⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 30 802
  • 959
  •   18
Отговори
# 900
  • София
Следя случая от самото му начало. Не разбирам за какво спорите и се карате тук, след като всеки има правото да изрази позицията си на база видяното. Нищо необичайно няма в това, защото хората сме различни. Едни действат първосигнално, а други държат първо да се запознаят с фактите и обстоятелствата. И тук идва за мен реалният проблем - много факти и обстоятелства липсват, защото разследването е било формално до този момент, почти никакво. И ако има някой виновен за мен това са прокуратурата, които не са си свършили работата. А за изнесените данни от директорката, трябва да хвърчат оставки и нейната трябва да е първата.
И нещо, което не видях да се коментира тук, а е важно - директорката каза, че Герова чака преписката да се приключи, за да заведе гражданско дело за клевета срещу семейството. Тоест и директорката и Герова са знаели, че преписка ще се приключва. Тотален абсурд. Разграден двор.

Това говори за още безсилие, за това, че в държавата много неща "смърдят". Интересно ми е за близостта на кмета с мъжа на въпросната.. дори учителка не мога да я нарека, да речем Герова. Там нещата са оплетени здраво.

За съжаление от скромния ми опит с държавни институции, не вярвам на съдебната ни система и съм много скептична, даже ако този път заработи адекватно, ще бъда приятно изненадана. Иска ми се да вярвам, че за такива чудовищни деяния, следва да има реакции.

Герова е нагла, нагла, то се видя и на видеото, отвратително създание от женски пол.

# 901
Сега изгледах и последния клип, който е много важен за мен. Защото не влияе върху емоциите, а само върху разума. Е, ако все още има хора да се съмняват във вината на онзи урод Герова, то аз бих приела подобни хора за подобия на нея самата. Ако има причина, по която тази жена да не е арестувана, то тази причина е умишленото покриване на случая. Натискът на селския кмет, връзките между хората в тази общност-кой с кого работи, какъв бизнес има… Простотията на една крайно глупава Афродита Данданова, скатаването на мижитурката леля Иринка. Тодоров определи Герова като “груба”. И това е много обрано като определение. Една груба и доминираща тъмна личност. И стига с този химен, Тодоров ви го казва това, не аз. Абсолютно съм сигурна, че тази мърша е упражнила нещо много гадно на това детенце. Не знам дали е точно заради това, че е педофил. За мен по-скоро е заради желанието да доминира, да подчинява. Може би наслада и удовлетворение й носи самото причиняване на болка. В тази жена има само демони, нищо друго. Нямам търпение да й щракнат белезниците. Но, колко е ужасно това, че някакви оперативни работници на ниско ниво са прецакали разследването. Можеше отдавна да има отговор на нещата. Всъщност, ако не е бил Тодоров, разследването на Тина Ивайлова нямаше да съществува. Когато е видял, че работите отиват към покриване на историята, той се свързва с нея. Преди много години, майка ми разказа един роман “Чинарите зашумяха”. Точно по същия начин се развиват събитията и в романа- цяло малко градче покрива действията на един човек, чиято грешка води до смърт на човек. И се объркват съдби, директори, партийни велможи колят и бесят. И хората мълчат! И тук е така сега, след 30-40 години. Какво се е променило? Нищо. Пак мълчание, покриване, хвърля се кал върху невинните: наркомани били, лъжели, любовници имали, закрила на детето ги проверяват… И товацвсичкото да се спаси една мърша.

# 902
  • София
maf, родителите реално могат ли да бъдат съдени за клевета? Ако историята не се докаже имам предвид.

# 903
maf, родителите реално могат ли да бъдат съдени за клевета? Ако историята не се докаже имам предвид.
За съжаление може. Има много такива случаи. Дори да успеят да докажат физическо насилие, което мисля, че при добра организация може да се случи.

# 904
  • София
Лошо Expressionless

# 905
Сега изгледах и последния клип, който е много важен за мен. Защото не влияе върху емоциите, а само върху разума. Е, ако все още има хора да се съмняват във вината на онзи урод Герова, то аз бих приела подобни хора за подобия на нея самата. Ако има причина, по която тази жена да не е арестувана, то тази причина е умишленото покриване на случая. Натискът на селския кмет, връзките между хората в тази общност-кой с кого работи, какъв бизнес има… Простотията на една крайно глупава Афродита Данданова, скатаването на мижитурката леля Иринка. Тодоров определи Герова като “груба”. И това е много обрано като определение. Една груба и доминираща тъмна личност. И стига с този химен, Тодоров ви го казва това, не аз. Абсолютно съм сигурна, че тази мърша е упражнила нещо много гадно на това детенце. Не знам дали е точно заради това, че е педофил. За мен по-скоро е заради желанието да доминира, да подчинява. Може би наслада и удовлетворение й носи самото причиняване на болка. В тази жена има само демони, нищо друго. Нямам търпение да й щракнат белезниците. Но, колко е ужасно това, че някакви оперативни работници на ниско ниво са прецакали разследването. Можеше отдавна да има отговор на нещата. Всъщност, ако не е бил Тодоров, разследването на Тина Ивайлова нямаше да съществува. Когато е видял, че работите отиват към покриване на историята, той се свързва с нея. Преди много години, майка ми разказа един роман “Чинарите зашумяха”. Точно по същия начин се развиват събитията и в романа- цяло малко градче покрива действията на един човек, чиято грешка води до смърт на човек. И се объркват съдби, директори, партийни велможи колят и бесят. И хората мълчат! И тук е така сега, след 30-40 години. Какво се е променило? Нищо. Пак мълчание, покриване, хвърля се кал върху невинните: наркомани били, лъжели, любовници имали, закрила на детето ги проверяват… И товацвсичкото да се спаси една мърша.
Абсолютно подкрепям мнението на Барбарела, отвратително посегателство над едно невинно дете, а мършата герова е защитавана от "силните на деня". А пък за жените тук, които още подлагат под съмнение, имам доста цветисти определения, особено за "правистките", за които отдавна имам много ниска оценка.

# 906
За съжаление може. Има много такива случаи. Дори да успеят да докажат физическо насилие, което мисля, че при добра организация може да се случи.
Нали директорката каза, че Герова само чака да приключи следствието, за да заведе гражданско дело.
А защо не са разпитани Герова, директорката, лелката и други хора от персонала? Поне с такова впечатление оставам.

# 907
  • София
Това каза психологът, но не стана ясно дали въобще не са разпитвани.

# 908
  • София
Нали директорката каза, че Герова само чака да приключи следствието, за да заведе гражданско дело.
Скрит текст:
А защо не са разпитани Герова, директорката, лелката и други хора от персонала? Поне с такова впечатление оставам.
Според мен, ако стане така, родителите също трябва да заведат дело за клевета.

Дами, владейте се. Ако нямате доводи, не е нужно да обиждате. Това не ви прави по-убедителни.

# 909
milenaka, съгласна съм, че и родителите трябва да заведат дело за клевета. Дори и да няма иск срещу тях.
Недопустимо е поведението на директорката, още по-недопустимо е поведението на полицаи и социални, ако наистина тези неща са й казани от тях.

# 910
  • София
И според мен трябва. Но идеята ми беше, че ако наистина Герова може да ги съди за клевета, това да го използват като един вид лост "Ако ти съдиш, и ние ще съдим".
Затова питах maf (не съм юрист) да каже доколко е реално да бъдат съдени.

# 911
  • Някъде там
Страхотен пост, Barbarela.
И в този момент се сетих за думите на майката : Цяла България те пази миличко.
Смея да твърдя че май е обратното..
Много хора искат да се окажат родителите или някои друг виновен, но не й Герова и групичката й.
Ако може й никой виновен да няма, а всичкото това, сълзите и страха в гласа на момиченцето да е плод на фантазиите му или тези на майка му.

# 912
  • София
Обаче юридическото образование е много по-полезно и дава реална информация за възможните варианти, отколкото цялото вайкане в стил "Въх, който не скача е лош и червен".

# 913

Напротив. Остават много неясноти и затова разследването боксува. Не може да използваш думата г*з ,докато даваш интервю и да я използваш пред детето/децата си. Чува се много ясно, че детето също я казва няколко пъти. Не може да разбереш за с*кс*ално насилие и вместо да направиш една консултация с адвокат за правилните действия, да тръгнеш да търсиш съдебни лекари на килограм. Твърди, че детето било без химен. В СМУ не пише такова нещо. Като ти дадат документ, който ти е важен, не е ли логично поне вкъщи да го прочетеш и да се върнеш да питаш защо го пише това, като ти е казано друго. Има и още много, но просто трябва да направя преразказ на казаното от нея. Директорката и учителката също са много зле. Поведението им абсолютно махленско.
Нищо, важното е че вие сте много добре, юридически образована сте, не използвате никакви цинизми, и също сте застрахована срещу подобни недоказуеми престъпления. (тук бих плюла в пазва и чукнала на дърво)

Има хора обаче от провинцията, с чисти и по обикновени души, които си гледат децата честно, даже осиновяват. Тези хора, разчитат на институцииите. И разчитат да не бъдат съдени, защото говорят на диалект, или имат простоват изказ. За разлика от вас тези хора са хора с главно Х.
Има обаче хора от провинцията, които не говорят така, и не учат децата си да говорят така.
Явно не са с чисти души.
После това било диалект. Ами никакъв диалект те е.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 13:58 от FB590525BGM

# 914
Темата я оспамват потребителките, които скачат с обиди и квалификации на всеки, дръзнал да изкаже малко по-различно мнение или да отбележи някаква неяснота. Едната си позволява да държи сметка от другия край на света на хората защо не са отишли на протест и да ги квалифицира като гербаджийски подлоги, другата неграмотно "оборва" всичко с обиди, третата повтаря само "мърши". Колкото и да се старая да прескачам и да не обръща внимание, в някакъв момент не успявам да се въздържа на подобни простии. Всеки опит на някой да разбере нещо повече, да каже нещо, което го впечатливо, преминава в лични обиди. Отвратително поведение. И да, с нищо не е полезно. Когато нещо не те интересува, подминаваш. Когато не си съгласен с нечии мнение, го казваш културно и се обосноваваш защо. Накрая ще останат само те, да се надъхват с обиди и да ловят вещици. Супер полезно ще е тогава, няма две мнения за това.

Общи условия

Активация на акаунт