⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 29 701
  • 904
  •   11
Отговори
# 870
Е те педофилите на това разчитат, няма видео на престъпленията им.

Тишината ги храни. Много силно, много вярно.

Още едно видео с Тодоров

ИСТОРИЯТА ОТ КАБЛЕШКОВО, КОЯТО РАЗТЪРСИ БЪЛГАРИЯ
https://www.youtube.com/watch?v=WqlYUkmKk4Q

# 871
  • София
Изгледах и първа и втора част два пъти. Вярвам на родителите и на детето 100%. Работя като начален учител, майка на две деца съм и умът не ми го побира как може педагог, учил минимум 5 години  как се работи с деца, да посегне по такъв жесток и гнусен начин на толкова малко дете. Тук не говорим да си изтърве нервите, ако детето е по-палаво, макар че и това е недопустимо. Тук говорим за чудовищно зверство. Дано, дано да я осъдят, дано цялата истина се разкрие!

# 872

Още едно видео с Тодоров

Благодаря за линка, много полезно беше. Препоръчвам който не го е гледал да отдели време, заслужава си. Ключовото тук е, дали Герова е обследвана както трябва от компетентни специалисти, вместо да се травмира детето по няколко пъти. И да - хименът може да си е на мястото, а детето да е малтретирано сексуално въпреки това.

# 873
Трудно Ви изчетох.
Афродита е мръсен и подмолен човек. По никакъв начин не смятам, че е подведена от въпроси на репортера. Напротив, за мен това са хора интриганти. Този ми каза, онзи спомена и т.н. Това е манталитет и начин на общуване. Клюкарка и интригантка, със сигурност така управлява и като административен ръководител.
Мъчно ми стана за лутането на майката. Това стана много често срещано - да имаш познат в структура на дадена болница. И внимание ти се обръща и хората се познават. Не да ходиш и обясняваш на 10 човека за какво си там. Сам с дете на ръце.
Потресена съм от тази полиция и прокуратура, която в първите 72 часа при подаден сигнал за сексуално посегателство не предприема действия и назначава експертиза. Какво има да чакаш, кого да чакаш?
Другото, което смятам аз е че за госпожа Герова ще има достатъчно данни, ако тя има такива наклонности. Една справка на телефон, трафик и компютърни домашни устройства. Леля Иринка за мен ще пропее още на първи разпит при читав служител.
И в заключение ще добавя - да не дава Господ, но и аз ще се боря доколкото мога да си защитя детето. Да ме съди колко иска за клевета, аз ще съм защитила детето си защото му вярвам.

# 874

Още едно видео с Тодоров

Прав е. Много прав..
Защо до сега Герова не е разпитвана?
Защо не ѝ е направена на нея псих. експертиза?
Защо близо година тормозят само детето и семейството му, а нея никой не я закача?

Хайде сега форумните псевдо юристи и прокурори да ми отговорят на тези въпроси.

# 875
Присъединявам се към мнението, че освен Герова и леля Иринка ще капне като зряла круша при евентуален разпит проведен както трябва. Щом ние я заподозряхме и уличихме в лъжа, какво остава някой който си разбира от работата да я подхване. За предишни случаи една съфорумка мисля тук беше пуснала някакъв пост във ФБ на една майка с оплаквания че се държи меко казано неуместно с малкия и син в детската градина, но за съжаление детенцето е починало и явно на семейството не им е било до това да търсят възмездие за поведението й. Абсолютно убедена съм, че има и други случаи освен това момиченце.

# 876
Трудно Ви изчетох.
Афродита е мръсен и подмолен човек. По никакъв начин не смятам, че е подведена от въпроси на репортера. Напротив, за мен това са хора интриганти. Този ми каза, онзи спомена и т.н. Това е манталитет и начин на общуване. Клюкарка и интригантка, със сигурност така управлява и като административен ръководител.
Мъчно ми стана за лутането на майката. Това стана много често срещано - да имаш познат в структура на дадена болница. И внимание ти се обръща и хората се познават. Не да ходиш и обясняваш на 10 човека за какво си там. Сам с дете на ръце.
Потресена съм от тази полиция и прокуратура, която в първите 72 часа при подаден сигнал за сексуално посегателство не предприема действия и назначава експертиза. Какво има да чакаш, кого да чакаш?
Другото, което смятам аз е че за госпожа Герова ще има достатъчно данни, ако тя има такива наклонности. Една справка на телефон, трафик и компютърни домашни устройства. Леля Иринка за мен ще пропее още на първи разпит при читав служител.
И в заключение ще добавя - да не дава Господ, но и аз ще се боря доколкото мога да си защитя детето. Да ме съди колко иска за клевета, аз ще съм защитила детето си защото му вярвам.
Абсолютно, може би другите родители следва да се замислят, щом за това семейство така се изразява, за самите тях какви ли квлаификации ще им лепне при удобен случай и струва ли си изобщо да стоят и да мълчат.

# 877
  • София
... 
Потресена съм от тази полиция и прокуратура, която в първите 72 часа при подаден сигнал за сексуално посегателство не предприема действия и назначава експертиза.
...
А всъщност какви действия трябва да предприемат, каква е процедурата?

# 878
... 
Потресена съм от тази полиция и прокуратура, която в първите 72 часа при подаден сигнал за сексуално посегателство не предприема действия и назначава експертиза.
...

🔹 1. Регистрация на сигнала
След като се подаде сигнал (устно или писмено), органът – било то полиция или прокуратура – задължително го регистрира с входящ номер.
Оттук нататък се образува проверка – целта ѝ е да се установи дали има данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс (в случая – чл. 149–152 и 155б от НК, в зависимост от естеството на посегателството).
🔹 2. Първоначална проверка
Полицията, под надзора на прокурор, започва събиране на данни:
Разговор с подателя на сигнала;
При нужда – разпит на детето в присъствието на психолог и специално обучен разследващ (в т.нар. „синя стая“ – за да не се травмира детето повторно);
Събиране на медицински, психологически и други доказателства (напр. експертизи, показания, записи, чатове и др.);
Идентифициране на предполагаемия извършител.
🔹 3. Образуване на досъдебно производство
Ако прокурорът прецени, че има достатъчно данни за престъпление, се образува досъдебно производство.
Това вече е официално наказателно производство – със следовател или разследващ полицай, и под постоянен прокурорски надзор.
В този етап извършителят може да бъде разпитан, задържан, привлечен като обвиняем.
Назначават се експертизи – съдебно-медицинска, психиатрична, психологическа, ДНК и др.
Детето може да бъде разпитано само веднъж, записът от „синята стая“ се използва после в съда, за да не се подлага на повторен стрес. (А в случая го разпитват 10 човека, ама Герова нито един 🙄)
🔹 4. Закрила на детето
Паралелно, Отдел “Закрила на детето” се включва – те имат право да:
предприемат мерки за защита – временно извеждане на детето от средата, ако има риск;
осигурят психологическа подкрепа;
следят за интересите на детето през целия процес.
🔹 5. След приключване на разследването
След като се съберат всички доказателства:
Прокурорът решава дали да внесе обвинителен акт в съда,
или
да прекрати производството (ако няма достатъчно доказателства)

И естествено те бяха на ръба да прекратят производство, ама Тина Ивайлова се включи ѝ им се разсъхна работата ...

# 879
То май засега Тина Ивайлова свърши основната работа, случаят се раздуха и снимката на тази жена е навсякъде. Надявам се варненската прокуратура да събере доказателства както трябва и да не пропуска разпит и психопрофил на госпожата! А не разни данданови да шушукат по кьошетата как "имало нещо в семейството".....понеже им създава работа майката като пуска жалби, което е съвсем естествено да направи.

# 880
  • София
... 
...

🔹 1. Регистрация на сигнала
След като се подаде сигнал (устно или писмено), органът – било то полиция или прокуратура – задължително го регистрира с входящ номер.
Оттук нататък се образува проверка – целта ѝ е да се установи дали има данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс (в случая – чл. 149–152 и 155б от НК, в зависимост от естеството на посегателството).
🔹 2. Първоначална проверка
Полицията, под надзора на прокурор, започва събиране на данни:
Разговор с подателя на сигнала;
При нужда – разпит на детето в присъствието на психолог и специално обучен разследващ (в т.нар. „синя стая“ – за да не се травмира детето повторно);
Събиране на медицински, психологически и други доказателства (напр. експертизи, показания, записи, чатове и др.);
Идентифициране на предполагаемия извършител.
🔹 3. Образуване на досъдебно производство
Ако прокурорът прецени, че има достатъчно данни за престъпление, се образува досъдебно производство.
Това вече е официално наказателно производство – със следовател или разследващ полицай, и под постоянен прокурорски надзор.
В този етап извършителят може да бъде разпитан, задържан, привлечен като обвиняем.
Назначават се експертизи – съдебно-медицинска, психиатрична, психологическа, ДНК и др.
Детето може да бъде разпитано само веднъж, записът от „синята стая“ се използва после в съда, за да не се подлага на повторен стрес. (А в случая го разпитват 10 човека, ама Герова нито един 🙄)
🔹 4. Закрила на детето
Паралелно, Отдел “Закрила на детето” се включва – те имат право да:
предприемат мерки за защита – временно извеждане на детето от средата, ако има риск;
осигурят психологическа подкрепа;
следят за интересите на детето през целия процес.
🔹 5. След приключване на разследването
След като се съберат всички доказателства:
Прокурорът решава дали да внесе обвинителен акт в съда,
или
да прекрати производството (ако няма достатъчно доказателства)

И естествено те бяха на ръба да прекратят производство, ама Тина Ивайлова се включи ѝ им се разсъхна работата ...
Всичко това през първите 72 часа Astonished

# 881
Когато има съвестни хора, които искат и си вършат работата, може и за по-малко от 72 ч, нещата да се случат. Ама то това само по филмите се случва 🙃

# 882
milenaka , кажи ти как трябва да се процедира в случая?

# 883
  • София
Не знам, нали затова питам. CandyY ги критикува, че за първите 72 часа са назначили само експертиза, а аз, понеже не знам процедурата и затова не мога да критикувам, питам какво трябва да включва.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 21:41 от milenaka

# 884
Ами Миленита на мен доколкото ми е известно всеки разследващ полицай е на дежурство - разположение. Прокуратурата и съда работят с дежурен магистрат, областните болници също. Какъв е проблемът всичко да се случи за толкова кратко време?

Общи условия

Активация на акаунт