Лазерна епилация и електроепилация – 13

• 516
  • 20
  •   1
Отговори
Лазерна епилация:

Всяка машина, наречена лазер, има кристал, който определя и вида му (неодимов, рубинов, александритов). Лазерите излъчват според вида си, в строго селективен спектър (808 nm., 755 nm., 1064 nm.). Според вида си, могат да третират всякакъв вид окосмяване – както светли, така и тъмни косъмчета.

Колко процедури са необходими за траен ефект?
За лице – между 8 и 12;
За тяло – между 5 и 9.

От какво зависи броят на процедурите?
От избора на апарат, с който ще третирате съответната зона;
От зоната, която ще третирате;
Хормонален баланс;
Период, на който извършвате процедурите.

Какво означава траен ефект?
Предполагаемо, няколкогодишен. Вечно "безкосмие", за съжаление, е много трудно постижимо, но не и невъзможно (зависи от особеностите на конкретния организъм).

Кога се вижда ефектът от процедурата?
При добре извършена процедура, ефектът започва да се наблюдава между 10-тия и 20-тия ден, след направата на съответната зона. Изразява се в цялостно или почти цялостно "окапване" на нежеланите косъмчета.

Кога не се правят такива процедури?
Стафилококова инфекция на кожата;
Херпес симплекс;
Онкологични заболявания в периода на лечение или при неефективност на лечението;
Бременност;
Прием на лекарства, увеличаващи фото-чувствителността;
Силен тен на кожата;
Използване на автобронзанти.

Таблица, включваща информация, относно част от студиата в София и видовете лазери, с които работят:
Скрит текст:

Електроепилация:

Бива 2 типа – иглена и безиглена (с помощта на пинсета). Далеч по-ефективна и по-разпространена в България, а и на световно ниво, е иглената електроепилация. Сигурен метод за премахване на руси и тънки косми, върху които не може да бъде повлияно с лазер. Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба. Недостатъци на процедурата – набелязаната зона се обработва твърде бавно, тъй като космите се третират един по един, и при по-чувствителните кожи е налице известна опасност от белези и пигментации, които да останат дълго време след процедурата.

Студиа / специалисти по градове, предлагащи услугата "Електроепилацията с игла" / "Иглена електроепилация" (в списъка не са упоменати центровете, в които се практикува единствено електроепилация с пинсета, защото методът не се води надежден):

1. София:

✔ Студио за електроепилация "Ol.Epil" (предишното име на салона е "Women's House Sofia")
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Еля (Олена Грицей).
Контакти – гр. София, ул. "Генерал Кирил Ботев" 3, помещение 4; тел.: 0885551209; e-mail адрес: ol.epil25@gmail.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=61562471004414.
"Instagram" профил: www.instagram.com/ol_epil.

✔ Салон "Аглея"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Вера.
Контакти – гр. София, ж.к. "Иван Вазов", ул. "Краище" 21; тел.: 0885222840.
"Instagram" профил: www.instagram.com/epilation_sofia.bg.

✔ Салон за красота "Gery Art"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Тоня (Антонина Кучмий).
Цена – пробната процедура трае 30 минути, като цената ѝ е 20 лв. Иначе, стандартната тарифа е 0.70 лв. / мин.
Контакти – гр. София, ж.к. "Младост 3", бл. 307 (входът е откъм ул. "Бъдина"); тел.: 0879565325; e-mail адрес: Gery_art@yahoo.com.
"Facebook" профили: www.facebook.com/profile.php?id=100011742405474, www.facebook.com/profile.php?id=100087077664635.
"Instagram" профили: www.instagram.com/kuchmii_epil_shugar, www.instagram.com/beautysalongeryart.

✔ Сертифициран специалист по електроепилация Венелина Паскалева
Контакти – естетичен център "Streamness Beauty Concept", с адрес: гр. София, ул. "Генерал Кирил Ботев" (на гърба на вход В, блок 1Е); тел.: 0884458844.
Website: https://streamness.eu.
"Instagram" профил: www.instagram.com/electroepilation.sofia.

✔ Специалист по електроепилация Нина
Цена – 1 лв. / мин. Индивидуалната игличка струва 5 лв.
Контакти – гр. София, ж.к. "Манастирски Ливади – Изток", ул. "Боянски водопад" 3.
"Instagram" профил: www.instagram.com/electroepil_n.

✔ Салон за епилация "Your Body Beauty Studio"
Контакти – гр. София, кв. "Студентски град", ул. "Акад. Йордан Трифонов" 8.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=100090690735526.
"Instagram" профил: www.instagram.com/yourbody_beautystudio.

✔ Салон за красота "Noi Space"
Контакти – гр. София, ж.к. "Студентски град", ул. "Проф. Христо Данов" 15.
"Instagram" профил: www.instagram.com/noi.space.bg.

✔ Верига медико-козметични центрове "Борекс"
Всички козметички, работещи в обектите на "Борекс", извършват процедурата.
Цена – 50 лв. за 5 мин.
Контакти – тел.: 0885331619.
Website: www.borex-medical.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/Borex.Beauty.Club.
"Instagram" профил: www.instagram.com/borexmedical.

✔ Козметичен център "Ади"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Мая Иванова.
Цена – 6 лв. за 5 мин.
Контакти – гр. София, ул. "Парчевич" 13; тел.: 02 / 8514692, 0888872837.
Website: www.adicosmetic.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/p/%D0%9A%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1 … 8-100063653966156.

✔ Козметично студио "Refresh"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Албена Петрова.
Цена – 1 лв. / мин., но има и отстъпки за големи зони. Индивидуалната игличка струва 10 лв.
Контакти – гр. София, ж.к. "Надежда" 1, бул. "Ломско шосе", бл. 173, вх. Д; тел.: 0884844184; e-mail адрес: albenavjl@gmail.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/refreshsofia.

✔ Козметично студио "Sense"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Стела.
Цена – 5 мин. / 10 лв. или 2 лв. / мин.
Контакти – гр. София, ж.к. "Люлин" 7, бл. 736; тел.: 0888350713; e-mail адрес: stela29@abv.bg.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=100063466512707.

✔ Гинка Брущилска
Контакти – гр. София, бул. "Скобелев" 7; тел.: 02 / 8527085, 0888640831.

2. Перник:

✔ Салон за красота "Vivelt" / "Лиза"
Козметичката, която извършва процедурата, също се казва Лиза.
Цена – 0.50 лв. / мин.
Контакти – тел.: 0878858070.
Websites: www.salon-vivelt.com, www.studioliza.com.
"Facebook" профили: www.facebook.com/Salon.Vivelt, www.facebook.com/studio.liza.

3. Пловдив:

✔ Майстор електролог Анастасия
Контакти – гр. Пловдив, ул. "Славееви гори" 57; тел.: 0879586312.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=61562744729374.
"Instagram" профил: www.instagram.com/elektro_epil.bg.

✔ Специалист по електроепилация Света Литвиненко
Контакти – гр. Пловдив, "Център", бул. "Княгиня Мария Луиза" 25.
"Facebook" профил: www.facebook.com/sveta.litvinenko.50.
"Instagram" профил: www.instagram.com/po___volosku.

✔ "Boutique Visage"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Иванка Илел.
Цена – 1 лв. / мин.
Контакти – гр. Пловдив, кв. "Тракия", бул. "Освобождение" 33, жилищен комплекс "Оазис 5"; тел.: 0896525637. "Facebook" профил: www.facebook.com/p/Boutique-Visage-Plovdiv-61559622902341.
"Instagram" профил: www.instagram.com/boutique_visage_plovdiv.

✔ Медицински козметик Мария Чолакова
Цена – 20 лв. за 5 мин.
Контакти – гр. Пловдив, "Домът на модата и красотата", ет. 5.; тел.: 0888612328.

✔ "Relaxa"
Само една козметичка извършва електроепилацията в салона.
Цена – 1 лв. / мин.
Контакти – гр. Пловдив, ул. "Радецки" 17; тел.: 0889220129; e-mail адрес: relaxa.plovdiv@abv.bg.
"Facebook" профил: www.facebook.com/Relaxa.plovdiv.

4. Варна:

✔ Салон за красота "Bella Sofi"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Виктория.
Цена: 1 час – 50 лв. (лице), 1 час – 40 лв. (всички останали зони). Индивидуалната игличка се заплаща отделно.
Контакти – гр. Варна, ул. "Никола Михайловски" 4; тел.: 0879967657; e-mail адрес: bellasofi3107@gmail.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=100092232236406.
"Instagram" профил: www.instagram.com/bella_sofi.bg.

5. Бургас:

✔ Студио за електроепилация "Epilina"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Инна Прохорова.
Контакти – тел.: 0878416037; e-mail адрес: epilina.bg@gmail.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/epilina.bg, www.facebook.com/profile.php?id=61565110770169.
"Instagram" профил: www.instagram.com/epilina.bg, www.instagram.com/ivprok85.

✔ Специалист по електроепилация Юлия Деткова (Юлия Тишук)
Контакти – гр. Бургас, ж.к. "Зорница", к-с "Перла", блок 1; тел.: 0889610300.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=100092410790805.
"Instagram" профил: www.instagram.com/julia_sugaring_burgas.

✔ Студио за красота "Airis"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Евгения.
Контакти – гр. Бургас, ж.к. "Възраждане", ул. "Княз Борис I" 77; тел.: 0877181199.
"Instagram" профил: www.instagram.com/laser_master_bg.

6. Велико Търново:

✔ Салон за красота "Мая"
Козметичката, която извършва процедурата, също се казва Мая.
Цена – 0.50 лв. / мин.
Контакти – гр. Велико Търново, ул. "Васил Левски" 31 (намира се до входа на цеха за торти "Лотус", или казано по друг начин – под баничарницата на Веско Маринов на пазара); тел.: 0898569288.
"Facebook" профил: www.facebook.com/salonmaq.

✔ Козметично ателие "СиЯ"
Цена: 30 мин. – 25 лв., 60 мин. – 50 лв.
Контакти – гр. Велико Търново, ул. "Ангел Каралийчев" 21; тел.: 0878819905.
"Facebook" профил: www.facebook.com/AtelieSiQ.

7. Габрово:

✔ "Dimka Lazarova Beauty Center"
Козметичката, която извършва процедурата, също се казва Димка Лазарова.
Цена – 7 лв. за 5 мин.
Контакти – гр. Габрово, ул. "Отец Паисий" 19, ет. 2; тел.: 066 / 808007.
"Facebook" профил: www.facebook.com/DimkaLazarovaBeautycenter.
"Instagram" профил: www.instagram.com/dimkalazarovabeautycenter.

8. Ямбол:

✔ Център за красота и здраве "Джулия"
Услугата се таксува на обработено поле. Индивидуалната игличка струва 5 лв.
Контакти – гр. Ямбол, ул. "Стефан Караджа" 35; тел.: 0889244364; e-mail адрес: julia.yambol@gmail.com.
Website: www.julia-yambol.eu.
"Facebook" профил: www.facebook.com/BeautyAndHealthCentreJulia.
"Instagram" профил: www.instagram.com/juliayambol.

✔ Салон за красота "Елиа"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Елена.
Контакти – гр. Ямбол, ул. "Марин Дринов" 6; тел.: 0888823222; e-mail адрес: eeeliaaa@abv.bg.
"Facebook" профил: www.facebook.com/p/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-% … 0-100063724776343.

9. Разград:

✔ Козметично студио "IceBeauty"
Козметичката, която извършва процедурата, се казва Имрен.
Цена – 1 лв. / мин. Индивидуалната игличка струва 5 лв.
Контакти – гр. Разград, ул. "Софроний Врачански"; тел.: 0897968666.
"Facebook" профил: www.facebook.com/studioicebeauty.

10. Шумен:

✔ Бутик за красота "Beauty Code"
Контакти – гр. Шумен, ж.к. "Херсон", бул. "Велики Преслав" 5; тел.: 0887383346.
"Facebook" профил: www.facebook.com/butikBeautyCode.

11. Кърджали:

✔ "Beauty Center BG"
Процедурата се извършва от собственичката на салона.
Цена – 2.50 лв. / мин. Индивидуалната игличка струва 10 лв.
Контакти – гр. Кърджали, ул. "Стефан Стамболов" 12; тел.: 0883622626.
Website: www.beutycenterbg.com.
"Facebook" профил: www.facebook.com/people/Beauty-Center-Bg/100090667904170.
"Instagram" профил: www.instagram.com/beautycenterbg.

12. Сливен и Бургас:

✔ Марина Зимина
Цена – 0.84 лв. / мин. (за жени), 1 лв. / мин. (за мъже). Индивидуалната игличка струва 3 лв.
Контакти – салон за красота "Фортуна", с адрес: гр. Сливен, бул. "Стефан Стамболов" 1-Б; тел.: 0896045851.
"Facebook" профили: www.facebook.com/groups/521805776121771, www.facebook.com/marinaelecktroepil.
"Instagram" профил: www.instagram.com/elecktroepilbulgaria.marina.

13. Елена

✔ "Argus Beauty & Relax"
Цена – 1 лв. / мин.
Контакти – гр. Елена, "Център", ул. "Иларион Макариополски" 36; тел.: 0878907895.
"Facebook" профил: www.facebook.com/profile.php?id=100075824359254.
"Instagram" профил: www.instagram.com/veronikatonchevaa.

Резултати от интересна анкета, публикувана в предишна тема:
Скрит текст:

Линкове към старите теми: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 22:56 от Гърне без похлупак

# 1
За Бургас ми излизат реклами на това студио за електро епилация, но не съм пробвала. Някой ходил ли е?

# 2
Момичета в гпойнт приложението след направата на 10 процедури дава ли по голям интервал за 11та?

# 3
TDK_91, благодаря ти, че сподели за студиото! Добавих го към списъка на първа страница. Simple Smile

Там съм сложила и информация за още един салон в Бургас, където извършват електроепилация. Ако представлява интерес за теб, погледни.

Иначе, дано някой от Бургас се включи с личен опит по питането ти.

Момичета, може ли да хвърлите едно око на списъка с местата за електроепилация по градове, за да сме сигурни, че не съм пропуснала някое? Повечето от тези салони са издирени лично от мен, чрез профилите им в социалните мрежи, но съм почти сигурна, че има някое местенце, за което не знам все още. Вярвам, ще е от полза за всички списъкът да е максимално изчерпателен. Остава доста малко време за редакция на пилотния пост. Благодаря ви за съдействието!

# 4
"Отидох" да следя и нея 😃 от лазерната епилация доста са намалели, но евентуално ако останат някои прекалено упорити, мисля да ги изпържа 😂

# 5
Записвам се с пресен отзив за ol.epil - бях на електроепилация на брадичка преди два часа тамън.
Козметичката ми допадна, знае си работата, обясни ми процедурата, работи доста добре според мен. Хигиената е на ниво, което за мен е супер важно, за да не кажа направо, че съм параноична. Grinning
Направи ми лявата страна на брадичката -- нещо като пробна процедура исках, за да видя как ще ми се отрази. Ще проследя няколко дни и ако всичко е наред, отивам и на останалите косми на тази зона, защото не са ми никак малко, а вече почти десет години се гледаме с тях.
За момента зачервяването е минимално. Надявам се да се размина без корички.

# 6
Ще се радвам да споделиш прогреса ти. На мен ми допадна информацията им в социалните мрежи та и аз се замислям за посещение относно брадичката.

Как протича самата процедура?

# 7
И на мен точно присъствието им в социалните мрежи ми допадна - ясно, точно, с много информация. Особено при недостига на такива специалисти в България, си е плюс.
Ами как протича, дава ти едно информирано съгласие (то вече навсякъде го дават) - че не си бременна, нямаш някои заболявания като сърдечна недостатъчност, диабет, другите не ги запомних, но предполагам, че ги има в интернет, а и администраторът на страницата им отговаря много подробно и бързо, аз зададох доста въпроси още преди процедурата.
После влизате в стаята, където се провежда процедурата, тя оглежда какви точно са ти космите, за да подбере вида игла - то не е даже игла, ами сонда, тя сякаш ми обясни, че не се водело и точно иглена електроепилация, понеже това не е точно игла, обаче тази част не я запомних точно, другия път ще я питам. Реално е по-тънко от косъм това, което ти вкарва във фоликула. Уточнявам, че не става дума за електроепилация с пинсета, която сме обсъждали, че е неефективна. Иглите/сондите са стерилни, в индивидуални опаковки.
Сложи ми на ръката едно метално, подобно на тези, които слагат за кардиограма - не мога да се сетя точния термин. Това се прави за заземяване, защото нали все пак ти пуска ток.
Иначе самата електроепилация, която предлагат, е флаш термолиза.
И после започва - боц, пуска ток, вади косъма. (Много е важно да не скубе косъма, трябва да излиза без съпротива. Ако козметичката го скубе, значи не прави електроепилацията както трябва.)
Усещането не е много приятно, има болка, но не е нещо нетърпимо в никакъв случай.
Вече минаха 6 часа от процедурата, засега нямам оток или корички, зачервяването е много минимално. Ще пиша тези дни пак. Ако имате други въпроси, съм насреща.
П.П. Направи ми добро впечатление, че знаеше какво е парадоксална хипертрихоза - нежелан ефект след лазер на лице. То пък оставаше и да не знае де, ама примерно в "Борекс" ми казаха, че нямало как от лазер на лице да се увеличи окосмяването, и къде съм ги чела тия работи. Трябваше да им кажа - ми, в Бг мама. Grinning

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 20:44 от NorthMood

# 8
А космите, които се третират с каква дължина  трябва да са?

# 9
Няколко милиметра, не много дълги.

# 10
Трябва да са достатъчно дълги, за да могат да се хванат с пинсета. Може да са съвсем къси, може и дълги.

Не знам бременността защо да е пречка, но явно това си решават.

Важно е да не се усеща иглата по време на процедурата. Ако я усещате, значи козметичката нещо не прави както трябва

# 11
"Отидох" да следя и нея 😃
Аз даже и трета добавих за Бургас преди малко. Joy

NorthMood, много се радвам, че в крайна сметка, си останала доволна от препоръката ми. Peace Дръж ни в течение как се развиват нещата при теб и по-натам.
Между другото, и за София добавих доста на брой нови специалистки - много се радвам, че вече списъкът е така богат! Yum

# 12
Трябва да са достатъчно дълги, за да могат да се хванат с пинсета. Може да са съвсем къси, може и дълги.

Не знам бременността защо да е пречка, но явно това си решават.

Важно е да не се усеща иглата по време на процедурата. Ако я усещате, значи козметичката нещо не прави както трябва

В какъв смисъл да не я усещам? Как влиза в кожата ли?

# 13
Да, не бива да се усеща как влиза изобщо. Само електрическият импулс трябва да се усеща, нищо друго - нито вкарването на иглата, нито дърпането с пинсета.

# 14
Да, аз де факто усещах само импулса/болезнеността от импулса, може би не се изразих правилно по-горе с това "боц". Grinning

Общи условия

Активация на акаунт