Резултати от микробиология - тема 4

• 6 528
  • 250
  •   1
Отговори
# 120
И се крийте от слънцето. Март месец в колата, голи само длани ми горяха от него.

# 121
Задължително слънцезащита. Дори и сега в зимния сезон. Аз лично си слагам целогодишно, но ми се е случвало лятото да пия Докси и съм се мазала стрикно по цялото тяло все едно отивам на плаж.
Ако си правите лазерни епилации или други лазерни процедури - отложете.

# 122
Освен Микомакс има ли други лекарство, което се приема през устата при гъбична инфекция? Повтаря ми в рамките на над месец, не мога се отърва. Към Микомакс направих всякакви странични сериозни реакции.

# 123
Да. Но се изисква назначение от лекар.
Итраконазол се казва. Обаче дозировката и продължителността на леченке зависи от тежестта на гъбичната инфекция, от щама, изобщо от много неща.
Особено щом си получила странични реакции, задължително консултация с лекар.
Не са еднакви лекарства, но са от сходна група.

# 124
Здравейте, момичета!
При рутинен преглед при АГ ми откриха Ешерихия коли във вагинален секрет.
Предписа ми Лефлокс и една опаковка Полижинакс.
Нямах никакви симптоми по принцип.
Един ден преди да ми дойде цикъла (5 дни след антибиотика),ми започна едно щипане  ниско долу в костта ,отстрани към сгъвките и отдолу ,но не повърхностно ,а навътре.
Няма парене при пишкане,но усещам все едно ме напъва.Побърквам се, защото лекувах цистит преди време, почти година.
Дали сега това е цистит или нещо гинекологично?
Прилагам изследването.

# 125
Тъй като си била почти без никакви лактобацили, сега с АБ си ги доубила и нищо чудно да е цъфнало нещо друго.
Освен това са ти препоръчали и изследвания за ППБ.
Отивай на нова МБ да се види какво е актуалното положение и да ти пускат PCR за всичките там хламидии, уреаплазми и микоплазми.
Каквото и да се лекува - задължително след това трябва да сложиш вагинален пробиотик.

# 126
Fur4i, не мога да съм ти полезна особено, но исках да споделя, че това, което описваш като болки на странни места, го имах няколко месеца, мислех си, че си въобразявам и накрая като се наканих да отида на лекар, не ми откриха нищо, но имах оксалати в урината, масово. Пих билки на проф.Ламбрев за бъбреци, плюс Неоренал СР, и съм вече добре, без тези неприятни болки.
Така или иначе след лечение трябва да се прави контрола, направи и изследвай и уреа и микоплазма.

# 127
Fur4i, не мога да съм ти полезна особено, но исках да споделя, че това, което описваш като болки на странни места, го имах няколко месеца, мислех си, че си въобразявам и накрая като се наканих да отида на лекар, не ми откриха нищо, но имах оксалати в урината, масово. Пих билки на проф.Ламбрев за бъбреци, плюс Неоренал СР, и съм вече добре, без тези неприятни болки.
Така или иначе след лечение трябва да се прави контрола, направи и изследвай и уреа и микоплазма.
Пия ударно Д маноза ,но сега чак след Нова година ще мога да пусна изследвания,никой не работи по празниците,а гледам да закрепя положението.След няколко дни ще си купя вагинален пробиотик,пия и Crispact.

# 128
Лора, как си? Как ти понася доксициклина?
При мен щипането и пареното продължава и външно го усещам, 6-ти ден ми е.  Слагам и полижинакс. Реших да не до спирам. Винаги до сега напълно е заличавал каквито и симптоми да имам, затова и го почнах, да изкарам безболкова
Коледа. Направо не знам какво ще е, като спра да го слагам.  Последно съм го ползвала Август. Сега съм и в овулация и увеличения флуор мисля, че допринася също. Направо ужас.  Одеве се взех и интракотазол, но още се чудя с каква схема да го пия. Сега ще седна да прочета листовката. 
Сдобих се и с Гинофилус от Германия, тъкмо го получих.

# 129
Само да кажа, че симптомите в някои случаи продължават месеци след излекуване.

# 130
Само да кажа, че симптомите в някои случаи продължават месеци след излекуване.
То това хич не е честно Sad  Докторката и в апкетака казаха, че до 5 дни ще мине...  Що така заблуждават!? Ще има да се чудя от бактерия ли боли, от микоплазма ли, от нещо друго ли. Изобщо не мога да си представя да издържа това щипане и парене и да стоя в неизвестност.

# 131
Предполагам, че нито докторката е имала уреаплазма или микоплазма, нито аптекарката, за да знаят как се влачиш месеци с тия остатъчни симптоми. То аз с банален цистит от Ешерихия се мъкна 1 месец със симптомите, пък камо ли тези инфекции.
И честно, нечестно, това е положението. Примири се, че ще е така още някакво време - колко - не мога да прогнозирам.
Аз лично навремето лекувах трихомони и уреаплазма едно след друго, Уреаплазмата ми я хванаха след като успях да излекувам трихомоните. То често така става. Имах симтоми поне година и половина след това, като от разбърканата от АБ флора направих междувременно стафилококова инфекция и ентерокок.
Тъй че - въоръжи се с търпение. Обикновено симптомите намаляват с времето.

# 132
Pipence за щастие доксициклина ми понася добре, не ми става лошо от него за разлика от други антибиотици, първите 5 дни циститните симптоми напълно бяха изчезнали и се почувствах отново човек. Сега съм на 11-ти ден и усещам леко парене но определено не е каквото беше. Аз вечерно време слагам макмирор и през деня задължително орален пробиотик. След два дни като ми свърши макмирора започвам лактажин 1 опаковка която ми изписаха но мисля да си взема и втора. А антибиотика мисля да го пия 20 дена вместо 14 тъй като аптекарката си ми даде пълни две опаковки. Нямам партньор в момента, което донякъде е добре и без това не искам да се притеснявам и да ме е страх до пълно излекуване. Надявам се просто това да е наистина проблема и началото на февруари ще пусна пак фемифлор макар че се чудя дали да вярвам на геника, ако има по-добър и сигурен вариант ще се радвам някой да сподели. Беше споменато за микробиология в НЦЗПБ там дали се виждат тези неща.. Тъкмо ще проверят и за трихомони ей така да ми е спокойно на душата

# 133
Lara, не си прави експерименти с дълги курсове АБ. Това не са безвредни лекарства, а и в твоя случай не е и необходимо. То стандартния курс е 10 дни, а не 14… Дългите курсове са само за персистиращи и усложнени инфекции.
Не искам да ти обяснявам в какъв филм съм с тотално прецакана микрофлора от много АБ, да не казвам, че имунната ми система е в тотален колапс и един от факторите е именно АБ. И после се почват едни боледувания от всичко, нови и нови АБ, резистентни бактерии…
Иначе - в НЦЗПБ правят PCR за уреаплазма и микоплазма. В дните от понеделник до сряда вкл. Аз им се доверявам повече от на Геника, тук имаме няколко случая във форума със симптоматика, отрицателни резултати в Геника и накрая в НЦЗПБ - положителни.
Но трябва да е минало поне 1 месец от АБ и 14 дни без глобули.

# 134
Добре, то аз просто съм се филмирала вече, че от доста време се влача с това. Тази година бях пила пиелосептил и нитрофурантоин по над месец по предписание на уролози докато светне лампата че е гинекологично... Даже съм учудена че флората ми с изключение на плазмите не е цъфнала отвсякъде. Задължително ще ида в НЦЗПБ и искам да си изследвам всичко възможно, ще разчитам на вас за препоръка на лекар Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт