Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 161
  • 923
  •   2
Отговори
# 75
Някакъв особен паприкаш е.
Не си искал апартамента, ама се набутваш с пари и се чувстваш длъжен, по-скоро в правото си.
Апартамента е за вас и децата ви ли, защото после техните щяли да живеят там и те да го плащат?! Нещо се объркАх.
Те да си избирали, пък ти да плащаш?
Те нали си имат имот в големия град, защо ВИЕ им купувате и ремонтирате жилище?

Един наем в малък град е 300- 400лв, толкова ли нямате?
Млада двойка, пък сте се набутали в детската стая на свекъра.

Да, не го искам. Не съм длъжен да давам пари нито за покупка, нито за ремонт. Въпреки това, съм склонен да съфинансирам някои неща, примерно майсторите. То нали после имотът ще остане, понякога ще можем и ние да си ходим. По план ще живеем ние, свършва си стажа, после - техните. Ние - у нас. Аз затова съм си взел голям апартамент - да го пълним с живот.Това е.
Пари за наем имам, в момента това жилище ни стига и е безплатно. Като се появи дете - взима се под наем. Роднината не живее тук и не му пречим. Плащаме сметките. Това ми е планът. Но вече е променен, поради този апартамент. Защо да взимаме под наем излишно като е безплатно сега. Не виждам смисъл. Като отеснее - да.

Цитат на: Янтра
От него се очаква помощ в някакви моменти, ама не е да е водещ. Пък той иска да показва топки.
Повярвай, най-добре би ми било да не се занимавам с нищо. Но ми се казва "ти не си мъж на място". Тъщата казва: той е мързелив. И от там се дразня и тръгвам да правя неща. В другия момент, не могат да се оправят с майсторите, почват да се карат, звънят на жена ми, дразнят я, после на мен се дразни. И става скандал. Исках да хвана юздите и да водя аз ремонта, въпреки нежеланието ми, стига да има мир. И да платя повече от половината от заплащането за майсторите за целия апартамент. И заради това да си комуникирам аз с тях. Един човек да води разговора, адекватно. Не ми дадоха. На жена ми апартамента, друг се разпорежда. Това дразни. Мога да не взимам участие. Само да им качвам материали в удобно за мен време, примерно всяка вечер. Това е ОК. Но ще искат повече, убеден съм вече в това. Да се съгласявам с тъщата и да ѝ вървя по нейната свирка, всичко каквото каже. И в един момент, ще стане това "свикване" и ще се очаква да съм копие на баща ѝ. Е не! Отвратително е.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:14 от actual

# 76
Някакъв особен паприкаш е.
Не си искал апартамента, ама се набутваш с пари и се чувстваш длъжен, по-скоро в правото си.
Апартамента е за вас и децата ви ли, защото после техните щяли да живеят там и те да го плащат?! Нещо се объркАх.
Те да си избирали, пък ти да плащаш?
Те нали си имат имот в големия град, защо ВИЕ им купувате и ремонтирате жилище?

Един наем в малък град е 300- 400лв, толкова ли нямате?
Млада двойка, пък сте се набутали в детската стая на свекъра.

Да, не го искам. Не съм длъжен да давам пари нито за покупка, нито за ремонт. Въпреки това, съм склонен да съфинансирам някои неща, примерно майсторите. То нали после имотът ще остане, понякога ще можем и ние да си ходим. По план ще живеем ние, свършва си стажа, после - техните. Ние - у нас. Аз затова съм си взел голям апартамент - да го пълним с живот.Това е.
Пари за наем имам, в момента това жилище ни стига и е безплатно. Като се появи дете - взима се под наем. Роднината не живее тук и не му пречим. Плащаме сметките. Това ми е планът. Но вече е променен, поради този апартамент. Защо да взимаме под наем излишно като е безплатно сега. Не виждам смисъл. Като отеснее - да.

В какъв смисъл - "нали после имотът ще остане" ?

# 77
  • София
Тогаз дърпаш тъщата и ѝ казавш, да не ти се бърка в семейството.
Натискаш за баня и кухня и се нанасяте, ако ще на матрак на пода да спите.
Да идват само с предварителна уговорка.
Това го обясни на жена си, питай я с кого иска да живее в крайна сметка.

# 78
Ще съществува, няма да се продава, ще е в семейството. Това имам предвид. Може да се ходи там, на гости примерно, при техните. Нали ще живеят там.

# 79
Ще съществува, няма да се продава, ще е в семейството. Това имам предвид. Може да се ходи там, на гости примерно, при техните. Нали ще живеят там.

Да и аз разбрах, че ще живеят там родителите й. Но това "нали после имотът ще остане", все пак хората са живи и дори не са се пенсионирали още, прозвуча малко странно.

# 80
  • София
Нещо вярно сметките ти не са както трябва.
Няма да е в ТВОЕТО семейство. Ще се предостави на тъстовете, те защо не си купят сами - не знам.

Я камилата, я камиларя е положението. А ти си някаква голяма бяла пИца.

# 81
Тогаз дърпаш тъщата и ѝ казавш, да не ти се бърка в семейството.
Натискаш за баня и кухня и се нанасяте, ако ще на матрак на пода да спите.
Да идват само с предварителна уговорка.
Това го обясни на жена си, питай я с кого иска да живее в крайна сметка.
Тъщата съм я дърпал вече и съм казвал абсолютно същото. Не поема. Пак продължава и си пее нейната песен.
Тя ако е свикнала цял живот да командва, трудно да я променя - възрастна жена. Някак си счита дъщеря си за малко момиченце сякаш и че трябва всичко да ѝ оправя тя. Може би толкова са ѝ възможностите и такова е нивото.

Нещо вярно сметките ти не са както трябва.
Няма да е в ТВОЕТО семейство. Ще се предостави на тъстовете, те защо не си купят сами - не знам.

Я камилата, я камиларя е положението. А ти си някаква голяма бяла пИца.
Това вече си го мислих. Нямало да им дадат заем заради възрастта. Тя жена ми е казвала, че има мечта да има в този град апартамент, защото техните са мечтаели едно време. И са я водили като малка тук. Добре, това го разбирам. Странна е цялата конфигурация, но да приемем, че ще плаща няколко години и после те ще го наплатят целия и няма да има повече ангажимент, и ще се преместят там и това ще е. А ние бихме могли да ходим на гости, нямам против това. Положението е твърде сложно за мен за да мога да се справя сам или с приятел, затова търся нови гледни точки тук.

# 82
  • София
Ползват те за канарче, ти им позволяваш.
Жена ти да слага майка си у норми, ако не иска - хубаво си помисли чий го дириш там.

# 83
Жена ти няма да се премести от от тоя град. Никой не купува жилище и не лази толкова за ремонт на нещо, което ще напусне след пет години.
Ако ли пък си преместите, приключвате с тоя апартамент, в него ще живеят техните, дай Боже още десетилетия. Безсмислено е да влагате кинти, нерви и време в нещо, което ще ползват  други.

Отдавна не бях чувала за такава глупава схема, честно.

# 84
Жена ти няма да се премести от от тоя град. Никой не гупува жилище и не лази толкова за ремонт на нещо,което ще напусне след пет години.
Ако ли пък си преместите, приключвате с тоя апартамент, в него ще живеят техните, дай Боже още десетилетия.

Отдавна не бях чувала за такава глупава схема, честно.
Нека да живеят. До 100 години да живеят. И до 150 дори. Нямам против. Само искам да не се бъркат. И всички да са щастливи. Накрая ще се откажа и само ще им качвам материали, нито ще говоря с майстори, нито нищо. Ще забраня да се говори за ремонта с мен. Като е готово, просто ще спя там и толкова.

А за това дали ще се премести, аз си го мисля дали всичкото нещо не е една лъжа и опит да ме прилъжат да остана завинаги. Това няма да стане категорично. Но не искам да правя действие сега, за да не е прибързано и да съжалявам.

# 85
Не можах да изчета до края. Няма да съм мила, съжалявам.
Щом е завършила миналата година, е малка още за деца и семейство. А щом е и с 0 опит, рано или късно ще си потърси. Трябва човек да мине през трима-четирима партньори, за да осъзнае, че голямата любов я има само по филмите, да си изясни с какво може да направи компромис, за да се кротне накрая. Вече сте се оженили, поне с децата не бързайте.

Но иначе ти не си прав, тъщата не ви се меси в отношенията, ти сам си създаваш филмите. За апартамента е нормално да искат да се финализира покупката преди сватбата, тук не става въпрос "да я измамиш", по закон половината става твой. И извинявай, но тези хора трябва да са луди, за да повярват, че ако тръгнете да се разделяте, при тези високи цени на имотите ти просто ще махнеш с ръка и ще кажеш "аз си имам жилище, това ви го подарявам". Не виждам и защо толкова си се ангажирал с великия им ремонт. Апартаментът си е техен, те да си търсят майстори, те да си носят рисковете ако случат на калпави, те да си избират плочките. Ако ти мрънкат, че си мързелив, просто им напомни директно, че ти покриваш по-голямата част от ежедневните ви нужди, тя си дава 40% от заплатата за вноска и ако ти изчезнеш от картинката, тя не е ясно как ще се оправи.

И последно - вие просто сте различни типажи. Ти си човек, който не обича някой да му налага мнение. Тя е малка и несамостоятелна и не може без мнението на мама и тате. Единствения шанс спре това е те да я оставят тя сама да решава, но явно не се сещат. Аз имам такава приятелка, не може да пазарува сама, за всичко иска 2-3 мнения поне. С други три приятелки 2 часа избирахме пола, после снимка на мъжа и за одобрение, после обаче той като я видял на живо казал, че за повода, на който ще ходят, е прекалено официална и тя се скъса от рев.

# 86
  • София
Аз скоро чувах, ама са се разсъхнали нещата.
Малко глупци останаха.

В това семейство трябва доста неща да се изговорят. От краткосрочни до дългосрочни планове, финансови и имотни въпроси, отношения и техните граници.
Аз не бих плащала нищо. Ако жената наистина е млад специализант, ще те ползва толкова, колкото да издрапа и после ще ти бие шута.

# 87
Unicorn88, да, но апартаментът Е на жена ми. Grinning Нейното име пише на нотариалния акт. Тя го плаща. Тя ме обвинява ако отказвам. Тя ми казва "не си мъж". Е - ни тъй, ни тъй. Също така, предложих да се изготви нотариален документ, с който отстъпвам моята половина докато сме в брак, т.е. да си е 100% на нейно име. С цел да не се бърза и да се стресираме преди сватбата.

# 88
  • София
Хем в малка и я контролират, хем е достатъчно голяма , за да сключи ипотека на свое име.

# 89
Не разбирам само - ти себеуважение нямаш ли? А със самооценката как си? Като те изкарват, че си мързелив мъж, и ти какво - като малките деца, напук да им докажеш обратното? И защо това?
Два лични примера ти давам:
Преди над 10 години, тъщата помоли да й уредим платен паркинг - тя тогава работеше в чужбина, щеше да се прибере за 2-3 седмици в България, и после обратно в чужбина. За тези 3 седмици, искаше да си паркира колата на платен паркинг. Отидох, от гледна точка да не занимавам жена ми, уредих - вече беше платен и уреден - и ми се стовари, че тъщата си го е уредила - сестрата на жена ми го е уредила... От тогава си казах, че втори такъв случай, да ме правят на маймуна, няма да има - и познай дали е имало.
Вторият пример, по отскоро - по отношение на себеоценката и себеуважението - роди са малката, което естествено винаги е съпроводено със стрес - малко бебе, безсъние и т.н. Аз, освен помощ за малката за всичко, с изключение на кърменето, поех + всички домакински задължения - не ми беше проблем, мога да поемам голям товар. Жена ми, под стрес, може би следродилна депресия в някаква степен и под влияние на майка си, ми изтърси, че едва ли не не помагам достатъчно и че гледам себе си...
Как реагирах? Много просто - казах й, че колкото и да я обичам и, най-вече обичам детето си, когато ме обвинява в това, което аз знам че не съм, най-лесно ще ми е да го играя такъв ден-два, за да види какво е без моята подкрепа, но не сме на по 15 да си правим напук, а още повече сме родители вече. Резултата - позамисли се, и такъв коментар втори път не си е позволила да отправи.
Извода - бъди мъж на място, знай си цената и не се давай - ако бъде оценено, значи имаш смисъл да се бориш и да продължиш с този човек, ако не е - значи по-добре продължавай сам.

Общи условия

Активация на акаунт