С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 573
  • 176
  •   4
Отговори
# 135
По скоро не,но наскоро лежах в болница с една майка,която искаше да гледа до 2 часа телевизия и просто я помолих,ако не заряди мен то поне заради бебето ми,което никога не беше спяло на телевизия и светлина да го изгаси. Също така детето и заспиваше само на бял шум,които за мен беше ужасен и не съм го направила на въпрос,но пък да не спя половината нощ заради телевизия вече ми идваше в повече. Освен ако не ме касае лично,или не са ме питали не съм го натъртвала.

# 136
  • SF
Дразнят ме с това, че паркират на място за инвалиди, без да притежават син талон.  И ме дразни, когато си запазват места с туби, щайги и столчета.
Ако ги преместя и спра на мястото на тубата, после може да ми отмъстят на колата, което също е много дразнещо чувство.

# 137
Последно за Хелоуин - днес гледах един клип за някакво си "Анти Хелоуин шествие" в Благоевград. Хората излезли с кукерски костюми и бият тъпани. Макар да харесвам кукери и да ходя на Сурва, се издразних адски на видеото - https://www.facebook.com/reel/814251701318912. Не мога да разбера какво налага да хвърляш тикви по улиците? Има хора, които си лягат гладни.

# 138
Последно за Хелоуин - днес гледах един клип за някакво си "Анти Хелоуин шествие" в Благоевград. Хората излезли с кукерски костюми и бият тъпани. Макар да харесвам кукери и да ходя на Сурва, се издразних адски на видеото - https://www.facebook.com/reel/814251701318912. Не мога да разбера какво налага да хвърляш тикви по улиците? Има хора, които си лягат гладни.
Ужасно е това, което виждам във видеото и НЕ го подкрепям, но много ми напомня на гей парадите и веган демонстрациите с хора в тарелки, поляти с червена боя.
И гей парадите, и веган демонстрациите адски ме дразнят - добре, бъди гей или веган щом така ти харесва, ама защо трябва да го крещиш по улиците, да изглеждаш неадекватно и неморално и да си навираш така агресивно личните вярвания върху другите?
Самата аз не ям месо от много години и подкрепям всеки, направил този избор, но не мога и не искам да се асоциирам с хората в тарелки и никога през ум не ми е минавало, дори и на близки, да чета лекции и да водя спорове по темата. Нека всеки яде каквото иска и аналогично да си ляга с когото иска, но да не се натрапва мнение, че е грозно и дразнещо.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 17:23 от HoneyBee33

# 139
Мен силно ме дразни, че се правят протести за такива меко казано глупости, а за важните неща, за злоупотребите които се случват в държавата и с хората - протест няма.

# 140
Аз се издразних не толкова на демонстрацията, колкото на гаврата с храната...за бога, дори на гей парадите не хвърлят храни по улицата. Не знам, за мен това е кощунство.

# 141
  • Countryside
Мен ме дразни масовият отказ от действителността и липсата на съобразяване и възпитание - дали ще е за паркирал на инвалидно място, без да инвалид, или пък на тротоара, за да не може да мине човек.  Дали ще остави ла..то на кучето си, ще се изхрачи на улицата или ще гледа как бият някого, щото нали какво да направи, дори може и да снима с телефона, за сеира. И страшното е, че същия модел копират и децата, всички тези случаи напоследък на бити, унижавани, дори намушкани деца от техни съученици. Явно масово децата растат без морал, без възпитание, без корекции на поведението и страшно е да си помисли човек какво следва от това. И няма никаква мисъл за резултата от това поведение и защо не е редно, т.е. абсолютно чувство на безнаказаност у всеки насилник, дори и малолетен - ще правя каквото си искам и нищо няма да ми направят... ето за това трябва да протестираме, а не за Хелоуин.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 22:16 от Г-жа Букет

# 142
  • Пловдив
Извинявай, ама аз си уча децата когато се бият техни съученици да НЕ се месят. Защото после, като стане белята - и моето дете ще е там вътре.

# 143
Извинявай, ама аз си уча децата когато се бият техни съученици да НЕ се месят. Защото после, като стане белята - и моето дете ще е там вътре.
А учиш ли ги да извикат учител? Защото това е другата стъпка. Обаче това се смята за доносничество в България, нали?

# 144

Разбирам притеснението ти. Това обаче ме кара да се запитам, ако твоето дете е това, което го нападат, тогава очакваш ли  другите да се намесят?  Или и тогава да стоят настрана. 

Вярваш ли, че твоето дете никога няма да попадне в ситуация, в която да бъде нападнато или да се замеси в конфликт?

# 145
А после защо българското общество е стигнало до такова дъно…

# 146
Понеже се засегна темата, че дразнещо е, когато се демонстрира нещо, мен ме дразни, когато веган държи да обясни на всички, че е веган - общо взето, веднага след като е казал “добър ден”.

# 147
По повод телевизорите.
Обичам да гледам телевизия, обичам да гледам ютуб. Обичам да ходя на кино и на театър. Но има моменти, в които обожавам тишината. Преди като ходех на работа, вечер след като се прибера, пусках телевизора само да свети. Намален докрай и изгасена лампа. Шума ми идваше в повече.

# 148
  • Countryside
А нещо учите ли ги да правят? Или да пеят в общия хор, че наклонена главица сабя не я сече? Обаче подозирам, че ако същото се случи на вашето дете и то е потърпевш, палачинката веднага ще се обърне... и ще има, ама как може... Нямаме общество, няма коректив и резултата го виждаме всеки ден, в почти всичко. Не е случайна приказката: всеки народ си заслужава съдбата.

Понеже се засегна темата, че дразнещо е, когато се демонстрира нещо, мен ме дразни, когато веган държи да обясни на всички, че е веган - общо взето, веднага след като е казал “добър ден”.
Да, има такива напористи личности, но аз се научих да ги пропускам покрай ушите и бързо им желая хубав ден. В крайна сметка на никого не пречат, просто е досадно.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 11:56 от Г-жа Букет

# 149
  • Glasgow
На мен са ми пречили, по време на обяд на работа да мине веганът и да каже, че ядем трупове😏

Общи условия

Активация на акаунт