Кога една връзка си струва да се спасява?

• 2 861
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте! Интересува ме вашето мнение — според вас, има ли момент, в който е по-добре да останеш и да се бориш за човека до теб, вместо да си тръгнеш?
Как разбирате, че все още има смисъл — и какво е това, което ви кара да опитвате пак, въпреки болката или трудностите?
Ще се радваме да споделите личен опит или просто гледна точка – може и анонимно

# 1
  • София
Здравейте! Интересува ме вашето мнение — според вас, има ли момент, в който е по-добре да останеш и да се бориш за човека до теб, вместо да си тръгнеш?
Как разбирате, че все още има смисъл — и какво е това, което ви кара да опитвате пак, въпреки болката или трудностите?
Ще се радваме да споделите личен опит или просто гледна точка – може и анонимно
Някаква статия ли пишете? Колко човека питате?

# 2
Любовта се дава, не се взима с борба.
Бориш ли се за любов, след време ще ти я вземе някоя по-борбена.
Защо са ми болки и трудности, за да бъда обичана и наистина ли съм обичана, ако се свивам, търпя, страдам и се боря с тикви, вятърни мелници и конкуренция?
Под трудности и болки нямам предвид здравословни проблеми.

# 3
Връзката е двустранен процес. Не сме на война. С любов, доверие и компромиси всичко се подрежда така, както трябва.

# 4
Как става това борене според теб? С кого се бориш, в какъв стил, дай повече подробности, че нещо не мога да си го представя.

# 5
  • София
В началото. Когато се бориш главно със себе си. Но трябва да имаш много ясен списък какво е приятно, за какво трябва да имаш търпение и какво е абсолютно недопустимо и трябва да се спре веднага. Трите колонки не се мешат! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6
Защо се бориш със себе си? Или за какво?

# 7
  • София
Зависи какво е довело до това връзката да има нужда от спасяване. В твоя случай какво е?

# 8
Иванааа, може би ще е по-полезно, ако първо ти разкажеш какъв е твоят случай - с кого и защо се бориш. Това ще бъде насока за размисъл и за четящите в темата, за да станат пишещи. Все пак всички знаем разликата между любов и пехливанлък.

# 9
Ако е връзка на кифла с милионер, който и осигурява охолен живот, ще се бори. Нали това и е хлябът?

Скрит текст:
Мъж отива с жена си на ресторант. В ресторанта влиза руса мадама. Отива до мъжа и започва да го прегръща, целува.
Съпругата:
- Коя е тая?
Мъжът:
- Любовницата ми.
- Мръсник, изедник, мекотело. Развод, развод!
- Добре! Значи се отказваш от всички милиони, от готините коли, от вилата на Хаваите, от бижутата и къщите ни по целия свят.
Жената навела глава.
След малко в ресторанта влиза друга двойка.
- Скъпи - попитала вече примирилата се съпруга - това не е ли Питър?
- Да, той е.
- А тази с него коя е?
- Любовницата му.
- Нашата е по-хубава, нали?

Но ако сте равноправни какво да се бориш? Сърце се силом не взема, нали?

Впрочем ако на връзката пречат недоразумения, недоизказани неща и разни битовизми, тогава има смисъл да се изяснят, защото това са несъществени неща. Но ако някой е разлюбил някого то вторият да се бори ми звучи тъпо.

# 10
  • София
Защо се бориш със себе си? Или за какво?
Аз давам пример.
Приятно - да ми се обажда на обед всеки ден.
Търпение - някои дни не ми се обажда на обед, защото работи. Тук се боря със себе си да не се цупя.
Неприемливо - въобще никаква комуникация цяло денонощие. Тук не се боря, а и аз прекъсвам комуникация.

# 11
А не ти ли е хрумвало ти да звъннеш вместо да се бориш със себе си?

# 12
  • София
Хващате се за детайли.
Не се обажда и не пише две денонощия. Ако момичето звънне, ето тук тя започва да се бори,а вече е загубила.
Мога да дам и други примери.
Алкохол.
Двамата си пиете по чаша вино - приятно.
Единият е пълен трезвеник, другият пие по чаша - тук трябва търпение.
Единият се утрепва от пиене - бягаш.

Държание.
Двамата се закачате - приятно.
Единият има по-остро чувство за хумор - търпение.
Единият обижда - бягаш.

# 13
Има смисъл да се бориш само и единствено, ако човека отсреща си заслужава. Виждаш, че те обича, държи на теб, разбирате се, има потенциал връзката, иначе е пълна загуба на време и енергия.
Колко много съм хвърлила залудо в тоя живот, ама не съжалявам. Рано или късно всичко се отплаща.

Но да се раздаваш за хора, които не те оценяват, да се бориш за любов и внимание от мъж, който те неглижира е най- голямата грешка.
Не го допускай.

# 14
  • София
Аз тия пехливански борби не ги разбирам, не ги практикувам.

Изначало, ако нещо е довело до там, че да ми разклати устоите и вярата в човека до мен, не мисля, че има връщане назад.

А пък нещо, дето трябва насила да го събирам - защо ми е?

Общи условия

Активация на акаунт