⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 30 028
  • 921
  •   18
Отговори
# 765
  • София
И на много работни места има.
Да де ама не на всички докато с метрото пътуват доста хора както и в автобусите. Там да не би избирателно да се снима?

# 766
Те на тези, които са против видеонаблюдение, децата им пътуват само с частен личен шофьор. ГТ и метро не използват. А имат и скъпоплатени адвокати.Лични!!!

Ниско интелигентните от простолюдието искаме видеонаблюдение, за да можем да защитаваме децата си в подобни случаи.
Ама не ни идва и на акъла да си наемем адвокати навреме....

# 767
  • София
И много "частни" камери има. Например ние имаме във входа и двора.

# 768
Боряна,говоря за видеонаблюдението,и  страха от него...по принцип

# 769
  • София
Е, това е личен избор. Никой не дължи обяснение за него.

# 770
Да де ама не на всички докато с метрото пътуват доста хора както и в автобусите. Там да не би избирателно да се снима?

Трябва ли да се снима избирателно? Видеонаблюдението е някаква сигурност все пак при извършване на престъпления и нарушения.
Лично аз съм за.
Давам елементарния пример с украинката.
Ако нямаше, можеше и да не бъде заловен въобще.

# 771
  • София
Аз нямам против снимането с камери, а достъпа до записите.
Срещам призиви родителите (всички в една група или клас) да могат да гледат записите, което не приемам. Иначе е добре да има записи и те да се преглеждат от оторизирани деца при съмнения за нарушения.

# 772
  • София

Трябва ли да се снима избирателно? Видеонаблюдението е някаква сигурност все пак при извършване на престъпления и нарушения.
Лично аз съм за.
Давам елементарния пример с украинката.
Ако нямаше, можеше и да не бъде заловен въобще.
Ама в случая няма избор като пътуваш с метро и автобус това се опитах да обясня. Иначе и аз съм “за” да има камери Simple Smile Последната история на жена дето детето и го удрят има достъп до камери в градината.

# 773
Най-добрата ми приятелка живее в Канада,от 25 г.
Нейната философия е следната,живея в общество,с определени правила,и съм длъжна да ги спазвам...независимо дали ми харесват,или не.Всички правила(закони)!В противен случай-в гората,самостоятелно,по моите правила..
Но ние искаме,свободия ..и някой друг да носи отговорност,когато опре ножа до кокала..

# 774
  • София
Е, според българските правила всеки има право да не бъде сниман. Когато синът ми беше в дг се възползвах от това правило (и право). Сега, както казах, не ми пречи да го снимат.

# 775
  • София
Не знам защо искате свободия. С правила се живее по-лесно. Не само в Канада. В гората също има правила.

# 776
Именно,ако имаш нужда  да дадеш детето в градина,подписваш декларация,че ще бъде снимано.Ако не,наемаш детегледачка,даже имаш право на домашни обучение .
Но в общи линии,сигурността и правилата са предпочитани..

# 777
  • София
Аз съм раздвоена по казуса за видео наблюдение. Ако нямаше такова в болницата, в която акушерката биеше бебета, нямаше да се разбере за случая. От друга страна, разбра се пост фактум.
В детските градини и яслите децата се събличат в общи помещения и трябва да е много регламентирано кой има достъп до записите.
Иначе на мен ми е все тая, знам, че камери има навсякъде.

# 778
  • София
Именно,ако имаш нужда  да дадеш детето в градина,подписваш декларация,че ще бъде снимано.Ако не,наемаш детегледачка,даже имаш право на домашни обучение .
Но в общи линии,сигурността и правилата са предпочитани..
Не, не разбираш. Според правилата мога да дам детето си в дг и да не подпиша съгласие да бъде снимано. Няма правило, което да ме задължава да подписвам съгласие.
П. П. Дг е задължителна за четиригодишни и нагоре. Не мога да наема детегледачка.

# 779
  • Варна
Тези декларации май не визират видеокамери, поставени в детското заведение, а снимков материал по събития, който после се качва примерно на страницата на градината или понякога в местни медии, които отразяват някои празници и събития. Ако има видеокамери, не виждам как с тази декларация изведнъж детето ще стане невидимо за тях. В началните класове на училище аз отказах дъщеря ми да бъде снимана, което далеч не означаваше, че камерите спират, когато тя мине покрай тях. Просто на общи снимки, които се качваха после във фейсбук или в сайта на училището, тя не присъстваше. Правете разлика.

П.п. Достъп до видеозаписите обикновено има директора и почти никой друг.

Общи условия

Активация на акаунт