С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 143
  • 163
  •   8
Отговори
# 90
Това е много дълга, друга тема.
Съгласна съм, че политиката използва религията и често се опитва да я изкриви. Именно това изкривяване е вредно.
Дейността на един или много хора не е критерий/мерило за съществуването и целта на неща, които са извън мандата на човека. В този смисъл Константин е просто човек и какво е направил не отменя истината за нещата, незаивисмо дали ние имаме капацитета да я разберем или не.
Църквата и манипулирането на Библията са продукт/конструкт на човека.

Истината/ правият начин/ път съществуват, независмо от мисълта и дейността на човека.

Опитвам се да се изразя максимално правилно, ясно и просто, така, както аз разбирам нещата. Съвсем не искам да навлизам в дълги спорове.
Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 19:08 от Linda*kiss

# 91
В този смисъл Константин е просто човек и какво е направил не отменя истината за нещата, незаивисмо дали ние имаме капацитета да я разберем или не.
Църквата и манипулирането на Библията са продукт/конструкт на човека.

Истината/ правият начин/ път съществуват, независмо от мисълта и дейността на човека.

Ми аз май общо взето същото казвам.

# 92
Допълних си мнението точно, защото отчетох, че има някои сходства с това, което вие казвате. Просто бях подчертала преди това нещо съществено, според мен.

# 93
Преди малко в автобуса. Минава кондукторката. Вадя и показвам новата си карта от 1-и ноември. Не можело – трябва да покажа старата. И и показах старата карта от този месец октомври. Откачих! LaughingRage А остават само няколко часа до първи ноември.

# 94
  • Другата България
Мдааа, точно по темата си.
Но не с проявата на “кондукторката“, а на трола.
Вероятно жената много се е подразнила.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 19:36 от Merri_An

# 95
Хелоуин е езически празник, който е супер гротеска. И аз го намирам за излишен. Особено пък деца да се мацотят на вампири и с кръв... объркана работа. Или в случая с офиса на Frezialina, също е супер неадекватно. Наистина шефът ви няма никакъв такт.

Такт нямат хората, които принизяват чуждата религията, традиции и обичаи, защото не са характерни за тяхното родно място.

# 96
Няма да разбера никога защо сме съдници на хора, които искат да си празнуват каквито и да е празници. Ако не пробутват и налагат мнение, какво пречи, не разбирам... те хората и без това на все по-малко неща имат да се радват, нека си празнуват каквото искат

Хелоуин е езически празник, който е супер гротеска. И аз го намирам за излишен. Особено пък деца да се мацотят на вампири и с кръв... объркана работа. Или в случая с офиса на Frezialina, също е супер неадекватно. Наистина шефът ви няма никакъв такт.

Такт нямат хората, които принизяват чуждата религията, традиции и обичаи, защото не са характерни за тяхното родно място.

# 97
Няма да разбера никога защо сме съдници на хора, които искат да си празнуват каквито и да е празници. Ако не пробутват и налагат мнение, какво пречи, не разбирам... те хората и без това на все по-малко неща имат да се радват, нека си празнуват каквото искат

Как да не пробутват и налагат мнение, като украсата се пробутва точно, а има и звъненето по вратите.

Ако ще апелираме за толерантност, по-добре първо да сме толерантни към мнение, което не харесваме. Така че … нали. Остава и някой да се чувства неудобно, че не харесва нещо, което си е трудно за харесване, и за което американската пропаганда доста се е постарала да му сложи брокат и да го пробута. Малко като с чалгата - то една традиция, то една култура за толериране… Няма що.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 23:30 от Linda*kiss

# 98
Как да не пробутват и налагат мнение, като украсата се пробутва точно, а има и звъненето по вратите.

Ако ще апелираме за толерантност, по-добре първо да сме толерантни към мнение, което не харесваме. Така че … нали. Остава и някой да се чувства неудобно, че не харесва нещо, което си е трудно за харесване, и за което американската пропаганда доста се е постарала да му сложи брокат и да го пробута. Малко като с чалгата - то една традиция, то една култура за толериране… Няма що.

Разбирам, но за мен не е пробутване точно, със сигурност различни възгледи. Аз да си кажа винаги съм го празнувала според ситуацията, ако някой от семейството има желание за украса, забавление и тн. А и ние живеем около хора с много деца, които обичат да се обличат в някакви костюми и са много сладки да им давам лакомства. Просто аз лично нямам нищо против, никой не ме е задължил да празнувам или аз да се обличам и прочие, просто се радвам на хората и децата, които се забавляват.

# 99
Аз пък не харесвам украсата, нито пък намирам за умилителни децата, просещи лакомства, облечени като шрек и подобни. Въпрос на различни разбирания, явно.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 23:44 от Linda*kiss

# 100
  • Down south
Не се подразних, направо се ядосах.
При обявено trick-or-treating време от 3 до 6 следобед, тумба деца, с някакви придружители тропат на вратата в 9 ПМ.
Определено стресиращо.

# 101
Православната Църква празнува,една седмица след Петдесетница(Света Тройца),Неделя след Петдесетница на всички светии.Тази година беше на 15 Юни,ако помня правилно. Хелуйн е езически празник,аз съветвам децата си да не го празнуват,особено дъщеря ми и всяка година говорим,защо не е хубаво.

То и мартеницата е езически символ, но всички се кичим с нея на всеки 1 март.

# 102
Дразнят ме коментари за Хелоуин в интернет, когато са лицемерни. Нямам проблем човек да не харесва или одобрява празник. Ама се начетох на такива глупости…защо не сме учели децата си да празнуват Сирни заговезни, а Хелоуин? Че ние винаги сме го празнували, хамканетона яйце/халва ми беше любимо като малка, това че някои не е научил своите деца е някакъв личен проблем.

Аз отпразнувах Хелоуин с един трилър. Grinning

Иначе, по темата, дразни ме един съсед, който е решил да затваря казаните за боклук, че да не влизали котки. Супер, ама аз съм жена, а този казан е от най-старите, на които трябва да вдигнеш тъпия капак, който тежи 100 тона, че да хвърлиш боклука и трябва да се прегръщам с казана.

# 103
Честит празник на будителите, дано все някога да се намерят будители, които да ни събудят.
По темата - дразнят ме братята ромеи, които не си плащат билетче в ГТ, дразни ме таксата "солидарност" във фактурата за ток и парно.Дразнят ме хората, които пресичат на червен светофар.

# 104
  • Пловдив
А, каква е таксата солидарност във фактурата за ток?

Общи условия

Активация на акаунт