Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 306
  • 1 547
  •   16
Отговори
# 1 440
Ама и тя го е знаела какъв е като го е взела. Що не се е отказала от сватбата, като е стиснат и т.н.

То и тя си носи последствията - сега няма да й е много приятно да се развежда толкова бързо след сватбата. Трябвало е да поотложат поне брака, те в някакъв момент са си обявили направо война, каква ти любов, каква ти женитба, какво ти местене в Град 2.

# 1 441
  • France
Е, то малко ли е да се "реваншираш" пред жена си като ù търтанясваш на всяко излизане, че няма индиректно да ù финансираш ипотеката. С билет за кино. Rolling Eyes После защо му била изнервена

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 14:50 от Philomena

# 1 442
Нека внеса още една порция факти, тъй като отново последните 10 страници се дълбае в кухината на финансите.
По всяко нещо ще пиша кратко, после в скрит текст (спойлер) ще внасям детайли + мой анализ. За да избегна "обстоятелен си".

Бонус точка: не съм жена провокатор, в кръга на шегата: мога да извадя разликата (ако се сещате за вица). Joy

1. В процес на развод сме.
Там имам какво да кажа, но ще изчакам. За отношение става дума, от тях. Отбелязвам: "тях", а не "нея". Подобно на "топъл".

2. По повод 10-те пъти, в които тя казваше "Искам развод" / "Искам да се разделим"
Още преди време няколко пъти ми беше казала "мисля, че трябва да се разделим". И аз се разплаквам, поне първите 2-3. После казва: аз го казвам от любов и искам да идваш при мен, а не да си тръгваш. Като ти кажа "махай се" значи че трябва да дойдеш.
Скрит текст:
Няколко пъти се случи после, да кажем 10-тина. Първият бях готов да си тръгна, макар и насълзен. Още го помня. Обърнах се и тръгнах да си заминавам. Спря ме и каза: "ела, ела, аз като ти казвам така значи че искам да дойдеш". WTF?Според мен е попадала на кофти мъже, които са ѝ изневерявали емоционално и иска да усети вече "истинската любов" от мен и дори да ми крещи да се разделяме, аз пак да се връщам. Както и правих доста пъти. Веднъж, още в началото, бях заспал на дивана в моя апартамент, тя ме търсила по телефона и като не бях вдигнал, ми беше написала нещо от сорта на "като ще ми въртиш такива игрички, разделяме се". И пак имаше размяна на думи. Реших, че е била наранявана и затова исках да ѝ покажа, че съм сериозен. Такова поведение вече автоматично е червена лампа, щом го видя. Придобих го като опит, другият път ще знам.

3. По повод финансите ни
Първият месец, в който заживяхме в Град 2, си похарчих цялата заплата - винаги се натисках и вадих да плащам като сме на касите на магазините. Оборудване за жилището, храна, спално бельо, хавлии и т.н. - всичко необходимо. Парите ми свършиха на 22-ро число. И първокласник сам ще разбере, че основните и по-сериозни харчове вече са направени. На следващия ден, на следващата каса, поисках от нея да доплаща през останалите 7 дни. Последва скандал.
Скрит текст:
Това ме накара да се почувствам несправедливо. Че не се е оценило отношението ми. Исках да види: еее, виж го, той покри доста неща до тук, дай сега остатъка аз да го плащам, няма да е много! Супер!

Обаче, това ме накара си видя разходите за месеца и ѝ ги показах на един лист. Само горивото беше 400 лв. Скъса го.

Абе към 2500 бях дал някъде през този месец. (едит тук, понеже забравих и само това чакате, "издишам": бях плащал и капаро за сватбени услуги, може би още 2-3 хиляди, отделно имам и ипотека моя дето и там заминават месечно).

Майка ѝ предложи това бюджетиране с частите принос от мен и от нея. Приех. Не забравяйте, че освен храната, тока и водата, се поддържа и кола, която и двамата ползваме(хме). В която влиза и горивото. Това съм го приел и съм окей и не казвам нищо. Но помня и искам добро отношение след това. Отношение.

Ако не беше тя издребняла така, можеше повече да получава, отколкото на тая схема с бюджета. Ама... нямам коментар.

4. По повод доверието
Смятам, че когато човек влиза във връзка, е редно да даде кредит на доверие на партньора си, който ако го наруши, да си вземе решение какво да прави - например да я/го напусне. Това така и не го получих до последно.
Скрит текст:
Още дори преди да заминем за Град 2, усещах как ми няма доверие. Предполагах, отново, че е заради нараняване в миналото ѝ. Смених си кода на телефона да може да си гледа когато иска и, евентуално, един ден, вече след като е гледала безброй пъти чатове, обаждания и т.н., вече да ми се довери и да повярва, че съществува верен човек като мен. Изяждащо е това - липса на доверие. Така липсва и уважение.

5. По повод уважение
Ако уважаваш един човек, особено като твой партньор за семейство, ще го поставиш на първо място.
След това - мама, тате и т.н.
Скрит текст:
Както аз съм поставил и бившата, и тази бъдеща бивша на първо място, докато сме били заедно, така искам и аз да бъда поставен на първо място. Карал съм се с нашите преди - защото са искали да дават мнение, че е мързелана. Е, беше мързелана, те се оказаха прави, но дадох възможности, говорих ѝ, с добро - хайде, нека да изчистим двамата и т.н.
От цялото ми взаимоотношение с нея, мога да отсека, че не ме счита за човек, поради липсата на уважение. Не са само апартаментите нещата, с които се консултира с мама. Меденият месец също беше казан от мама къде да е. Аз исках другаде, но без да се караме, приех това.

6. По повод Град 2
Поради нейна причина трябва да се ходи там. Автоматично заслужавам поне добро отношение, просто искам да се оцени това, което правя, вместо да избера лесното и да си тръгна. Да се оцени че в името на любовта и верността съм готов да поема някои негативни изживявания, но да останем заедно.

Примерен диалог преди да отидем там:
Тя: налага се да отидем там временно, има къде да живеем (при роднина на баща ми, не баба) и няма нужда да се плаща наем. Нали няма да ме оставиш?
Аз: Естествено че няма да те оставя. Но удобно ли ще е у тях? Ако трябва да вземем наем?
Тя: Не, той почти не живее там, няма проблем.
Аз: Добре, но да знаеш, че ще се прибирам редовно. Ще се виждам с приятели и нашите и ще си правя апартамента, за да е готов за нас, когато се приберем окончателно, и да може да стане по-хубав. Освен това, аз съм си свикнал с Град 1 и не искам да се местя от там.
Тя: добре.

НЕ МЪРМОРЕШЕ ЗА НИЩО.

Скрит текст:
Първоначално, исках да се прибирам веднъж седмично. Избирах дни, в които тя е на работа, за да не усеща, че ме няма, или дни, в които тя почива, за да се приберем заедно. Когато се прибирахме заедно, винаги ходихме при нейните родители. И отново не виждах нито моите майка и баща, нито приятелите. При редките срещи с моите приятели, след това е имало квалификации, обидни, от типа на - този е наркоман и т.н. Каквито ще да са, те са мои приятели. Може да не са ти приятни, не те задължавам нито да си приятел с тях, нито да ги търпиш. Но те задължавам да не ги обиждаш. Приемливо е да кажеш, че не ги харесваш, но не и обиди.

Тя я обиждала и родителите ми.

За мое съжаление, поради натиск от нея, разредих прибиранията си до 1-2 пъти месечно.

В последствие, при всяко едно мое отиване без нея, било то да се видя с приятели, роднини или ремонт:
- Отиваш при жени
- Не си никакъв мъж като те няма, как ще си баща
- Не ставаш за баща
- Изоставяш ме

Последният път, при стартирането на ремонта: умри, куче, ще те приключа! И това сложи последния пирон в ковчега.

Направил съм подобрения по апартамента на роднината в Град 2 в знак на благодарност. Също съм му предложил мои услуги, които не иска. Винаги когато ме потърси за нещо, съдействам веднага. С него сме в много добри отношения и няма нищо общо с останалите от фамилията като държание.

7. По повод ултиматума
Изглежда съм го поставил, когато все още съм бил силно объркан. Искал съм все пак да сме заедно. Известно време след като не съм я виждал, се чувствам добре и свободен. Ако имах контакт с нея, бих оттеглил ултиматума. Вратата вече е затворена. Ако може да се върне старата ѝ версия - нея обичам. Новата - не. Оплаках я като починал човек, тя не е това, което обичам.

8. По повод апартамента
Тя ми е казвала, че майка ѝ имала мечта да има апартамент в Град 2. И затова иска тя да си вземе някой ден.
Аз: добре, хубави мечти са това. Не е лошо да се притежават имоти. Смятам, че когато дойде времето, ще бъде доста добра инвестиция.
И тук се е приключвал разговора.
Скрит текст:
След време, се започна: аз мразя Град 1, няма да ти идвам в студения апартамент (който съм казал, че ще почвам да ремонтирам).
И след още време, се купи в Град 2.
За мен това крещи: Ще искам да те преместя в Град 2, да станеш отшелник, да ми играеш по свирката, на мен и на майка ми.

Заключение от мен
Кой къде сбъркал - сбъркал. Никога не съм правил нищо нарочно и за лошо.
Никога не съм се държал сметкаджийски. Мразя сметкаджиите.

Благодаря на всички, които ме подкрепяте и които сте разбрали. И на тези дето ме критикувате - също. Показва ми от какво трябва да бягам следващият път.

Пак ще пиша след няколко дни. Като мине развода, ще разкажа по-подробно, ей така да ми олекне. Ще пробвам да го структурирам по-хубаво, ще отделя време. Сега пак може да има двусмислици, които през следващите 10 страници тема да се повтарят. Това е мой пропуск, бързам.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 15:17 от actual

# 1 443
Ха, интересно, цитирам:
"Първият месец, в който заживяхме в Град 2, си похарчих цялата заплата - винаги се натисках и вадих да плащам като сме на касите на магазините. Оборудване за жилището, храна, спално бельо, хавлии и т.н. - всичко необходимо. Парите ми свършиха на 22-ро число. И първокласник сам ще разбере, че основните и по-сериозни харчове вече са направени. На следващия ден, на следващата каса, поисках от нея да доплаща през останалите 7 дни. Последва скандал."
Като човек с жена, даже и с дете, който се е местил на ново място два пъти, знае какво/какви/колко разходи има при такова местене и, ако приемем, че твоята заплата е някъде 7000-10000, съм с по-скромен стандарт, не съм изпадал в ситуация, в която да си изхарча заплатата и това да доведе до товар върху жена ми, не и по такъв начин... Пичага, ти грам ли не можеш да предвиждаш разходи/налични финанси, и така да ги планираш и харчиш, че да не изпадаш в такава позиция? Най-малкото, предполагам, оборудването за жилището е било основния по-голям разход, защо не купи тези неща на кредит? Има с ниски лихви, даже има и без лихви? Единствения случай, в който изпаднах в подобно положение ( подобно, а не същото) беше преди почти два месеца - забавиха ми заплатата, а бяхме на почивка + преди това имахме разходи покрай малката, дома и т.н. - което наложи, жена ми да плати един по-малък пазар ( тя така или иначе участва и се включва).

# 1 444
То тук по-скоро проблемът е защо човек с 10 000 лв. заплата няма грам пари заделени. Т.е нищо явно не му остава, от заплата до заплата.

# 1 445
Не, пич, нито съм се местил, нито съм искал да се местя. Раздадох се.
Преди това пак се бях раздал. Е така се раздавам и накрая оставам с пръст в уста.
Сега ще си правя ремонта и си отделям един фонд 10к за спешни случаи и ще ми е мирна главата.

# 1 446
  • France
Стигнах до средата и две несъответствия ми избодоха очите
Нали уж си ù бил първият? Как изведнъж има лош опит с други мъже?
Как може да похарчиш 8500лв за 22дни за храна, чаршафи, хавлии и гориво? Ти просто ни пързаляш.
И никой не ти дължи нищо автоматично. Още по-малко, че си си вдигнал дупето от един град до друг

# 1 447
Отново мисля, че авторът се е оженил за дете с много емоционални проблеми, неспособна да вземе решение без майка си, и това е основният проблем за връзка изобщо, затова не е имала такава. Но мисля, че са се обичали, просто емоции, това са проблемите им, не финанси , и нейната инфантилност.
Относно разходите, просто е абсурдно майката да дава предложение и изобщо да знае как си разпределяте разходите вкъщи. Живели сте заедно преди брака? От колко време се познавате и сте женени?

# 1 448

3. По повод финансите ни
Първият месец, в който заживяхме в Град 2, си похарчих цялата заплата - винаги се натисках и вадих да плащам като сме на касите на магазините. Оборудване за жилището, храна, спално бельо, хавлии и т.н. - всичко необходимо. Парите ми свършиха на 22-ро число. И първокласник сам ще разбере, че основните и по-сериозни харчове вече са направени. На следващия ден, на следващата каса, поисках от нея да доплаща през останалите 7 дни. Последва скандал.
...

Абе към 2500 бях дал някъде през този месец.

Получаваш почти 10 000 лв и след като си изхарчил 2500 лв ти е свършила цялата заплата? А спестявания, нещо? И не че си длъжен да се ошушкваш за всичко, но на касата ли реши, че трябва да кажеш на жена си, че вече е неин ред и да се "сеща малко" и тя да дава?

Грозно, много грозно отношение.

# 1 449
Стигнах до средата и две несъответствия ми избодоха очите
Нали уж си ù бил първият? Как изведнъж има лош опит с други мъже?
Как може да похарчиш 8500лв за 22дни за храна, чаршафи, хавлии и гориво? Ти просто ни пързаляш.
И никой не ти дължи нищо автоматично. Още по-малко, че си си вдигнал дупето от един град до друг
Не е изключено да е похарчил, написал е и оборудване по жилището, което спокойно може да струва немалко - аз за хладилник, печка и микровълнова дадох над 2000.

# 1 450
  • Далечният изток
Ти дали се усещаш, че тези обстоятелствени оправдания не са в твоя полза?
И на жена ти ли така се обясняваш(е)?
Ужас ...

Нищо не раздаваш. Само ревове, бетер женичка...

И още нещо десетина пъти ти написахме, но явно не можеш да го проумееш - уважение не се изисква от околните, уважение се заслужава. Уважават те не заради това, че искаш, не защото си купуваш уважение, а защото другият вижда в теб качества, които заслужават уважение. Като не заслужаваш - не те уважават. Това не става насила.

Все по-зле става...

# 1 451
  • Пловдив
Ехоо..... някъде забравихте ли, че лично той написа ,че е платил 80 % от сватбата. Нали са живяли с таз бамбина , има ли са меден месец. Спеставянията му са заминали. ........ Колко пък да е имал .......милион?

# 1 452
  • France

3. По повод финансите ни
...

Абе към 2500 бях дал някъде през този месец.

Получаваш почти 10 000 лв и след като си изхарчил 2500 лв ти е свършила цялата заплата? А спестявания, нещо? И не че си длъжен да се ошушкваш за всичко, но на касата ли реши, че трябва да кажеш на жена си, че вече е неин ред и да се "сеща малко" и тя да дава?

Да, пързалка. Жалко, а така се бяхме наострили. Авторът, не можа ли поне малко да оправиш цифрите, че съвсем заиздиша

# 1 453
Ехоо..... някъде забравихте ли, че лично той написа ,че е платил 80 % от сватбата. Нали са живяли с таз бамбина , има ли са меден месец. Спеставянията му са заминали. ........ Колко пък да е имал .......милион?
Което пак лъсва проблема, че явно не умее да си разпределя/планира разходите. И аз съм се местил, и аз съм се женил, но не съм изпадал в такава ситуация.

# 1 454

Ако беше пред мен на живо, сигурно щях да те напсувам след такова изказване. Не че тук не мога, но възпитанието ме спира. Ами сватбата дето капарирам, точно в тия месеци хвърчаха капарота, нея пропуснах да я кажа. И там хвърчаха пари. Близо 80% съм я платил аз, с помощ от другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт