Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 561
  • 1 552
  •   4
Отговори
# 1 545
Авторът сам се бута навсякъде с портмонето и според мен не е случайно, че са му отрязали напъните да плаща плочки и ремонти на тъй омразния апартамент на съпругата. Видяли си, че неговата "щедрост" си има съвсем реална цена.

Изобщо не е случайно. Поне с детайлите от днес вече започнахме да си обясняваме някои от предходните събития в историята, беше ми терсене когато не връзваха нещата.

# 1 546
Прочетох поредният чаршаф на автора.
Правилно ли разбирам, че й е правил "шит тестове", за да я види как ще реагира?
Правилно ли разбирам, че не е можел да си прави сметка с парите (харчил е неразумно и за глупости, което може да е помогнало за решението на тъща му да купи апартамент на дъщеря си точно преди сватбата)?

# 1 547
Янтра, то цялата сватба е изгъзица. Куверт 100 човека х 80 лв куверт = 8000. Отделно имаш диджей, фотограф и видеограф, рокля, костюм, обувки, грим, прическа, бижута, подаръци за гостите, торта, украса и кво ли не още - общо около 12000. Тук не броим, ако ще се осигурява спане на гостите, разни певици, фойерверки, танцьори и тн. Само музика, ядене и пиене. 20000 лв са без изгъзици и са средно по 200 лв на глава. Това означава, че всяко 4-членно семейство трябва да остави по 800 лв., за да се нулира.

Според Гугъл сватбите излизат между 20000 и 50000, тъй че определено съм била много постна и обрана. Понеже съм обикаляла и за костюми, облеклото на мъжа е една хилядна от цената на останалите неща и в сравнение с разходите по булката и изобщо не е фактор.

# 1 548
  • София
Не знам откога не сте били на сватба, ама само видео и фото гони 10 хилки.
Кувертите бяха скъпото.

# 1 549
Ами аз написах колко струва кувертът на моите приятели, защото куверт, фото, видео, рокля и костюм знам с точност. Украса, диджей предполагам ориентировъчно. Кувертът излезе под 40 % от цялата сума за сватба.

# 1 550
Очаквам нова порция откровения в следващия чаршаф.
Дори жена му да е била фенка на Кобилкина или Даниела от Ергенът, автора далеч не се е държал като мъж, на който вечер да му носиш пантофите и да го посрещаш с мусака (понеже той това иска).
Ако искаш такава жена - ами трябва да си плащаш, а не да правиш шит тестове като някакъв тийнейджър.
И какво излезе от цялата работа? Лошата жена инвестирала в недвижимо имущество, а съпругът й се докарвал до фалит заради... покупка на хавлии и халати?!

# 1 551
Авторе, проблем е, че предполагаш какво мисли жена ти, а именно - същото като теб и затова не си изговаряте нещата. Така е станало с това твое плащане не по възможностите ти и после рязко - "а сега ти ни оправяй до края на месеца".

Не помня вече писа ли колко месеци / години сте живели заедно преди да се бракосъчетаете - живели ли сте изобщо самостоятелно като двойка, да ядете хляб и сол заедно, да се убедите и двамата, че парите не растат по дърветата и трябва план, иначе не става.

Много важно: Ти беше споменал, че от скоро си с такава заплата, преди не си бил. Забелязвам в теб едно непохвално желание да печелиш популярност и приятелство чрез покупки. Събери си самочувствието и разбери, че това да предлагаш пари наляво и надясно не те прави обичан и ценен, напротив - хората започват да те използват и подценяват. Направил си тази грешка с мързеланата и баща й, после около нежелания апартамент, после с роднината, дето ви е дал да живеете без наем, а спрямо жената с шамарите - там пък съвсем си се забравил.
Дай боже да запазиш високата си заплата - имай предвид, че богатите хора са богати, защото си знаят сметката. Другите се разоряват и спират да са богати. Не те произовавам да си стиснат, надявам се да разбереш разликата между стиснатия и човека, който си знае сметката, ама наистина да я осмислиш.

Харесвате се - излизате, много пъти - заживявате заедно, докато наистина се опознаете и състиковате - тогава вече се жените. Такава една последователност, без трескаво бързане и паника и без женитби на всяка цена, щото, видиш ли, тази е последната жена на Земята.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 23:28 от Uncommon

# 1 552
Авторе, проблем е, че предполагаш какво мисли жена ти, а именно - същото като теб и затова не си изговаряте нещата. Така е станало с това твое плащане не по възможностите ти и после рязко - "а сега ти ни оправяй до края на месеца".
...
Събери си самочувствието и разбери, че това да предлагаш пари наляво и надясно не те прави обичан и ценен, напротив - хората започват да те използват и подценяват. Направил си тази грешка с мързеланата и баща й, после около нежелания апартамент, после с роднината, дето ви е дал да живеете без наем, а спрямо жената с шамарите - там пък съвсем си се забравил.

Много ми харесаха тези две наблюдения и съветите в поста, Uncommon. Ако поне малко се вслуша, ще му помогнат доста в следващи връзки.

Общи условия

Активация на акаунт