⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 27 941
  • 875
  •   24
Отговори
# 795
  • София
П. П. Нали разбирате, че искате да дадете достъп до записи с децата ви на същите хора, на които не вярвате?

Монетата има две страни. Нали разбираш, че ако там имаше видеокамери, тази случка можеше и да не се случи?

Скрит текст:
Тя едва ли ще манипулира записи, но както стана в предишното училище, камерата може да се "развали" в този момент.

Както казах, работя в бранша. Изобщо не е нужно да имаш достъп до записите за да "развалиш" камерата. Дори и за неспециалисти.
Ами не го разбирам това, защото случката е станала в тоалетните, а там камери не се монтират. Пак щеше да се случи.

# 796
Писах ,назад в темата...в държавите с опит,имат решение и на този въпрос,с тоалетните .
И какъв е, може ли да споделите, като знаете.

# 797
Т. е. може да се има доверие на директорите в дг? Вкл. и на тази директорка?

В предишното училище на сина ми беше станал скандал с една учителка. Даже не помня от коя телевизия бяха идвали. Но камерата по време на случката мистериозно беше престанала да работи. Нещо се била развалила.

Ами може би достъп до записи да нямат директорите като стават такива интересни случайности.
Или поне да няма възможност да ги манипулират и изтриват.
Да има възможност само да гледат.

Ха,да си дойдем на думата...не е проблема във видеозаснемането,а в това което наричаме...закон в полето.
Ако ви кажа,че преди 10г откраднаха личните данни на сина ми...от бюрото по труда.Кмета на едно троянско село ,подписа като,нотариус ,от негово име договор ..
Информираха ни ,че прокуратурата завежда дело..и мислите ли ,че до ден днешен има резултат...

Ужас. Ама нали знаеш, то тук е така Confused

# 798
Децата влизат сами,затварят вратата..
Ако имат нужда от помощ,вратата остава отворена.
Ако има нужда да влезнат и двете госпожи,в групата при децата влиза трета...
Кой е влизал скоро в ДГ ,нека сподели .
Тоалетните са общи,зад големи прозорци...
Децата чакат на опашка,пред люлеещи се дървени вратички ..
Няма скрито,покрито...
Разбира се,че ако е имало насилие,се е избирал подходящ момент ..децата да са по леглата,лелята да е в кухнята ..
Познавам добре режима в ДГ.

# 799
А в тоалетните предвидено ли е да има видео наблюдение? 

Не мисля, че има човек който ще иска да го снимат как сере, пикае или си сменя превръзката.

# 800
Не,видеонаблюдение няма,и никога няма да има...но при малките,и уязвимите,начини ще се намерят,да бъдат защитени...трябва!

# 801
  • София
Няма скрито,покрито...
Разбира се,че ако е имало насилие,се е избирал подходящ момент ..децата да са по леглата,лелята да е в кухнята ..
Не го познаваш. Две учителки едновременно има за кратък период докато първата си тръгва и идва втората. Отделно, че тоалетните не са само тоалетни, а и бани. Това е цяло помещение, не само тоалетна кабинка. Децата се наакват, напишкват, мият ги в баните, не може там да има камери.

# 802
  • Варна
Да, в тоалетните камери не се монтират, но в коридора има. Най-малкото ще се види как тази учителка системно води там едно конкретно дете. Та не се знае дали щеше да се случи.

# 803
Насилниците не са тъпи. Логично е да избягват места с камери.
И ако има и там не би ходила.
Е, има и тъпи и луди и са заснети, но повечето не са.

# 804
  • София
Да, в тоалетните камери не се монтират, но в коридора има. Най-малкото ще се види как тази учителка системно води там едно конкретно дете. Та не се знае дали щеше да се случи.
Реално това не доказва нищо.

Камерите не са панацеята, за която ги мислите. И аз преди вярвах, че са решение, но това беше докато не намушкаха посред бял ден детето в Борисовата, с всичките камери и видеонаблюдение там.

Насилниците не са тъпи. Логично е да избягват места с камери.
И ако има и там не би ходила.
Е, има и тъпи и луди и са заснети, но повечето не са.
Да, нормално е да ги избягват. И понеже в баня/тоалетна не може да има камера...

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 15:00 от milenaka

# 805
Ако има камери нещата са други. Дори в тоалетните да няма камери, само фактът, че има наблюдение е достатъчен, за да внимаваш с действията си. Защото това дете ще излезе от тоалетната и ще се върне в помещение, където има камера. И, ако плаче, ако е уплашено, това е достатъчен знак. После може да се изчисли и колко време това дете е липсвало от общата стая. Аз подкрепям поставянето на камери изобщо, но, всеки родител има право да откаже. Мен може и да не ме притеснява фактът, че съм наблюдавана, но, много хора приемат тежко мисълта за наблюдение. И изпадат в състояния, дето не граничат много с нормалното.

# 806
Няма скрито,покрито...
Не го познаваш. Две учителки едновременно има за кратък период докато първата си тръгва и идва втората. Отделно, че тоалетните не са само тоалетни, а и бани. Това е цяло помещение, не само тоалетна кабинка. Децата се наакват, напишкват, мият ги в баните, не може там да има камери.
Текста по - горе,е в отговор на друго питане,за друг континент..
Иначе,абсолютно точно сте описали режима и начина на работа на дг в бг
Да,няма видео,никъде .

До баните и тоалетните,се стига от стаята за игра,не по коридор,и пред камера ..по принцип.Нека не издребняваме.
И за да сме коректни,убиеца от Борисовата градина беше разпознат по камерите..
Нека някой друг обясни,защо съученици и учители,вкл директор тогава го прикриха...
До момента,в който брат му го издаде..

# 807
  • София
А, извинявам се – не разбрах, че не става въпрос за България.

# 808
Прави ми впечатление, че всички са доста ниско интелигентни. Преди да ме изядете с парцалите отново, да и майката и детето. Имам контакт с деца на тази възраст, това има много простоват изказ. .

Жииива да не бях...... Знаех, че във форума е пълно с образовани и възпитани хора, но не знаех, че тука са събрани само от каймака.
Висша форма на интелект!

Вие за диалект примерно чували ли сте?
Знаете ли, че в Стара Загора горе долу говорим като в Бургас .. на миекичку. Сиреч "мечим си" като котки.
И въпреки това, няма НИКАКВО значение, прости ли са, малоумни ли са, умни ли са и пр..
Направо не знам защо изобщо се връзвам на подобни коментари 🤬
Ами не знам защо се връзвате толкова. Говоря за изказ. Начинът по който се изразяват и проблемът не е само мекото говорене. Не казвам, че всички трябва да са високо интелигентни. Хората са различни и в това няма нищо лошо по принцип.
Вие нали видяхте Герова и директорката, за техния изказ какво ще кажете? Детето е в такава среда, какво се очаква от него на четири годинки? И ако е вярно, че Герова излиза пред децата със свалени гащи -  това е много светъл пример за бонтон сигурно.....

# 809
  • София
...

До баните и тоалетните,се стига от стаята за игра,не по коридор,и пред камера ..по принцип.
...
В дг на сина ми се минаваше през коридора, за да стигне до банята, но каква е връзката Thinking

Общи условия

Активация на акаунт