Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 869
  • 809
  •   1
Отговори
# 615
Д-р Цветелина Великова - имунолог, също като  д-р Михайлова работи с репродуктивна имунология. Ама не, моля те, за много по-леки случаи аз имам изписани вливки с (IVIG - Флабогама, Октагам, Киовиг), той интралипид. Разбира се, тези вливки се назначават само от лекар имунолог, но за разлика от Интралипид , който е пречистено соево масло,  IVIg е човешки имуноглобулин.

П.С. Д-р Великова има и онлайн консултации, които важат няколко седмици. Виж й в сайта или в супердок, там има описано всичко.

# 616
  • На изток от Ада
А не не не Русев ! Ходих 2019 ,после терапията при б . Изтекли води в 13седм..
Следващата бременност нк клетки бяха ок
Благодаря за идеята салсера . Ще пиша утре на аг  , че чак до 22 12 са не чакам

# 617
Слънце, съжалявам Heart . Ако решиш вземи си почивка за Коледните празници и се отдай на живот. Виж лекарите какво ще кажат, дали трябва почивка и колко. И после те чакам с положителен тест.

Аз съм била и при Михайлова и при Великова. Първата ми даде само преднизолон за НК клетки, а втората включи и Интралипид в допълнение. Наси, ако си била болна в последните 2-3 седмици, може и от това да са ти високи.
Скрит текст:

# 618
  • На изток от Ада
Ами бях изчаках 2седм.. почти три. ТРИ седмици без два дни.

# 619
Да се съглася с горните мнения, и при мен резултатите бяха зле когато се стимулирах през 2-3 месеца. Така стана, че изчаках половин година до последната успешна стимулация.

# 620
Наси, изглеждат си с отклонения твоите имунологични, дано следващият път с терапия да имате успех ако в това е проблемът!

Благодаря ви много, момичета! Heart
Реално аз много стимулации не съм правила. Май месец пих Кломифен, юни и юли почивах, август беше изцяло на естествен цикъл, октомври пак Кломифен и само ноември слагах Мериоферт 5 дни. Пункцията ми беше на 3 ноември, мислех си евентуално да стартираме средата на януари или средата на февруари. Ще видя как ще го почувствам. Зависи как са и хормоните, че то при мен е сметки без кръчмар. Иначе този месец мисля да си дам почивка и да не мисля изобщо за това, пък през новата година с нови сили (че в момента нямам такива).

# 621
  • На изток от Ада
Благодаря Слънце!
Успех на теб в Турция! Дано стане бързо.

# 622
Момичета, много е интересно това, което споделяте за честите стимулации.
Аз нали също се глася да почвам с инвитро след празниците и си представях, че едва ли не всеки месец ще ходя да ми вадят яйцеклетки с лека стимулация, защото съм на 42г и резервът ми не е никак цветущ, а и единия яйчник не реагира засега поне на стимулации с хапчета.
Обаче вашите наблюдения само за по-сериозни стимулации ли са или важи и за леките? Защото мен времето много ме притиска и все препирам. Всеки месец нищо неправене ме съсъпва.
Как бихте постъпили в подобна ситуация?

# 623
  • Sofia
*тирамису*, нямам много опит със стимулациите за инвитро, но преди 1вото ни инвитро, правихме 4 последователни инсеминации една след друга (бяха стимулирани 3 от тях - с кломифен и летрозол). Моите наблюдения са следните: 1 вата ни беше не стимулирана и имахме 2 фоликула, които си растяха и се спукаха накрая - нищо не стана, 2рата беше с летрозол - имахме 3 доминантни фоликула - 2 от тях се бяха спукали - пак нищо не стана; 3тата беше с Кломифен - 4 доминантни фоликула - и 4те се бяха спукали, имаше биохимична тогава. 4тата вече беше много зле, както изкарвахме уж хубави 3-4 фоликула на 4тата изкарахме с много зор 2 и то много бавно растяха - нямаше никакъв резултат. Имахме месец пауза защото чакахме документите от фонда за инвитро и след месец пауза започнахме стимулиран къс протокол - ами много зле работата. от 12 антрални изкараха 3 яйцеклетки, като 2 бяха с мноооооого лошо качество, дори не са опитали да ги оплождат. При мен има мнго фактори - след този опит се откриха ендометриоза и автоимунно заболяване, но може би и това бързане от наша страна да се случват нещата веднага едно след друго без почивка е дало негативен ефект. Сега вече ще мине половин година от 1вият ни опит, в който се храним доста здравословни, пием добавки и уж контролираме възпалението, та ще видим януари как ще се развият нещата, но бързането мисля, че също ни изигра лоша шега. Ние сами решихме да си дадем по-дълга пауза, но и репродуктивната така ни посъветва за да можем да укротим възпалението максимално и да падне CRP-то.

# 624
  • София
Момичета, много е интересно това, което споделяте за честите стимулации.
Аз нали също се глася да почвам с инвитро след празниците и си представях, че едва ли не всеки месец ще ходя да ми вадят яйцеклетки с лека стимулация, защото съм на 42г и резервът ми не е никак цветущ, а и единия яйчник не реагира засега поне на стимулации с хапчета.
Обаче вашите наблюдения само за по-сериозни стимулации ли са или важи и за леките? Защото мен времето много ме притиска и все препирам. Всеки месец нищо неправене ме съсъпва.
Как бихте постъпили в подобна ситуация?
Може да опитате на спонтанен цикъл. И аз съм с намален резерв, смея да твърдя, че имаме добри резултати. По-бавно е от колкото при стимулация, но пък всеки месец се вадят яйцеклетки. Поне при нас така се получава. Сега през м. Декември почиваме и Януари с нови сили. Междувременно ми откриха и ендометриоза, която май ще се окаже втората причина за неуспешните трансфери, тъй като имам и отклонения при имунологията, както и неблагоприятна комбинация KIR профили.

# 625
  • София
Тирамису, всичко е много индивидуално. Може да се пробва какво на тотално естествен цикъл така и със съвсем лека стимулация. При мен с летрозол и малко мериоферт извадихме 3 Я. С по-силните стимулации стигнахме до 6-7, ама и в двата случая качеството им не беше супер. Според мен пробва-грешка ще

# 626
И при мен двете по-мижави стимулации доведоха до по-добрите резултати. Останалите две, които изцяло по мое желание исках да са високодозови, не бяха много производителни.

# 627
Аз съм имала 4 поредни месеца с най-леките стимулации - кломифен и фемара. Първият месец 3Я и после 2 месеца  по една Я . На 4я месец 2Я. Индивидуално е как ще реагираш на даден препарат.

# 628
Момичета, ще отказвам час при Михайлова утре за 8.12 в 11 ч. Ако някоя иска да го вземе да ми пише да се разберем кога ще звънна, за да се обади веднага след мен.

# 629
  • София
Момичета, ще отказвам час при Михайлова утре за 8.12 в 11 ч. Ако някоя иска да го вземе да ми пише да се разберем кога ще звънна, за да се обади веднага след мен.
Слънце пиши и в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1711279. Сигурна съм, че ще има желаещи. Аз също така благодарение на друга съфорумка записах първият си час при проф. Михайлова през м. Юни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт