Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 16 995
  • 762
  •   2
Отговори
# 735
Някоя от вас използва ли възглавница за бременни по време на нощния сън? От няколко дни ме болят тазобедрените стави и мисля, че нещо такова може да помогне. Направо се чувствам като баба - ако съм спала на грешната страна, под грешен ъгъл, пък и времето ако не е хубаво - ставите болят 😅 Може ли линкове ако сте доволни.

# 736
Здравейте, някоя от вас да е изпитвала болка (основно при ходене) долу в слабините? Изобщо не ме боли самият корем, само ниско долу.
Днес я изпитах за първи път и ми е странно.

# 737
  • Melmak
Аз пукам в кръста като стара баба. Не знам дали съм права, четох, че се отделя релаксин от бременността и отпуска стави, прешлени, лаишки обяснявам. В живота си кръст не ме е болял и не е пукал. Сега баба ми на 80 пука по-малко.
Аз откак забременях спя с една плюшка, защото гърдите ме скъсваха от болка и си ги подпирах с играчката. Върши работа, продължавам да спя с плюшко. И мъжа ми също го ползвам за възглавница.

Дарби, тази болка не я ли описваха като нормална заради растежа на матката? Аз имах такова пробождане няколко пъти в 3-4 месец.

# 738
Абе и аз си мисля, че е нормална, най-малкото, когато съм седнала, не се усеща.
Иначе аз се бях засилила да си купувам възглавница и така и не стигнах до нея. И мен ме болят ставите, но забелязвам, че като си сложа възглавница между краката, имам по-малко напрежение. Иначе кръстът си ме боли вече постоянно, но това е, защото коремът ми порасна доста и тежестта ми се разпределя по друг начин. Не съм качила много кг., а почти само на корем и малко в бедрата.

# 739
Аз използвам възглавница за бременни още от първата ми бременност до сега (вече 15 години почти 😄) Подновявала съм я няколко пъти. Имаше в Лидл едни дълги възглавници, които не са специално за бременни, но аз си купих две тогава и на мен ми върши работа.

А да ви питам, вие вече решили ли сте как ще зе казва бебчето? С каките още в началото решихме и ги наричахме по име в корема ми. И сега също стигнахме вече до решение. Някак си връзката по-лесно се изгражда още от сега, когато вече има име. Не е като да си говориш с непознат, на който не знаеш името 😂 За мен поне е така.

# 740
Има ли някоя, която няколко дни поред е усещала този дискомфорт ниско в корема? В момента минавам през труден житейски етап и, за съжаление, преживявам силен стрес. Притеснявам се дали не съм си докарала някакъв проблем от типа тонус на матката, или пък леки болки по няколко дни на този етап са нормално физиологично нещо. Ще ми е интересно и как изобщо се разбира, че проблемът е точно в тонуса на матката - ако някой може да обясни

По принцип, утре съм на преглед и това малко ме успокоява. Ще видя мъничето и ще обсъдя нещата с АГто.

# 741
Ами май решихме ние, казвам "май", защото и двамата си имаме особено мнение за имената, но изглежда си стиснахме ръцете.  Laughing
Иначе аз имах към 16-17 г.с. напрежение като предменструални болки, но пих но шпа и минаваха.

# 742
  • Melmak
На нас ни е първо бебе, аз си мислех, че от теста за бременност жените вадят едни дълги списъци с имена и се почва едно чудене. Вече съм в 5 месец и нищо..
В началото мислех, че като е около Цветница, Лазаровден и Великден може да е Велина, Лазара. Мм тотално ме отказа за Лазара. Мм вярваше, че ще е момче, аз от преди пренаталния тест се молех за момиче. И му казах мъжки имена не искам да чувам, чакаме теста. Е, теста го правихме в 10 седмица. Момиче излезе. И тогава пак не повдигнахме темата.
Тече ремонт в момента вкъщи, то са латекси, паркет, плочки, трябва да ходим на работа, мм се прави и на майстор като има време, ходим на огледи за друго. Нещо страшно е. Добре, че бебето не ме тормози!
И за име сякаш.. не мислим.
Сигурно ще я кръстим на свекър ми. Аз от всички роднини само на него бих кръстила.

# 743
Да, аз имам такива болки и долу при слабините, усещам го при ходене, много е неприятно, преди не съм го усещала, егати, но щом не съм само аз се успокоявам 😂

Има ли някоя, която няколко дни поред е усещала този дискомфорт ниско в корема? В момента минавам през труден житейски етап и, за съжаление, преживявам силен стрес. Притеснявам се дали не съм си докарала някакъв проблем от типа тонус на матката, или пък леки болки по няколко дни на този етап са нормално физиологично нещо. Ще ми е интересно и как изобщо се разбира, че проблемът е точно в тонуса на матката - ако някой може да обясни

По принцип, утре съм на преглед и това малко ме успокоява. Ще видя мъничето и ще обсъдя нещата с АГто.

# 744
Болките в слабините знам, че са нормални за бременността. Аз спя с възглавница за бременни от самото начало. Имам моменти, в които ме боли гърба, но за сега са редки.
Име решихме доста отдавна и си го наричам вече по име 🥰

# 745
Аз от началото използвам една продълговата възглавница от Икеа при сън. Подпирах си гърдите, сега я слагам между колената и леко под корема. Мисля, че има ефект и ми е комфортно с нея, дори си я търся, ако не е в леглото.

Относно името с ММ бяхме обсъдили варианти още преди да забременея и имахме име за момче и за момиче. От пренаталния говорим вече на име и доста свикнахме. Според мен си е индивидуално и родителите трябва да го усетят. Някои двойки предпочитат до последно да нямат име, други го крият, трети си имат от началото и го споделят - няма бебе останало без име.

Преди 2 седмици имах един уикенд зверски болки в задната част на таза и тежест в слабините. Досна неприятно, но отмина. Според мен такива неразположения са нормални и Пандора го обясни много добре с релаксина - ставите и мускулиге ни се разхлабват. Още помня странното усещане след нормално раждане - сякаш тазът ми беше разглобен и сглобен отново. Нямаше болка, но просто странно усещане няколко часа след раждане. После се сглобих 🤣

# 746
  • Melmak
А това с релаксина спира като бебето се роди, нали? Чувствам се като старо дюшаме… 😅

# 747
А това с релаксина спира като бебето се роди, нали? Чувствам се като старо дюшаме… 😅

Спира, спира. Но му трябва малко време. Една позната от ентусиазъм и бързане си извади рамото след раждане, защото още първата седмица реши, че е добра идея да се върне към тежестите, но малко прекали. Не сме от порцелан, но е добре да сме една идея по-внимателни.

# 748
Момичета, мина и моята втора фетална морфология. Бебо е вече 460гр. и върви с една седмица напред. Проф. Марков каза, че имам повишено количество околоплодни води и да внимавам с кръвната захар.
Искам да питам някой мина ли вече на фетална ехокардиография и ако ли не мислите ли да ходите и при кого?

# 749
Момичета, тази болка продължава цял ден - в момента, в който се изправя и започна да ходя, положението става доста неприятно... Sweat

Общи условия

Активация на акаунт