Отговори
# 390
Добрютру!

Прити, мисля ви, макар да не съм писала. Имам впечатления втора ръка от два частни дома във и около София, ако искаш пиши ми. Но са много скъпи Sad

Стисвам палци за всички!

Мисти, стига се чуди за какво да се ядосващ и притесняваш. Чунким ще го знаеш как е облечен, ако беше в друг град. Туй да е кусура, като му стане студено ще се облече.

# 391
  • France
Брютро и от мен. Tired Face
Славчо пак спа между нас и пак съм недоспала. Аман. А пък преди това, малко след полунощ, се събудих цялата потна. Сменях блуза и гащи. Какво ми става?
Прияде ми се език, мммм.
Добри, страхотни неща правиш Heart Eyes Това е изкуство.
Стискам палци на всички, които имат нужда Hug

# 392
Аааа,да, забравих да похваля ДобринЯ!
  ДобрЕ, как ни е момчето в дъждовна Англия?

# 393
Вчера детето ме пита защо не сме имигрирали и не можах да му отговоря.

Щях по-лесно да го игнорирам тоя въпрос, ако току що не бях осъзнала, че всъщност най ми е тъжно и затова най-много се вбесявам на това, че живеем в общество, в което мнозинството не смята за нужно да спазва правилата и да мисли за другите.
И да не е мнозинството, достатъчно много хора са Sad

Пффф, простете лиричните отклонения

# 394
Мдааа.Много скоро с един от приятелите водихме доста обширна полемика - глобили го,че кара с 20 км отгоре. За него ограничението било безмислено. По същото време се разби онзи на Ботевградско , с чипираната кола. Според него тези правила и ограничния са създадени, за да манипулират хората. И ако той не е съгласен, няма да ги спазва.
    В същото време мрънка, че съквартирантът в общежитието на сина му не спазва правилата и му пречи.И те така.

# 395
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Стискам палци за всички в нужда.
 Имам познати с впечатления първа ръка от домове. Не са казвали нищо лошо, но е скъпо. И по-скъпо ще стане, защото досега са били по ръба на закона, а сега ще ги ударят с всичка сила.
И аз смятам, че правилата са за всички, но като гледам наоколо, не са. Изнервящо е и е много лесно да минеш на другата страна.
Ингилизинът е доволен. Мина през периода "не ми е студено", следван по петите от "тече ми носа, кашлям, какво да пия". Simple Smile снощи е бил на театър.

Не е забравил какво сме го учили, душичката ми.

# 396
Прити, а лекарите какво казват? Докога ще я държат?

И да се ядосватее, и да не се ядосвате на тийновете за облеклото - все им е тая. Много хормон, малко акъл. Ще мине. И аз съм се ядосвала, ама все тая е положението.

Абсолютно. Нали писах, как през зимата, късен следобед синчето се прибра по тениска (вървял пеша 20- 30 минути) без да се усети, че е без яке. Rolling Eyes Отделно, това е "детето", което трета поредна година поред зима- лете спи гол по гащЯ и само с чаршаф.  

Мен колко са ме следяли дали съм се облякла "добре"... И какво? На 18 бях супер изнежена и се разболявах при най- лекото подухване на вятъра. Ама не било подухване, а ме продухало било, обрулило направо. Grinning И да- баба ми не спираше да ми повтаря да си пазя яйчниците, ама то тогава на мода бяха плитките дънки и късите гъзовейки, та имаше резон. Сега поне Тилката не залита по такива, съответно кръстът в тази област обикновено ѝ е покрит. Е, на 31- ви декември в 23 часа като ми прати снимка от пред дискотеката в Лондон как са се пременили с нейните дружки леко ме втресе (от студ), ама и да го мисля, и да не го мисля- като е на стотици км разстояние, файда не виждам. Та съм избрала да го раздавам по- дзен. Grinning
Съответно мразя и към мен да отправят забележки тип "АМА не ти ли е студено?", "КАК ще изстинеш само!" и подобни. С "голи" глезени още си ходя всесезонно и продължавам да не разбирам каква е драмата, особено при положение, че никого не карам да се "разпищолва" и той? Grinning

Снощи една тава пълнени чушки отлетя... Виновен е сосът! Много хубав стана, с ММ го одобрихме, синчето си е традиционалист- помириса го и посегна към киселото мляко. Grinning

Днес още се чудя какво ще се яде. Може и едно бътър чикън да направя, отдавна не съм. Ама пусто, голямо освинване пада, затова не съм сигурна, че е най- удачният избор.

Хубав да е денят ви.

Лан- е, от май месец не си се разписвал. Надявам се причината да е, защото не ти е до нашия кокошарник и нещата при теб да са се наредили в желаната посока.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 12:33 от TuЛи

# 397
Ние го караме по немски, тоест на перманентно течение, леко обличане и температури около и под 20 градуса вкъщи. Като искат да излизат по къси гащи и с мокри коси - да излизат. Големият тренира ката ден на открито, от 20 до 22 часа, по тениска и шорти, в дъжд и сняг, вятър и студ. След тренировка се мята на колелото потен и загрят, кара така 15 минути до вкъщито му. Да ида да го облека и завия освен, нали...
Иначе си имам втори с ковидче вкъщи, очаквано. Леко е засега.
Вчера минах голяма профилактична контрола при ЛЛ, опреснихме някои ваксини, похортувахме по някои насъбрали се проблеми и въпроси. Убеди ме за метформин, съгласих се за 3 месеца проба, да видим. Ще следим и други нещица, нацъках часове за туй-онуй. Туй-то, зреем.

# 398
Зреем - много точно Simple Smile Оказва се, че последиците от зреенето трудно ми понасят и не ги приемам със спокойствие и мъдрост Simple Smile

Вали при нас, цялата улица е в кал с любезното съдействие на ВиК.
Спиди за пореден път не доставиха изпратена от мен пратка. Полза няма нито от жалби, нито от разговори, от нищо. Тъпото е, че алтернатива няма. Цените са в небето, облужването е ужасно, безкрайно нагли и арогантни са, въпреки че грешката е тяхна. Не че едно извинение ще поправи нещата, но е крайно неприятно да ти се карат при положение, че те не са си свършили работата.

Снощи се вкарах с мазно приключение с половин бутилка олио по плота и балатума.
И аз правих пълнени чушки, но у нас ги ядем без сос, с кисело мляко. Ще има и за днес.
От вчера съм захванала цяла камара еднотипни бумаги, бързо стават, но така да ме приспиват в комбинация със сивото навън.

# 399
Готвя за обяд домашно кюфтенца,има и супа.За у нас за вечеря, не знам.
   Играем, рисуваме , а на мен така ми се спи.Честно, слагам я да спи и лягам и аз .
  Поне слушка. Студено е ,подканих я да излезем малко на двора, ама не ще.
   Как сте в дъждовните райони, момичета?
   Стискам палци на всички в нужда!

# 400
  • тук и там
Ние сме скарани..Този път и със  съдействието на каката..Развиках се в неделя,защото след като сготвих,изгладих и подредих всички дрехи по гардеробите,накарах каката да си направи чорапите на чифтове и да ги прибере.Каза "после"..Послето мина,попитах я пак"когато имала време,можело после,можело довечера ,можело и утре"...Ами развиках се,та чак съседите ни чуха..Не се гордея със себе си,но пък и всичко да вършиш в къщи,и никой да не  го оценява,че и да си оставят всичко където и както им падне ,все едно има прислужница в къщи,и като поискаш нещо елементарно да ти се репчат...Та ММ не ми говори,щото съм се ..развикала като"ненормална"..В резултат,се разминаваме в къщи,а аз не съм подхващала нищо от понеделник.Нито пера,нито подреждам,нито чистя мивки и бани,нито готвя,нищо...Предвид че съм зодия Дева,направо ми кипи отвътре като гледам прах,косми и др. мизерии,обаче трябва да издържа (не ми се получава обикновено)и да не пипам нищо..Иначе три поредни дни ходя на фитнес,то като няма друго какво да правя в къщи сега..

# 401
Кайсийка, проговори им само до толкова, колкото да им разпределиш задължения. Сега е момента, иначе викането ти е било напразно. Стискам ти палци! Heart

# 402
  • София
Тет свърши ли с институциите?
Кайсийка ❤️

# 403
  • тук и там
Като ги разпределя,остава несвършено пак..То затова и викам..За всичко трябва да ги карам аз,и то по сто пъти да повторя..
Колко пъти трябва да повторя нещо,за да бъде свършено?Ами спирам да върша всичко и да се оправят,като нямат чисти дрехи-може да пуснат сами пералнята и да си подредят дрехите в гардероба.

# 404
Не сега е времето, а си закъсняла, Кайс.
Всяко поне 7 годишно дете може чудесно да си подържа хигиената и реда в стаята, като към това поема и дребни задачки в къщи. Боклук, миялна, сушилня, прах, почистване на котката, разходка на кучето, сортиране на пране - поне това. Същото важи и за бащите на тези деца. Е, като има кой да им слугува, няма да вършат нищо, то е ясно.
Не, номера не е в постоянното повтаряне, нито във викането, нито в скандалите, нито в сърденето. Номера е в казването веднъж, втория път се казва и какво ще се случи, ако нещото не се направи до това и това време. И след това следва това да се случи. Ако децата (и бащите им) знаят, че след повтаряне, оглушки и малко крякане, обичайната слугиня ще оправи каквото трябва, защо да се напъват да променят нещата?
Много пъти съм писала, че когато семейството действа като отбор, нещата вървят лесно. Повтарям се, извинете ме. Седнете, поговорете, опитай да вкараш идеята за отбора, в който всеки си знае задачите и си действа по тях, за да са добре всички заедно. Разпределете задачите разумно. Не викай, не прави скандали. Проверявай, напомняй по веднъж и НЕ прави това, което не е твоя задача. Ако останат без чорапи - останат. Ако няма хляб, ами няма да има. Ако омекнеш и го свършиш - губиш ти. И помисли за работещи при вас санкции. Скриване на захранващия кабел на плейстейшъна, изсипване на целия гардероб на земята, рязко изчезване на всички бели чорапи... идеи да искаш.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:35 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт