Сдобряване

• 3 642
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте! На 25 години съм. Със съпруга ми се разделихме, когато бебето ни беше на 3 месеца, сега вече е на 2 годинки. Бяхме във връзка почти 6 години, но аз ту страдах, ту бях щастлива. Това зависеше от неговото настроение. Можеше да ме качи на седмото небе, както и много бързо да ме свали. След като родих се отдръпна от мен и аз най-после събрах куража и реших да го напусна, защото това решение не беше никак лесно и то с 3 месечно бебе. Случиха се лоши неща като дела и други глупости. След 6-тия месец след раздялата той започна да ми намеква за сдобряване, но аз не го приемах на сериозно до преди два месеца. Започнах да си мисля, дали няма да е по-добре ако сме тримата заедно , да ми помага с детето и т.н. Започнахме комуникация с него вече почти два месеца комуникираме постоянно, но едно гласче отвътре ми шепти, че той ще продължава да се държи даже по-гадно и от преди. Каза ми, че ме искал заради детето, имал е чувства, но не са били като преди, точно това ме притеснява много, защото той преди се държеше зле като ме обичаше повече, а сега след като не ме обича като преди ще се държи по-зле. Аз смея да твърдя, че го обичам както преди и това, че той не ме ,ме наранява много. Чакаме да се прибера с детето при него, но дали си струва да съм с него заради детето и заради малко помощ от негова страна, не знам. Чувствам се много зле, защото той има време за себе си, а аз нямам тъй като съм 24/7 с детето. След раздялата той се разхубави, а при мен стана обратното. Това адски много ми влияе на самочувствието и от друга страна се дразня, защото е много несправедливо, докато той се чуди какво да прави, аз да нямам никакво време даже и да хапна като нормален човек. Някак си тези чувства ме накараха да почна комуникация с него, но имам чувството, че той ме разиграва говори едно, после друго . Много съм объркана , ако го нямаше детето нямаше да го погледна даже, но това за помощта и за това, че никой мой бъдещ партньор не би се отнасял добре с детето така както баща му, ме кара да се замислям. Да допълня, че  си хвана гадже и живяха в апартамента, в който имахме мечти заедно. Това също не мога да го преодолея, защото той чувства към нея имаше. Тя го заряза и започна да прави опити пак да се сдобрим.  Помогнете ми да си събера мислите. Дайте ми съвет. Благодаря Ви предварително!

# 1
  • Някъде там
Струва си да си далеч от него, заради детето. Детето единствено има нужда от спокойна майка, която не се чуди днес в какво настроение ще е бащата и дали ще му е кеф да я тормози. Това дете трябва да расте в любяща среда. Когато сте се разделили е било бебе и не е разбирало какво става, но то расте и неразбирателствата между вас ще му се отразяват все повече.

# 2
Според мен събирането ви би било единствено в негов плюс и в твой ущърб.
Да се събереш с него би затворило всички врати да откриеш нов човек, който да те обича истински и да те уважава. Само на 25 си.
Би затворило и всички възможности да изглеждаш по-добре - ще се занимаваш с домакинството за още един човек, който се държи лошо с теб и ти срива самочувствието, и съвсем няма да ти остане време за спорт, разходки, процедури. (Дори често такива мъже ти убиват мотивацията.)
Да го прибереш обратно не ти дава никаква гаранция, че ще имаш време да хапнеш и да седнеш. Дори мисля, че е обратното. В крайна сметка той е баща на това дете и в момента, въпреки, че сте се разделили. Взима ли го да го гледа, участва ли в отглеждането, в какъв режим сте?

Естествено най-добре е дете да се отглежда от двама участващи и обичащи се родители, но първоначалната му заявка “заради детето, не заради теб” звучи като голям червен флаг. Заради детето, за да не плаща издръжка? Заради детето, за да го вижда без да се налага да чисти, готви, пере, приспива, къпе, развежда, обучава?

# 3
  • София
Как точно се е държал зле? Може ли примери?

# 4
Сама си написала отговора на дилемата си:

Цитат
Започнахме комуникация с него вече почти два месеца комуникираме постоянно, но едно гласче отвътре ми шепти, че той ще продължава да се държи даже по-гадно и от преди.

Не игнорирай вътрешният си глас. Детето ще поотрасне и няма винаги да ти е толкова трудно.

# 5
Защо смяташ, че той ще се включва в гледането на детето, а и, че го обича? Какво е направил, докато живя с теб и новороденото, а и след като се разделихте, за да си мислиш, че изобщо го е грижа?

Знаеш как би трябвало да се държи отговорният баща - отговорно. Той отговорност показа ли към своето дете?

# 6
Не, не, и пак не.
Дали човек, който не те обича достатъчно, ще ти помага и подкрепя, за да ти стане "лесно", и да живееш различно от до сега? Ще те отменя, за да се погрижиш за себе си, да отидеш на разходка, на фитнес, на танци, на шопинг с приятелки? Ще ти купи нова рокля и ще те изведе на ресторант? Ще го е грижа колко си изморена, и ще ти каже "Я си почини, че си много бледа, аз ще направя вечерята и ще пусна пералня."?

Детето ти в момента е в най-трудния период, нормално е да се чувстваш изморена, самотна и безпомощна. Но това ще мине. С порастването на детето много неща стават по-лесни. Не казвам съвсем лесни, но определено ще имаш глътка въздух. Устояла си откакто бебето е било на 3 месеца до сега, когато е на 2 години. Стисни зъби още съвсем малко, и нещата ще се променят.

# 7
Ама ти сама си писала в поста си, че той е казал, че те иска заради детето. Това явно му е единствената причина, а не защото те обича. Няма смисъл да се занимаваш. Не смятам, че е редно двама души да се събират само защото имат дете. От всички примери, които имам пред себе си, всички които са се разделили с деца си живеят разделени и толкова. Така им е мирна главата. Имахме само едни познати, на по 30 години, с 5-6 годишно дете, които се събраха заради него. Щото според бащата нямало кой да го гледа като хората, а тя майката се беше преместила с детето при нейната майка. Съмняваме от две зрели жени да няма кой толкова да се грижи за детето, глупости. Та той принуди жена си да се върне при него с детето. Не знам как, не съм била свидетел, но не е правилно това. Не ми се мисли това дете на какви неща става свидетел, само защото майка му и баща му не се понасят. То реално между тях двамата няма нищо вече. Той междувременно си излиза с някакви други жени, Абе изобщо страхотна семейна идилия.

# 8
И от мен категорично НЕ. Ако се надяваш по този начин да си го върнеш, няма да стане. Само ще си вкараш таралеж в гащите.

# 9
  • София
Категоричното ми мнение (от опит) е да не се събирате.
Реално и сега не му пречи да взима детето, а ти да си имаш поне един ден за себе си. Но той не го прави.
Това, че си преуморена и претоварена, е причината да се чувстваш и неспаведливо натоварена, и нехубава, но евентуалното ви събиране НЯМА да промени в положителна посока това, защото той нито ще ти даде нужното ти внимание като жена, нито времето, за което копнееш, за да си почиваш. САМО ЩЕ ТЕ НАТОВАРИ И С НЕГО СИ!
Дет се вика, изтрай още малко, наистина още малко. Около 4-5 става значително, значително по-лесно!

# 10
Ама ти сама си писала в поста си, че той е казал, че те иска заради детето. Това явно му е единствената причина, а не защото те обича.

Много силно се съмнявам. Той, ако беше съвестен баща, щеше да се грижи за детето си и когато са разделени с майката. А аз нищо такова не прочетох досега.
Иска я, защото гаджето го е зарязала (умно момиче, усетила е с що за боклук се е хванала), останал е на сухо, а и егото му е наранено. Търси си старата жертва, за да я качи пак на люлката. До следващото му влюбване в друга.

# 11
Най-вероятно е така, да. Детето му е само удобно оправдание. Въпроса е че тя нищо хубаво няма да види, ако се събере отново с него. И наистина, защо си мисли че като се съберат той ще помага за детето. Накрая ще стане така че ще гледа две деца (мъжа визирам като второ). И тогава вместо да се улесни ще й дойде още по нанагорно, отколкото сама да си гледа детето, отделно от този индивид.

# 12
И според мен мъжът се оправдава с детето им. Ако е искал да помага, щеше да го прави и сега. Каква е разликата всъщност (дали са заедно или не) мъжът да си гледа детето?

# 13
  • София
Чакай го този, да гледа детето…

Щом сега си разсипана от грижи по детето, тогава ще си двойно, че и него ще трябва да гледаш.

Спазвай си съдебните разпоредби и недей си въобразява светло бъдеще с бащата.

# 14
Давам личното си мнение и мнение като на човек, който е направил тази грешка да се "сдобри". Изключителна загуба на време, че даже си направихме и още едно дете през това време. И в крайна сметка изгубих още 4-5 години, в които просто слушах няма повече така да се случва и то взе, че не спря никога и приключих веднъж завинаги. Щом има и гласче, което подсказва значи е мега ясно положението. А честно казано и съм тип човек, който не би преглътнал съжителство или дори сексуална връзка на партньора си. Значи ще си поживее с друга, тя ще го зареже щото е видяла жената за какво става въпрос и после ще идва да ми се моли да сме си били заедно. Моля? Аз резервния вариант ли съм? Сигурния вариант ли съм? Абсолютна глупост за мен.
Давай му детето по съдебния ред и през това време обърни внимание изцяло на себе си, да видиш как и ти ще се разхубавиш и въобще няма и да се сещаш за въпросния.

Общи условия

Активация на акаунт