи гледаме третата графа, не четвъртата, благодаря 💐

# 734
Аз минавам да кажа, че и нашата госпожицата се появи на бял свят, на 03.11 в 21:12. Мен още ме държи адреналина и не мога да заспя. Госпожицата, също шава до мен и осъзнаваме с таткото, че всичко сме забравили за новородените, свикнахме на тодлъри дето ти говорят, а това малкото дето и главата не може да си държи не знаем как да го държим и какво да го правим Grinning

Общи условия

Активация на акаунт