Струва ли си да чакам брак

• 6 262
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Какви са тия пориви у една жена да иска дете от всеки мъж с който има връзка не знам..Аз явно съм някакъв друг вид. Grinning

# 106
Явно това е нейния начин да циментира.
Което, очевидно, не ѝ се е получило с първия.

# 107
  • Варна
Ако иска романтика и време един за друг, раждането на дете не е в правилна посока , ама никак. Гледането на бебе, рев и безсъние  не е особено романтично изживяване, освен във фотосесиите. Детето е избор на двамата родители, съвместно желание и решение, особено в тяхния случай, когато има и други деца, трябва да е добре обмислено.
Освен това ниакаква гаранция за вързване няма, грам не им дреме и се развеждат и с по 2, 3 деца , като стой та гледай..

# 108
  • София
Някои момичета наистина не разбират колко отблъскващо може да бъде отчаяното желание за обвързване и брак.
Също и наивната вяра, че разжането на дете би задържало един мъж при нелюбима и досадна жена.

# 109
Всъщност не е странно, ако се е влюбила наистина е нормално да й дойде желание за дете и семейство с този мъж.
Въпросът е, че той явно не е на същото мнение...това си е малко или много болезнено , да знаеш , че половинката ти не е съвсем на твоята вълна.
Аз бих поставила въпроса ребрем и ако той иска да останат заедно може да се съгласи, ако не искат, по-добре да се разделят сега.
Една позната 8 години чака и недочака.
Накрая напусна любимия и срещна човек, който й предложи брак след година връзка.
Лошото е, че сега е на 39 и се притеснява дали ще забременее.
Та... Трябва да се изясняват нещата и всеки да си решава.

# 110
  • Варна
Ако няма деца една жена, естествено че около 30 вече ще и е важно да гледа мъжа до нея в тази перспектива. Но на разведена жена с дете , не би трябвало това да и е най-важно. Даже бих казала , че е по важно как този човек се държи с детето и , не да мисли да ражда следващо..Изключвам съвсем частния случай, че тя пък е и съвсем млада.

# 111
А между другото, какво значи "отказва да се разделим"?
То ако иска да го напусне отказва не отказва, няма как да я спре.

Авторката трябва да си помисли, ако отговора на въпроса й е "Не, никога няма да имаш брак и дете с този мъж", дали все пак не би искала да остане с него само заради връзката им.Може би човека наистина просто не иска повече деца и бракове.

# 112
Има жени, на които много им харесва да са бременни. Една жена с 4 деца от 3 различни мъже разказваше, че само тогава се чувства пълноценна и наистина щастлива - когато носи в себе си част от любимия (за момента) мъж, въплътен в плода на тяхната любов.

Не казвам, че тук случая е такъв, просто има И такива хора. Свят широк, хора разни.

# 113
  • Най-красивата страна
Според мен мъжът е прав
Една година не е достатъчно време ,за да вземеш такова решение.
Особено ,след като и двамата сте разведени и имате вече по едно дете..
Втори брак и създаване на трето дете е голяма отговорност.
Не бързай толкова,не го притискай.
Изчакай поне още една година .Да,струва си да изчакаш.
Човекът явно е сериозен и отговорен,обмисля добре,не бърза.
Това не означава,че не те обича.А напротив-той мисли и за теб и за децата.

# 114
Темата се отплесна – авторката говореше за църковен брак.
Което навява на мисълта, че щом не държи на гражданския (който дава определени права), а иска църковен, по-скоро става въпрос за някакви сантиментални и романтични желания.
Желания или отклонения?
Чак пък да е толкова сантиментална и романтична?
При един неуспешен брак и налично едно дете от него?
Някак си не си я представам тази романтика по църквите, нейното и неговото ще тичат весело и ще хвърлят розови листенца, а младоженката изтупана в нежна бяла рокля и с перлена огърлица, подарък от първата му съпруга?
Да, естествено, че е напълно възможно.
Във форума тук даже е задължително.
Може пък да е много религиозна, напълно отговаря на представите за силно религиозна жена.

# 115
  • Paris, France
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....
Ако аз държах на църковен брак, нямаше при никакви обстоятелства да се съглася да живея с партньора до сключването на брака или поне до запазването на дата. Ти си му се предложила на тепсия и вече живее с тебе, така че брак нищо в повече няма да му донесе. Затова и прави фасони и отлага с надеждата да забравиш.

Какво значи не е съгласен да се разделите? Неговото съгласие е нужно за брак, но не и за раздяла. Като не получаваш това, което желаеш, багажчето и всеки откъдето е. Дала си му срок. Срокът е изтекъл. Трябва да си твърда и твърдо да му клъцнеш секса, домакинстване и готвене, както и грижа по детето му.

В чие жилище живеете? Имаш ли къде да идеш с детето ако го напуснеш?

Вече не си струва да чакаш. Дете си имаш, чуждо не ти трябва. Той е показал, че не ще и църковен брак, който няма правна тежест в България.

Млада си и животът е пред тебе. Няма смисъл да си тровиш нервите с мъже, които не осигуряват това, което желаеш.

# 116
Не разбирам защо 90% от коментиращите хейтят авторката, има си право жената да си иска брак, каквото й е приоритет, това си иска
Все едно това че е разведена с дете автоматично изключва възможността за брак за нея.
Просто трябва да си намери мъж със същите желания.

# 117
Не разбирам защо 90% от коментиращите хейтят авторката, има си право жената да си иска брак, каквото й е приоритет, това си иска
Все едно това че е разведена с дете автоматично изключва възможността за брак за нея.
Просто трябва да си намери мъж със същите желания.

Разбираемо е, че всеки има право да иска каквото смята за важно, но тук не става дума само за искане на брак. Проблемът е, че авторката повтаря един и същи модел, настоява за брак при всеки нов партньор, без да изгради стабилна основа първо. Това вече не е просто приоритет, а изглежда като натиск и нереалистични очаквания. Особено когато и двамата са минали през развод и имат деца, е нужно повече време, доверие и зрялост, а не бързане към ново узаконяване на връзката.
Честно казано, авторката прилича на женската версия на Благо Джизъса.
Всеки път нов човек, нови обещания и същият сценарий, само дето вместо стабилност се получава въртележка от бракове и раздели.
Е, само дето той я подминава по брой бракове и деца, но посоката определено е същата.

# 118
Когато “средното положение” се презентира като опция за опознаване, все пак си го представям като споделен бит. Иначе си е пак първоначалното ми предположение - пръстен след кафенца, секс и някоя почивка.
Не знам това коя жена го приема и кой мъж би го предложил.
Хм, добре, но защо под споделен бит се приема да ходиш да му чистиш на гаджето? И какъв споделен бит е това в дом, в който не живееш и нямаш права? Аз не виждам как като ходим на почивки, кафенца, ходя му на гости три пъти седмично ще опозная един мъж по-малко, отколкото ако правя същото + му готвя, мия банята и нося торби от Лидл?
Честно казано това е често срещано мнение при жените и е повлияно от мисълта, че няма кой мъж да те вземе, ако не му покажеш каква домакиня и чистница си. Само че има много по-лесен вариант - каниш го на гости и може да провери колко ти лъска банята без да лъскаш неговата.

# 119
  • София
Когато “средното положение” се презентира като опция за опознаване, все пак си го представям като споделен бит. Иначе си е пак първоначалното ми предположение - пръстен след кафенца, секс и някоя почивка.
Не знам това коя жена го приема и кой мъж би го предложил.
Хм, добре, но защо под споделен бит се приема да ходиш да му чистиш на гаджето? И какъв споделен бит е това в дом, в който не живееш и нямаш права? Аз не виждам как като ходим на почивки, кафенца, ходя му на гости три пъти седмично ще опозная един мъж по-малко, отколкото ако правя същото + му готвя, мия банята и нося торби от Лидл?
Честно казано това е често срещано мнение при жените и е повлияно от мисълта, че няма кой мъж да те вземе, ако не му покажеш каква домакиня и чистница си. Само че има много по-лесен вариант - каниш го на гости и може да провери колко ти лъска банята без да лъскаш неговата.
Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт