Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 2 550
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
От акушерките Даниела Георгиева също, Иванка Бенчева, Десислава Христова .
Сега отворих сайта на Вита и видях, че са обновили списъка 😁

# 46
За мен Петя беше най-милата акушерка и през двете ми раждания. Десислава Христова беше малко кисела при второто ми раждане, но нищо лошо не мога да кажа. Аз съм изненадана, че има такива отзиви от д-р Трифонова. Май месец останах очарована от нея и беше една от най-милите и загрижени на визитация. Надежда Първанова също я засичах и на двете ми раждания и много ми помогна тази жена.

# 47
При мен също беше Петя Трифонова и на двете раждания и бях адски доволна. Много мила и човечна.

# 48
Мили дами,

Моля за мнение за всякакви подробности относно раждане в Болница Вита, мнения за д-р Здравка Богословова, както и дали има възможност за ВИП стая, в която съпругът ми да нощува при мен?

Благодаря!
❤❤❤

# 49
В отделението не се допускат посетители. Има часове за свиждане, в които мъжът ви може да дойде да ви види в коридора пред отделението.

За д-р Богословова не мога да дам мнение, мисля, че в предните теми имаше писано за нея.

# 50
За естествено раждане или секцио?
За д-р Богословова не мога да дам мнение тъй като не съм се следила при нея, но съм попадала в нейни дежурства и не съм оставала особено доволна. Но в крайна сметка едно е да се следиш при някого и да си негов пациент, друго е да си някой случаен.
Относно ВИП стаята пробвайте да ги попитате, но от това което знам аз няма такава възможност. Външни лица изобщо не се допускат.

# 51
За естествено раждане или секцио?
За д-р Богословова не мога да дам мнение тъй като не съм се следила при нея, но съм попадала в нейни дежурства и не съм оставала особено доволна. Но в крайна сметка едно е да се следиш при някого и да си негов пациент, друго е да си някой случаен.
Относно ВИП стаята пробвайте да ги попитате, но от това което знам аз няма такава възможност. Външни лица изобщо не се допускат.

За естествено, ако е възможно, разбира се. Моля, да разкажете защо не сте била доволна от нея по време на дежурства?

# 52
Не се допускат вътре посетители, просто вип стаята сте сама, без съквартирантка.

# 53
За естествено раждане не мога да споделя нищо тъй като аз бях секцио, а там нещата са по по-различен начин.
Относно д-р Богословова - не бях доволна, защото първия път, в който попаднах на нея беше груба и направи излишно злобни коментари. Няколко месеца по-късно, когато ми се наложи да постъпя в болницата тя ме прие, но преди да се установи че всъщност ще трябва да остана, се държеше едно дръпнато. Но пък никога не ме е преглеждала по груб начин.

# 54
Здравей,

Аз раждах при д-р Богословова. Отидох при нея в началото на осми месец, тъй като следящия ми лекар беше спрял да води естествени раждания и ми препоръча нея. Моите впечатления са, че д-р Богословова е изключителен специалист, с много опит, разбира си от работата, действа уверено и вдъхва спокойствие. Аз хладно отношение от нея не съм усетила, даже напротив, обръщаше се на малко име към мен, държеше се приятелски. По време на престоя ми в болницата всеки ден минаваше, дори когато не беше дежурна. Проведе си и проследяването ми след раждането, като се полагат безплатни прегледи и тя ги извършваше където на мен ми беше удобно, тоест в частния си кабинет. Друг бонус е, че в частния си кабинет има доста часове и не е имало проблем със записване или голямо чакане.

В крайна сметка д-р Богословова взе решение за секцио, което беше най-разумното в моята ситуация и съм ѝ изключително благодарна, НО ме чака до последно за естествено. Други лекари отдавна да ме бяха пратили на операционната маса без да ми дадат шанс. Извади бебето на термин, защото не спираше да расте с бясна скорост (роди се 53см,  4070г голям мъж 😅) и раждане изобщо нямаше изгледи да започне.

Изцяло позитивно е моето мнение за нея, бих ѝ се доверила отново без никакво съмнение.

Насреща съм, ако имаш други въпроси, ако не, ти желая лека и безпроблемна бременност ☺

Допълвам: мисля, че няма опция бащата да остане за нощувка, но пак може да попиташ в болницата. Аз бях в самостоятелна стая (всъщност двойна, но помолих да съм сама) и май това им се води ВИП пакетът, но да не те заблудя, най-добре е да се попита на място. Не се учудвай, ако звъниш на посочения телефон и никой не вдигне - стандартна процедура.

Мили дами,

Моля за мнение за всякакви подробности относно раждане в Болница Вита, мнения за д-р Здравка Богословова, както и дали има възможност за ВИП стая, в която съпругът ми да нощува при мен?

Благодаря!
❤❤❤

# 55
Бащата има достъп до коридора пред родилното за визитация и до стаичката, за да види бебето през прозореца. Не само, че не може да спи там, ами не може и да влезе изобщо.
В Св София може, в Св Лазар също мисля, че може. Ако неонатологията им не беше 1во ниво сигурно щях да раждам в Св София.

# 56
Бащата има достъп до коридора пред родилното за визитация и до стаичката, за да види бебето през прозореца. Не само, че не може да спи там, ами не може и да влезе изобщо.
В Св София може, в Св Лазар също мисля, че може. Ако неонатологията им не беше 1во ниво сигурно щях да раждам в Св София.

Скрит текст:
В Св София неонатологията вече им е второ ниво.

# 57
Найс Simple Smile Ако изперкам и се реша на трето ще го имам предвид Simple Smile Не че и те си нямат кусурите, но поне шансът да стоя сама в стаята цяла седмица е по-малък.

# 58
На мен ми беше добре с друго момиче.
След престоя ми първия път по време на бременността, в който получих алергична реакция, осъзнах колко важно е да има някой до теб. Слава Богу нищо не е станало освен външна проява, но си бях казала, че категорично няма да искам да съм сама. Особено след секцио, ако не беше ni.tray първите дни не знам какво щях да правя.
Иначе в началото като влязох първия път категорично исках да съм сама. Но тогава се запознах с едно момиче, с което имахме еднакви диагнози и в последствие си станахме приятелки и след като замина ni.tray вкъщи, дойде тя и родихме заедно, с 3 дни разлика. 😁 когато тя роди й помагах аз. Надявам се да има и други такива жени, които да си помагат взаимно.

# 59
  • Замък сред облаците
Мисля че повечето си помагаме. Трябва да си адски темерут да не го правиш. Ние и с двете мацки с които бях в стаята, си наглеждахме взаимно бебоците за да ползваме баня и вц спокойно примерно, да си подадем неща, да си поискаме вода и друго.

Общи условия

Активация на акаунт