Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 28 135
  • 1 612
  •   7
Отговори
# 1 560
Съмнявам се да му е 100 000 лв. сватбата, той щеше да ореве форума 😂
Човека, който прави на въпрос 20 лева билет за кино пхахаха после не бил сметкаджия.

# 1 561
Ако ме издразни с нещо "любимия" и за 5 лв. ще му направя проблем. Като цяло положението е – каквото повикало, такова се обадило.
Ще чакаме да сподели автора как върви развода и как реагира неоценената невеста и нейната глава - мама.

# 1 562
  • Варна
2022 г. 60 гости - 27 хил. доста обрато откъм изгъзици, но пък извън града

# 1 563
Съмнявам се да му е 100 000 лв. сватбата, той щеше да ореве форума 😂
Човека, който прави на въпрос 20 лева билет за кино пхахаха после не бил сметкаджия.

Не бе, той просто е пресметлив. За това ходи да й брои залъците и да й прави разчет на нейните пари.
Ти пък! Стиснат! Недей така! JoyJoy

# 1 564
Ако някой ми каже – умри, куче, не само ще си искам парите за сватбата, а ще го съдя и за пропуснати ползи и домашно насилие. Joy

# 1 565
Ако някой ми каже – умри, куче, не само ще си искам парите за сватбата, а ще го съдя и за пропуснати ползи и домашно насилие. Joy

Тук никой не знае дали това се е случило или е плод на въображението на автора с цел да очерни жена си.
Пък и да е - малко му е. Ще ми казва как да си харча моите пари. Ако тя му се беше "отворила" така можеше и един шамар да изяде. Нали е големия "алфа" автора?

# 1 566
Аз изобщо не мога да си представя млада, възпитана и образована жена да каже "Умри, куче!", или каквото беше там още - ще те убия и подобни. Наистина не мога. Нали го обича, нали го ревнува, нали не иска да прекарват време разделени (според първите постове)...

Такава реплика бих могла да допусна, изречена от необразована или ниско образована представителка на местния ни уайт траш, или от неграмотна ромка.
Дори по-наперените ромки вече употребяват къде-къде по-цивилизовани обиди. 

Това е някаква много филмова (или филмарска) реплика, която според мен е само за подсилване на съспенса.

# 1 567
Ами според мен авторът вкара тези реплики от жена му, за да усили ефекта си на жертва. Как пък из всичките му мнения досега, един път не написа ситуация в която той не е бил прав? Все той е най-добрият, най-щедрият, прекалено свестен във всяка една ситуация, айде да си говорим реално това няма как да го бъде. И двамата не са читави и това е ясно, обаче той много удобно пропуска неговите изпълнения, изкара я ревнива, прекалено сексуална, използвачка, сметкаджийка, истеричка, малтретираща го , агресорка и какво ли не още, а той какъв е? Най-големият му недостатък е, че е прекалено добър. 😢

# 1 568
  • София
За 7-път - аз тук семейство не виждам, виждам ООД.

Авторе, най-приятелски съвет от мен, за в бъдеще. Тук няма да се получи.
Търси жена с твоето светоусещане, такава, която разбира екип и семейство, както ти го разбираш. Сам си видял, че тази дама има съвсем различна ценностна система от теб и затова не се получава. За семейство трябва двамата да градите отбор, а това с големи разлики между партньорите не се получава.
Второто нещо - седнете и изговорете как виждате финансите в едно семейство. Кой, кога би имал право на вето, кой какво внася, какви разходи има, какви разходи планира и как вижда нещата. За твоя изненада има много жени, които са напълно ОК мъжете им да ги водят, да решават, да планират семейния бюджет и си живеят чудесно. На никого нищо не липсва, но и внимателно планират харчове и излишества.

Казваш близо до 5-цифрена заплата - извини ме, ама 6500 лв е некоректно да ги закръглиш към 10 К, защото именно разликата от 3 500 лв е особено съществена - тя ще е тази за излишествата, глезните и т.н. Със сигурност заплатата ти е хубава, спор няма, но малко си се поразпилял и това води до тия твои разочарования - ето, аз този месец толкова пари дадох, за да ѝ угодя пък тя не иска да плати един пазар - това е в главата ти. Ама в нейната - е хубаво де, в мойта карта са останали до края на месеца Х пари, сега трябва да ги изхарча, защото Х не ми каза, че парите ни свършват и не можем да си позволим нещо... пак ще ходя със скъсаната маратонка, щото еди си какво (например). Трябва да се разпростираш според чергата си, защото освен нелоши приходи, имаш и сериозни разходи, които трябва да си вървят. И хубаво - искаш да угодиш и да ви е хубаво и удобно, ама трябва да имаш и гръбнак, да кажеш, че този месец няма да кушиш този плюшен халат, защото еди си какво, но ще видим как да го планираме за другия.

Още нещо, за да не изпадаш в такива ситуации - изговаряш с половинката, че трябва да се спестява някаква сума за непредвидени неща - например, нещо се счупило, протекла тръба и от сорта. Като те четях и се чудех - вие въобще говорите ли си с тази жена, планове не си ли споделяте? Щото мъжа ми ми споделя идеи, планове, какво иска да ремонтира/по колата да направи, аз му казвам, че съм видяла - сутринта едно сако, което много ми е харесало и обмислям покупка, за да може да сме наясно какво би предстояло.

За да се стигне до клетви, явно много време се е насъбирало, за да избихне така. Аз не познавам жена, която да кълне съпруг, когото обича и който ѝ е важен. Такива реплики като "Умри, куче" се използват под много силен афект и изразяват крайно безсилие... Та крушката си има опашка. И каквото и да ѝ говорят майки, бащи, приятелки, колежки и т.н. ак тя е щастлива, няма да кълне. Не го пиши тук, а анализирай ти къде си сбъркал и си вземи поуките за следващия път.

# 1 569
Аз изобщо не мога да си представя млада, възпитана и образована жена да каже "Умри, куче!", или каквото беше там още - ще те убия и подобни. Наистина не мога. Нали го обича, нали го ревнува, нали не иска да прекарват време разделени (според първите постове)...

Такава реплика бих могла да допусна, изречена от необразована или ниско образована представителка на местния ни уайт траш, или от неграмотна ромка.
Дори по-наперените ромки вече употребяват къде-къде по-цивилизовани обиди. 

Това е някаква много филмова (или филмарска) реплика, която според мен е само за подсилване на съспенса.
Не си мислете, че липсата на образование/ малцинствен произход непременно означава емоционална бедност/първосигналност/агресивна личност, както и обратния случай - високата образованост/добро семейство, означава емоционална зрялост. В повечето случаи е така, но има изключения. Имам случай от моята практика, на жена, която е високо образована, с престижна професия, от образовано семейство, която е тотал щета личностно и, съответно, "прекрасна" майка... рядко, но има и такива случаи.

# 1 570
Показателно за това е, че след тази сцена се е стигнало да съставяне на бюджет от майка й.

Това вярно ли е? Не съм чела цялата тема? Как точно чужд човек ще им прави бюджета? И защо са го допуснали. Абсурдно е.
Изобщо, как някой освен тях двамата знае, какви заплати взимат?

пп. Авторът разказа ли за изцепките около и на сватбата. Би било интересно, да ги разчепкаме.

# 1 571
  • София
Да не забравяме, че авторът каза на една съфорумка, че ако били на живо щял да я напсува, та кой знае какви диалози се водят между двамата съпрузи, ние чуваме само за нервните изблици на жената Wink

# 1 572
А на мен пък липсата на приятели и гадже до 25 и неспособността да взема самостоятелни решения без мама, ми показват емоционална бедност и че може да ги изрече.
Сметките на автора са от реваншизъм, при обстоятелства и 20 стотинки не иска да даде вече.

# 1 573
  • София
Авторът няма финансова култура, не умее да прави семеен бюджет, не знае как да постави граници и си личи липсата на зрялост и опит в граденето на връзка. А с жената най-вероятно са един дол дренки, неслучайно са се намерили, но нея все пак не съм я чула, да оставям един процент вероятност да се е нахендрила от наивност.

# 1 574
  • France
Алекс, радвам се да те "видя" Kissing Heart
Като човек изчел наистина цялата тема, мога да кажа, че има твърде много измислени моменти за да се коментира. Освен ако целта е просто да злословим против вече уж бившата жена. Който го влече, да дава напред.
За заплатите, моето мнение е, че оставил нарочно впечатлението, че взима около "5-цифрена заплата", но всъщност 1-2 пъти са му платили за проект 6500-7000. За да се навдигне в очите на хората. Това ще обясни много от несъотвествията. Освен по романи, този метод съм го виждала и на живо. Момчето се правеше на баровец, в началото сигурно е черпил като такъв, романтично предложение за женитба отправи много рано и настояваше за сватба, но бъдещият тъст го проучи и нещата се разсъхнаха.

Общи условия

Активация на акаунт