Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 18 457
  • 956
  •   5
Отговори
# 585
  • Пловдив
Цитат
Колко чужда може да бъде за мъжа една жена, с която е в граждански брак?.

Колко пък чужд може да е един мъж , който е в граждски брак ама съпругата му удря шамар и му обяснява , как не никакъв мъж.?

# 586
Той билетите за кино е редно и трябва да ги плати, но е нередно единият от двойката, при положение, че работи и е здрав, да се постави до положение да не може да си плати лично един билет за кино, ако половинката не му го купи, като същевременно налива половината от доходите си в безперспективен имот, предвиждан за родителите му.
Каквото и да си говорим, съмнявам се, че някоя от половинките на пишещите тук би била окей с такава конфигурация, независимо от кой пол.

Проблемът на автора е, че той не може да се заяви както трябва, вероятно и той е проблемен, поради миналото си и малкия опит с жени и всъщност жена му го държи за едни известни части, които самата тя изразява съмнение, дали авторът изобщо притежава.

# 587
Цитат
Колко чужда може да бъде за мъжа една жена, с която е в граждански брак?.

Колко пък чужд може да е един мъж , който е в граждски брак ама съпругата му удря шамар и му обяснява , как не никакъв мъж.?

Ти кажи Grinning Това ли е причината да не ѝ купи билет за кино Grinning Ще бъде интересно да разберем.

И какво са ти виновни на теб потребителките в темата, та все ги обвиняваш? И не само в тази тема всъщност.

# 588
  • Пловдив
Цитат
И какво са ти виновни на теб потребителките в темата, та все ги обвиняваш?

Че приемаш такава ситуация за измислена , но ако автора беше жена в такава ситуация , нямаше да има проблем и щеше всичките твърдения да се приемат за нормалност.

За това ,че не делите хората не по такива каквито са а ги делите по пол и не можете да приемете ,че за псичините отклонения , откровената лошотия и простотия  пол няма!

Иначе аз автора не го познавам и какво и как ще го направи си е негов избор. Ама дайте малко правда де.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 11:29 от Sun2000

# 589
Авторът да си хваща багажа и да я напуска (ако му стиска разбира се).

# 590
Цитат
И какво са ти виновни на теб потребителките в темата, та все ги обвиняваш?

Че приемаш такава ситуация за измислена , но ако автора беше жена в такава ситуация , нямаше да има проблем и щеше всичките твърдения да се приемат за нормалност.

За това ,че не делите хората не по такива каквито са а ги делите по пол и не можете да приемете ,че за псичините отклонения , откровената лошотия и простотия  пол няма!

Иначе аз автора не го познавам и какво и как ще го направи си е негов избор. Ама дайте малко правда де.

Така. Добре, че сам го написа, за да няма съмнения.
Виж сега, аз мога да приемам за измислена всяка тема, особено тролските. И го правя. Но за разлика от теб, не конфронтирам първа останалите потребители, нито им обяснявам за табели и населени места, още по-малко обиждам цял пол, както правиш ти.

Относно психичните отклонения отново спориш сам със себе си, защото само ти пишеш за деленето им по пол.

И не, проблемът на тази тема не е полът на ЛГ. Всъщност, ако беше чел подфорума, в аналогична ситуация жените са обект на много по-жестоки осмивания и подигравки. Просто защото са жени, а женомразието не е нещо непознато за тукашните потребители.
Проблемът на ЛГ е в слабото изложение - дни наред се премятат плочки, цвят на стените, женска фамилия, левчета и пр. дребнотемия, и когато интересът към темата зазлее, рязко се вкарва коренно нов драматичен обрат.

Жена-автор досега щеше да е вдигната във въздуха за всички разминавания, несъответствия, фиксации върху пари и пр., да не се лъжем Wink И никой нямаше да напише, че мъжът ѝ е чужд човек, на когото е абсурд да плати някакви дребни левчета за билет за кино.

# 591
  • София

Някъде успя ли да разбереш ,че С плащането на билет за кино ,той  ИНДИРЕКТНО плаща апартамента на чужди хора???? Чужди !!!!!!!!!!!!!

Да, само че изплаща и своя апартамент от същия този бюджет.
Аз попитах, но се пропусна: на какъв бюджет живеят, общ или разделен?

Да го кажа в цифри: ако един мъж получава 10К чисто, 500 лв напред или назад не го събарят, той не мисли на дребно и билетите за киното даже няма да са тема. А ако мъж с 10К чисто доход, не иска да плати едни билети за кино, дори и при разделен бюджет, е.. как да кажа силно пестелив, за да не ползвам епитети.

Няколко пъти каза, че иска жена му да му помага с бюджета... не казвам, че трябва да поеме издръжката изцяло, ама да спорим за 2 кила мръвка месечно, при положение, че апартаментът, в който настоява да живее, е на баба ѝ... ама тук понеже няма директно дадени пари - нищо работа, ама не иска да извади едни пари, за да са независими и под наем. Друго нещо - щом ипотеката се изплаща от жена му, то този апартамент е на нейно има, тоест е точно толква семеен, колкото и неговия. Неговият също е придобит преди брака, нали, съпругата също не фигурира. И за Бога, защо преди сватбата изобщо трябва да бъде питан???  Ей така, разъждавам си само.

# 592
Аз нещо изпуснах. Авторът написа, че да, ипотеката е голяма част от дохода й, но не видях, че нямала пари за билет за кино. Може наистина да съм пропуснала. Това като факт ли е представено или просто хиперболизира? Защото на много хора разходите за жилище са голяма част от доходите, но криво-ляво и с малко помощ от родителите свързват месеца. Та доколко авторката е зависима от мъжа и без него би умряла от глад?

# 593
  • Пловдив
На автора му е започнала да свети лампата и започва да хвърля някакви неща , които са му направили впечатление,  но ги е игнорирал......Iris по нагоре го беше обяснила отлично......усеща ,че нещо не е както трябва , вижда , но не може да си го обясни и сега започва да му се изясняват някакви неща ....за пари , за кино , за отношение , държание,  апартаменти , шамари, обиди, тъща и всички малки  и големи детайли,  които ще му оформят цялата картина и решенията, които ще вземе.

Ам

# 594
За киното, а и за т.нар. семеен бюджет:

Тя слага ремонта на първо място пред всичко - пред излизане на разходка, екскурзия, пред ходене на кино. Нямам пари за еди-си-какво. Не съм се съгласявал да си заменя живота за един апартамент или ремонт. Като се взима решение за покупка, се прави преценка да можеш да си покриваш разходите. Аз апартамент косвено няма да изплащам, като покривам други неща, които тя не може, поради това че плаща огромна вноска. Защото никой не ме е питал и се прави въпреки моето мнение. Няма да плащам всичко аз. Както искам да сме равни по уважение и мнение, така и ще плаща и тя. Ако остане домакиня и никъде не ходи, както в миналото, тогава ще плащам само аз. Нали говорим за еманципация.

# 595
С две думи не ходят никъде, и не правят нищо заедно извън къщи, защото тя не може да си позволи да поеме частта на своя масраф. А той, с 5 цифрения доход, гледа да не се мине да плати един билет за кино, или кафе на разходка.
Ма видиш ли, тя ако не работи, а седи боса и бременна до печката, и той контролира всеки лев, който й дава за какво се харчи, той щял да плаща всичко.
Я пак.

# 596
Хм това съм го пропуснала. И авторът определено не е ок... нз в техните отношения кое е първо, яйцето или кокошката.

# 597
И яйцето, и кокошката са, че автора иска само той да командва. Щото, видиш ли, бил мъж.

# 598
Това с билета за кино е невероятно жалко... авторе, ебати сметкаджията се извъди! Едно е разходи от крайна необходимост - храна, сметки, лекарства, транспортни и т.н. - там е ясно, че жена ти е хубаво да може ( не непременно да трябва) да покрива част, а не да разчита на 100% на теб, но за кино или т.нар. допълнителни разходи за почивка, разведрение и т.н. - какво очакваш? Много се хващаш за това равенство между мъжа и жената, жалко е... И то предвид факта, че си със значително по-голям доход от нейния. Мъжа трябва да е инициативен - дали да усети, че има напрежение/претоварване, и да прояви инициатива с нещо разпускащо - като киното например, но това включва избор на ден, час, филм, и да си подготвен да платиш всичко - иначе, какво - ти планираш тя плаща, или 50/50??? Равенството между половете не трябва да се взима буквално и на всяка цена! Ти ако си по-досетлив и правиш подобни жестове, стига тя да не е някой емоционален пръч, ще й светне и ще ти се отплати - с жест от нейна страна, това са елементарни работи... Още повече, че сте женени, сега тя има немалко неща на главата - специализация, работа, ипотека - от теб се иска просто да я подкрепяш, да не се бърка с да плащаш всичко ти. Ако си такъв сметкаджия, всичко да е поравно, какво чудно има в това, че майка й не те харесва и е решила да купи имот преди брака - нормално, майка е, пази си детето!

# 599
  • Пловдив
Баси , всичкото счетоводител в тази тема се събра . Хора няма !

Общи условия

Активация на акаунт