Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 1 678
  • 103
  •   4
Отговори
# 90
Аз съм 16+ 4, втора бременност. Първата много късно усетих движения, може би към 20та седмица със сигурност. Сега ми се струва от седмица някъде, че усещам нещо, което сякаш не са черва, но не мога на кажя на 100%.
Относно сирената- вчера вечерях паста със синьо сирене. Според мен тук не трябва да се прекалява, но като ми е едно от любимите неща.. Не мога да се сдържа и от време на време не мисля,че е проблем. А и повечето сирена в магазините са пастьоризирани.
Другите ми любими неща като сурови меса и риба също са в списъка за съжаление, но за тях ще се стискам.

# 91
И аз се насочих към Медика, но при доктор Стойнев 😊
Страхотен избор, бях негова пациентка и е много добър доктор! Но с моя проблем не успя да се заеме сериозно — може би не беше съвсем в неговата специализация, не мога да коментирам 😊

Момичета, имам друг въпрос. В някои групи пишат, че започват да усещат бебето още в 11-14 седмица, особено тези, които вече са бременни за втори път. Макар много лекари да отричат, че това е възможно — как е при вас? Усещате ли нещо или какво мислите по въпроса? Честно казано, трудно ми е да повярвам, но не искам да твърдя със сигурност

Извинявам се за въпроса, но ако е удобно би ли споделила какъв е бил проблема и свързан ли беше с бременност или нещо друго?

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 21:05 от Roni456

# 92
Roni456, имам СПКЯ, между другото именно д-р Стойнев го откри и постави диагнозата след всички необходими изследвания. Освен това, заедно с него проверихме проходимостта на тръбите – много съм му благодарна за това. Но ми се стори, че не прие много сериозно притесненията ми и желанието ми да забременея по-бързо, защото първо ме изпрати за половин година да „опитваме естествено“, а после още половин година да „пия хранителни добавки“, когато можеше направо да започнем терапия със стимулация на овулацията (тъй като не овулирах естествено). Затова се обърнах към други лекари. Иначе по други въпроси нямам никакви забележки към него

# 93
Аз съм 16+ 4, втора бременност. Първата много късно усетих движения, може би към 20та седмица със сигурност. Сега ми се струва от седмица някъде, че усещам нещо, което сякаш не са черва, но не мога на кажя на 100%.
Относно сирената- вчера вечерях паста със синьо сирене. Според мен тук не трябва да се прекалява, но като ми е едно от любимите неща.. Не мога да се сдържа и от време на време не мисля,че е проблем. А и повечето сирена в магазините са пастьоризирани.
Другите ми любими неща като сурови меса и риба също са в списъка за съжаление, но за тях ще се стискам.

Е, то сиренето е минало през термична обработка най-вероятно, така че няма проблем. Но напълно те разбирам. И аз понякога си позволявам някоя волност за храната, но рядко и гледам да не прекалявам. Единствено сурово месо и риба избягвам напълно, защото никога не е ясно.
Да ви попитам - четете ли някакви книги за бременност и т.н.?

# 94
Аз си купих една електронна книга на много известна украинска гинеколожка за подготовка към раждането. Вече няколко пъти съм участвала и в онлайн семинари от школи за подготовка за майчинство, като цяло редовно публикуват и много полезни видеа със съвети и уроци в социалните мрежи. Но всичко е на руски език. Ако някой разбира - с удоволствие мога да споделя 😅

# 95
Аз знам английски, руски, немски и маааалко гръцки, така че съм отворена към предложения на тези езици Simple Smile

# 96
  • Melmak
Ако някоя от вас може да ми препоръча книга за слушане от Сторител, ще съм благодарна.

# 97
Roni456, имам СПКЯ, между другото именно д-р Стойнев го откри и постави диагнозата след всички необходими изследвания. Освен това, заедно с него проверихме проходимостта на тръбите – много съм му благодарна за това. Но ми се стори, че не прие много сериозно притесненията ми и желанието ми да забременея по-бързо, защото първо ме изпрати за половин година да „опитваме естествено“, а после още половин година да „пия хранителни добавки“, когато можеше направо да започнем терапия със стимулация на овулацията (тъй като не овулирах естествено). Затова се обърнах към други лекари. Иначе по други въпроси нямам никакви забележки към него
Ясно, благодаря много за отговора.

# 98
# 99
Аз си взех да чета "кърменето от а до я" 🤣. Не ни се случиха нещата със сина и това остана болна тема за мен. Мноого се надявам този път да е различно

# 100
Аз книги не съм чела, единствено на Хедра за кърменето. Гледах видеа на Елена Василева, много полезни ми бяха,а лекцията и за раждането особено е изключително мотивираща, препоръчвам. Също и видеа на Ася Демирева.

# 101
  • София
Мина и моята фм, всичко е наред и остава термин 24.04, за сега си върви според термина. Плацентата има още да се вдига, за това ми каза почивка, никави обичане с мъжа и без вдигане на тежко. Обмислям да изкарам до края на месеца и да изляза в болничен.
Ориентирана съм към Токуда и професор Марков. Живи и здрави да избутаме до 28 г.с и ще се взима решение.

# 102
  • Melmak
На мен ми казаха също, че е ниска плацентата, но се вдигала. Не знам до кога е хубаво да е “вдигната”?

# 103
  • София
На мен ми казаха също, че е ниска плацентата, но се вдигала. Не знам до кога е хубаво да е “вдигната”?

По-добре висока плацента от колкото ниска. До 16 г.с ми казаха, че е хубаво да се е вдигнала иначе ще препоръчват повече престой на легло.

Общи условия

Активация на акаунт