🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 22 737
  • 445
  •   3
Отговори
# 375
#6 да поне 2 дни заменям с плодове
#7 яйца и други протеини

# 376
#5 Благодаря за радостта от любимите хора.
#6 Днес печена тиква с мед и орехи ми напомни колко лесно и естествено е да приемеш даровете на усмихнатата есен.

# 377
При всяка възможност вървя пеша. Не засичам брой крачки, но мисля, че правя и повече.

# 378
  • някъде другаде
Всеки ден правя поне 10000 крачки , но се старая да са повече от 15000.

# 379
#8 Полагам усилия всеки ден да включвам активности, както за мен така и за децата.  Използвам всяка възможност да се придвижвам пеша.  До момента не съм засичала брой крачки, но тази задача е хубав повод да опитам.

# 380
#8: Направи 5000 крачки на чист въздух – в парка, квартала или сред природата. Ходенето пеша не само подобрява кръвообращението и укрепва сърцето, но също така намалява стреса, повишава енергията и настроението, стимулира мисловната активност и осигурява възможност за момент на спокойствие и връзка с природата. Дори една кратка разходка от около 15 минути може да подобри съня и да укрепи имунната система, като същевременно изгражда здравословен навик за ежедневна физическа активност.

Всеки ден успявам да направя 2 пъти по 5000 крачки, когато отивам и се връщам пеша от работа. Днес ще добавя още към 2000 като отскоча до близкия офис на куриер в обедната почивка,

# 381
#8 задала съм си цел от 16 000 и обикновено в 6 от 7 дни я изпълнявам успешно. Но тук и с една подробност - малкото дете помага много 🤭

# 382
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден
- Ще опитам, но признавам, че ще ми е много трудно.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини.
Предпочитам солена закусна. Но тези дни нямам време за подготовка и хапвам кис. мляко с овесени ядки, чиа, ленено семе и банан, канела, понякога + 1/2 л. мед.
Най-добре се чувствам да ги редувам т.е един ден филийка пълнозърнест хляб с "полезни добавки", следващия кис. мляко + "полезни добавки"

# 383
  • Разпиляна във въображението
- че семейството е здраво
- че успяваме да пътуваме
- че намирам малко време за себе си

#6 изпълнено
#7 пропуснах закуската и пих кафе без захар и с лъжичка кокосово масло
#8 успях училище-работа-училище-у дома

# 384
#8: Направи 5000 крачки на чист въздух – в парка, квартала или сред природата - изпълнявам го ежедневно, но с 10 000 крачки минимум.

# 385
6.Мога да изкарам ден без захар,но сякаш после си наваксвам 🫣
7 Мога изобщо и да не закусвам

# 386
#8 Вчера направих 7000 крачки. Старая се да изминавам поне по 35 км на седмица, тоест средно по 5 км на ден.

# 387
  • София
#8 Всеки ден се старая да правя минимум 10000 крачки. Така се чувствам заредена и много по-жизнена. Днес направих 12000 крачки.

# 388
#9: Детокс отвътре и отвън

Понякога не ти трябва нов режим, а само три дни, в които да дишаш по-дълбоко, да се храниш по-леко и „да се върнеш към себе си“. Опитай три дни без тежка храна и излишни стимуланти. Смени кафето с чаша топла вода с лимон или с нещо леко и освежаващо. Ще усетиш как кожата ти става по-свежа, сънят по-дълбок, а умът — по-ясен. Не е диета. Това е начин да кажеш на тялото си: „Чух те.“

Разбери повече за ферментиралите продуктите на Funeat ТУК.

# 389
  • София
#8  Старая се почти всеки ден да имам над 6 хиляди крачки. За съжаление не всички са на въздух и сред природата.

#9  Вчера разтоварих с чай и вода. Днес съм на салати, чай и вода. От утре мисля кафето да заменя с мача.

Общи условия

Активация на акаунт