❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 8 217
  • 340
  •   1
Отговори
# 195
Буквално до преди седмица-две не исках и да чувам за кафе, но от скоро много ми се пие. Позволявам си 1-2 пъти в седмицата капучино, но вчера мъжа ми купи безкофеиново и сега ще си пием от него докато свърши.

# 196
Сутрин си пия нормално кафе с мляко както винаги. По едно нито с предната, нито сега са ми казвали да спра

# 197
Не съм спирала кафето сутрин, винаги го пия с мляко. От безкофеиновото ми става лошо.

# 198
Аз спрях кафето още докато правихме опити с редки случаи като излезем и ми се допие. Не ми липсваше ОБАЧЕ от около 2 седмици много ми се пие кафе от скука особено следобед.
Направих си едно най-накрая и вечерта сън не ме хвана.  🤦♀
А за Амазон искате да кажете, че правите уишлист и след определено време ви излизат намаления на продуктите ли? Сори, не съм пазарувала то там и не съм запозната.

# 199
Аз спрях кафето още докато правихме опити с редки случаи като излезем и ми се допие. Не ми липсваше ОБАЧЕ от около 2 седмици много ми се пие кафе от скука особено следобед.
Направих си едно най-накрая и вечерта сън не ме хвана.  🤦♀
А за Амазон искате да кажете, че правите уишлист и след определено време ви излизат намаления на продуктите ли? Сори, не съм пазарувала то там и не съм запозната.
Мисля, че дава 15% на целия уйшлист. Но аз се прецаках, защото продуктите, които бях избрала бяха на промоция и чаках да мине периода, за да взема още 15%. И след като ми се отключиха 15% продуктите вече не бяха намалени 🫠

# 200
Аз си правя едно кафе с мляко към 10 сутринта и го изпивам до към 14:00. Преди пиех едно сутрин и едно след 13:00 та така все едно съм пила две 😀

# 201
  • Бургас
Безкофеиново кафе пиете ли?

# 202
Аз си пия по две нормални кафета на ден както винаги съм си пила, АГ каза, че няма проблем.
Безкофеиновото съм чела че е вредно защото се използват химикали за да се премахне кофеина.

# 203
Да, да, то и кофеиновото не е много полезно. Като цяло трябва да спрем да дишаме и живеем по принцип.
Пийте си каквото ви харесва с мярка, без алкохол, де 😅

# 204
Не е казано да спираме да дишаме 😅 всеки си преценява какво да консумира, коментираме кой какво е решил за себе си с  плюсове и минуси, проучвания, препоръки, собствен опит и вече всеки сам си  преценява как да процедира ✌
Същото важи за хранене, спортуване, пътувания, ваксиниране и тн.

Да, да, то и кофеиновото не е много полезно. Като цяло трябва да спрем да дишаме и живеем по принцип.
Пийте си каквото ви харесва с мярка, без алкохол, де 😅

# 205
Аз също пия всеки ден кафе ,даже някой път и второ .През предните 2 бременности не ми се пиеше изобщо ,но с тази много ми се пие кафе .Може би ,защото нормалното кръвно за мен е 90/60 и сега го поддържам така .А през предните 2 бременности ми беше 120/80 ,което значи че съм го вдигала .Така че ,сега си пия сутрин кафето ,и по някога след обяд .Ако не пия кафе цял ден се прозявам и ми се спи 😄

# 206
Аз честно казано не съм много по кафето, но преди да забременея си пиех кола зиро всеки ден. Знам, че е много вредна, обаче и аз съм с ниско кръвно и като я пиех явно ме държеше от кофеина и също не се прозявах по цял ден. Но като разбрах, че съм бременна веднага я спрях, защото знам колко е вредна с тези подсладители и т.н. Първият месец определено ми беше доста тегаво, сега не ми липсва изобщо. Нямам и намерение да я започвам пак.

# 207
Безкофеиново кафе на евтините марки наистина съдържа химикали, които премахват кофеина, но ако е обозначено, че кофеина е премахнат чрез CO2 или Swiss water process няма проблем. Лично аз не разчитам на кофеина да ме вдигне по никакъв начин, просто обичам вкуса на кафето (по-скоро капучиното).

# 208
С първото пиех кафе докато бях бременна и след това докато кърмех. Сега с 2рото гадеше ми се откри кафето до към 4/5месец и го бях спряла, но след това го върнах.

И двата пъти пия кафе с мляко,  правя си го  сутринта и го пия през целият ден.

# 209
Благодаря ви, момичета, че споделихте, олекна ми, че не съм сама Simple Smile
И моя АГ си казва, че за едно няма никакъв проблем, колежките даже се шегуват с мен, че се кахъря Simple Smile
Иначе официалната препоръка си е 200 мг кофеин на ден максимум, но аз лично нямам идея колко точно е в кафето, което си правя/ купувам.
Мога единствено да споделя нещо, което доста хора наблюдавам покрай мен, че не знаят - кофеинът в едно кафе зависи от няколко фактора, но най-вече от времето на контакт на кафето с водата, по тази причина дългото кафе има повече кофеин от късото, дори и да не е толкова интензивно на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт