Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 708
  • 930
  •   3
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ама вие, мъжете, до кога ще очаквате жената да мълчи и да се съгласява?!

Е когато и ти разбереш ,че проклетията,  лошотията и психичните проблеми пол нямат.......демек никога!

# 121
  • София
Точно така. Жена му само с майка си трябва да се съобразява! hahaha

# 122
  • Пловдив
Ама вие, мъжете, до кога ще очаквате жената да мълчи и да се съгласява?!

Е когато и ти разбереш ,че проклетията,  лошотията и психичните проблеми пол нямат.......демек никога!
Аха, аз като гледам настояванията да е все на вашето са от мъжете. До тук ти и автора, но очаквам скоро и редовното мъжко присътвие да се появи.

До тук не можахте да ми отговорите на въпроса защо вашето мнение, вашето желание, вашата кариера да са по-важни от тази на жената с друг отговор освен - защото съм мъж!

# 123
Хубаво, но просто е трябвало да му каже. Защото  няма никаква логика да купува апартамент, в който ще живеят пет години, една от които ще го ремонтират. Дори и да народят  деца през това време, което силно ме съмнява,  първо, защото тя е още млада и второ - как ще стане това по време на стаж за специалност? Това значи майчинство, няма ли да я върне назад.
Никаква логика няма в изплащането на този апартамент, освен ако тя по прин;цип не иска да си остане в този град и смята, че като му дойде времето ще го уговори да останат.

# 124
Янтра, принципно си права, че е с остарели разбирания. Обаче жената се е съгласила. На мен ако мъж ми каже, че трябва неговото мнение да слушам, понеже е мъж, ще си тръгна на секундата. А не да оставам и да се женя. Но тя уж засега е съгласна след години да се върнат в другия град. Никой не я държи насила. А ако планът не е тя да се опита да остане там, а наистина той да плати ремонт и обзавеждане и след няколко години тъстовете да се нанесат да си карат старините, е направо нагло.

# 125
Авторе, да ти кажа, на места звучиш сексистки.
Цитирам по памет: на жените другояче им работи мозъкът - това как го измисли? Човек, абсурдни неща пишеш, сериозно ти казвам. Ако делиш човечеството на хора и жени, няма далеч да стигнеш, не и с интелигентна жена. Защо не отиде в Тайланд, там жените се постилат като килимче пред мъжа да ги тъпче. С такава жена се доказваш много лесно - защото няма мнение. Но ако има мнение - значи не й работи правилно мозъкът, докато твоят - да, понеже си мъж. WTF?

И сега новата сентенция - било неписано, но прието правило жената да следва мъжа. Не е писано, тук си прав, но от кого видя да е прието? Би трябвало да живеят, където се разберат. Знам примери жената да отиде, където е мъжът, но и обратното. Ето ти веднага пример: мъжът има добра работа и гради кариера в град X, тъкмо трябва да го повишат. Но жената си намира много добре платена работа в град Y, а с нейната специалност работа се намира много трудно. И мъжът отива там, и не временно - и до сега са там, 10 години по-късно, той междувременно пак направи кариера, защото го бива, а тя продължава да прави добри пари.

Не казвам да не се върнете в първоначалния град - върнете се, щом искате. Тезата ти за неписаното правило не е приложима към съвременния живот, защото в днешно време мъжът не е бащицата, който изкарва парите, жената също прави кариера и ако това не е така, защо жена ти прави специализация, а не седи да шета и готви?

# 126
Вие, жените, не ги разбирате тези работи Grinning

# 127
.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 04:21 от Di Soleil

# 128

Авторе, едно дете ли е жена ти?
Не, две деца са.

Авторе, да ти кажа, на места звучиш сексистки.
Цитирам по памет: на жените другояче им работи мозъкът - това как го измисли? Човек, абсурдни неща пишеш, сериозно ти казвам. Ако делиш човечеството на хора и жени, няма далеч да стигнеш, не и с интелигентна жена. Защо не отиде в Тайланд, там жените се постилат като килимче пред мъжа да ги тъпче. С такава жена се доказваш много лесно - защото няма мнение. Но ако има мнение - значи не й работи правилно мозъкът, докато твоят - да, понеже си мъж. WTF?

И сега новата сентенция - било неписано, но прието правило жената да следва мъжа. Не е писано, тук си прав, но от кого видя да е прието? Би трябвало да живеят, където се разберат. Знам примери жената да отиде, където е мъжът, но и обратното. Ето ти веднага пример: мъжът има добра работа и гради кариера в град X, тъкмо трябва да го повишат. Но жената си намира много добре платена работа в град Y, а с нейната специалност работа се намира много трудно. И мъжът отива там, и не временно - и до сега са там, 10 години по-късно, той междувременно пак направи кариера, защото го бива, а тя продължава да прави добри пари.

Не казвам да не се върнете в първоначалния град - върнете се, щом искате. Тезата ти за неписаното правило не е приложима към съвременния живот, защото в днешно време мъжът не е бащицата, който изкарва парите, жената също прави кариера и ако това не е така, защо жена ти прави специализация, а не седи да шета и готви?
За мозъка не е ли така, доказано научно? Не говорим за по-нисък интелект или някаква неспособност, а за по-различен начин на работа. По-емоционално, докато мъжкият работи по-аналитично.

Ами до някаква степен и двамата сме с патриархален начин на мислене, по-точно да кажа: малко по-старовремски. Може и да звуча сексистки на моменти, имам някакви разбирания, може да се каже поостарели, но все пак не искам нищо повече от това да се спазват уговорките и границите. Не дискриминирам. Просто не искам да ми се качват на главата.

# 129
Въпрос към автора- след като имаш претенции за местоживеенето, за това, че си мъж на място, с финансови възможности и т.н, защо не намери работа на жена си в града, в който ти искаш да живеете? Нека не се лъжем успелите мъже имат достатъчно ако щете връзки го наречете, ако щете по модерно му network. Единствената професия за която се сещам с някакви по- стриктни разпределения е военен, та ако не е военна, защо при такъв оправен мъж, жената сменя град, че и апартамент купува с помощ от тъщата?

# 130
Въпрос към автора- след като имаш претенции за местоживеенето, за това, че си мъж на място, с финансови възможности и т.н, защо не намери работа на жена си в града, в който ти искаш да живеете? Нека не се лъжем успелите мъже имат достатъчно ако щете връзки го наречете, ако щете по модерно му network. Единствената професия за която се сещам с някакви по- стриктни разпределения е военен, та ако не е военна, защо при такъв оправен мъж, жената сменя град, че и апартамент купува с помощ от тъщата?
Сякаш чаках този въпрос. Намерих, но не хареса условията и шефа. Новият град се появи след това като опция.

# 131
Всички преди Iris04, нали сте много емоционални и емпатични като жени - ето ви един мъж с мислене и емоционалност, а не студен камък. Един мъж дето няма да почне да те бие, а ще говори. Това дето го вадя наяве го вадя защото тя вади някакви неща преди 5 месеца. Знаете, че жените сте по-склонни към това. Аз нямам енергия да помня всякакви неща и да се хващам за дреболии, точно обратното. Забравям лошото и гледам хубавото. Прекалено остри и негативни реакции сте направили и не сте ми вникнали в целия проблем. С нищо не помогнахте.

Цитат
Не им се върти в апартамента и не се занимавай с него.
- ставам мързелив и ме укоряват че не помагам.

Iris04 и Gorgeous, благодаря за нормалното и позитивно отношение.

Само да допълня още нещо: не приемайте обясненията ми като лични атаки към вас или вашите майки. Намерението ми е да почерпя информация от извора. Тук виждам защитни реакции... В името на любовта и семейството съм останал и търся решение някъде по средата. Най-лесното щеше да е да съм "алфа мъжкар" и да замина, давай следващата. Но аз ценя хората като съзнания, а не като няколко килограма месо и кости. Щом съм повярвал в това съзнание - затова търся път за щастливо съвместо битие.

Който може да осмисли цялата картинка, а не отделни думи, и да се хваща за тях, благодарен ще съм на вашите отговори. Simple Smile
Тя следващата пък ще ти позволи да
командваш.
Да избирал плочките в чужд апартамент, да наблюдавал майсторите, които трябвало да казват как да се правят нещата, ходил си до оригиналния град за социални контакти всеки втори уикенд...
Хубаво, че е купила апартамента преди брака.

# 132
  • Куциндрел
Някой изчете ли целия брътвеж на този футьо?

# 133
Аз прочетох всички коментари на автора. Опитва се да обясни ситуацията и да изложи  своята гледна точка многословно като човек, който рядко се изразява писмено. Нормално е.
Пич, набутал си се и ще продължиш да затъваш. Жена ти се окопава в евентуалната кариера странно защо с моминското си име. Ти от самото начало си времянка.
Като се родят децата и живеете уж временно  в нейния апартамент, тъщата ще се натриса на гости когато поиска и ти ще си строшиш зъбите от скърцане. Дано жена ти е зъболекар, че да ти ги оправя.
Съвет нямам. За съжаление.  Вярвам, че може жена ти да не действа напълно осъзнато, нали сега е модерно до 35 години да се мислят за малки момичета. Но маминка нали затова е там, да я ориентира в живота.
Според мен си взет за престиж, за шаран и за осеменител, който ще бъде шкартиран след като си свърши ролята. Жена ти даже и личните документи няма да сменя. Ако се задържиш достатъчно дълго, ще те скопят съвсем.
Съжалявам за острите думи, но с такова впечатление оставам от всичко казано. Дано да греша.

# 134
Не и помниш грешките - забравил си ги, но помниш броя им, последиците, какви точно са били и какво точно е станало след тях, загубите и всеки детайл, който често натякваш и при спор размяхваш и използваш, за да я накараш да се чувства зле и да мълчи. Невероятно "забравяне" Simple Smile Wink
Своите грешки дали така добре помниш и повтаряш?
Нейните победи и правилни решения колко често напомняш?

Всичкото това дето си го написал и всички проблеми, които ще имате в брака и след развода са - ти се имаш за по-висш от жена си, и съответно че жена ти е по-долу от теб.  Замазваш го с патриархални разбирания, женски мозък, опит дрън-дрън и т.н. В душата си си сексист!

Пожелавам ти две хубави и умни дъщери! Много имаш да учиш в тоя живот! А в следващия вероятно ще се родиш жена!

Общи условия

Активация на акаунт