Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Хайде, сега за месеците с главна буква не мисля, че е кой знае каква грешка (не го казвам, защото аз също ги пишех така, но си взимам бележка). Иначе съм съгласна, че правописните грешки правят лошо впечатление, но има много по-фрапантни случаи като “корЕгирам”, “случЕй”, “колекциЙ” и т.н.

# 421
  • Melmak
Месеци с главна буква на български език е толкова грешка, колкото и “колекций”.
Пак си е грешка и пак се вижда, и пак прави лошо впечатление.
Не мисля, че чак абв или друга поща е определящо дали да наемеш даден служител. По-скоро да не ползваш абв е някакво уважение към себе си. Толкова ли коства да се направи един мейл в gmail и да го ползваш само за кандидатстване и подобен тип комуникация, без да се регистрираш с него никъде?

# 422
А какво пречи личната ти поща да е в abv? Поща като поща. Чак пък въпрос на уважение към себе си......

# 423
Уважението се крие в избора на имейл услуга, която се грижи за сигурността на данните, каквато не е abv.

# 424
  • София
Понякога се изумявам от това, което чета. За мен снимката е важна единствено, за да свържа СВ-то с интервюирания човек. Не мисля, че някой има време или желание да анализира или коментира снимките и имейлите, чак толкова свободно време и най-свободния ХР едва ли има.
Към написаното от Слънчезара - освен за СВ, захаросването е добре да е умерено и на интервюто. Лично съм се парила от човек, който на интервюто си беше казал доста неверни неща, а се оказа, че не може и половината от това, което заяви на интервюто. Разбира се, някои от нещата можеха да се проверят, но можеш ли да провериш всяка дума по време на интервюто. Човекът сам се усети след 3 месеца, че не е за него работата и сам напусна, дори ми каза, че май се е надценил доста.

# 425
Уважението се крие в избора на имейл услуга, която се грижи за сигурността на данните, каквато не е abv.

Какво пък чак толкова не се грижи за данните? Някой ще ти прочете мейлите ли? Преекспонирате маловажни неща за сметка на съществените като образование и опит.

# 426
Всички пощи ползват данните на потребителите си, честно ли това е притеснението?

# 427
Абв често са обект на хакерски атаки. Имат слаба защита. Не може да се сравни с костюм на Шанел, защото за едното може и 3 заплати да не ти стигнат. А, пощата в gmail е все още безплатна.

# 428
Всички пощи ползват данните на потребителите си, честно ли това е притеснението?
VaniaK е обяснила по-долу какъв е проблемът. Ако такъв имейл не се ползва единствено за кандидатстване, а за регистрация във всякакви сайтове, се превръща в security risk за ползващия го. Но всеки сам си преценЯ.

# 429
Възможно е човек да ползва един мейл от много време и да не иска да си регистрира мейли на сто места.

През абсолютно всяка поща може да се "завирусиш", ако не знаеш къде да цъкаш и какво да отваряш. Както казах,  фокусът ви върху маловажни неща е странен. Значи, кандидатът ще има образование и умения, но ще го отхвърлите, понеже пощата му е в абв?!? Странен подход..... Ама щом ви е важно.....

# 430
Поантата е, че това няма отношение към работата. Сега, ако служителят е някакъв , дето си препраща вътрешнофирмена информация на личната поща, проблемът въобще не е къде му е личната поща. Или ако си поръчва вибратори и го е страх, че някой ще види като му хакне пощата. Или ако поръчва стандартни неща, ама толкова прекалява в поръчването, че не може да си отличи поръчките от фишинг. Никакво хакване не е проблем, ако човекът е нормален, в пощата му съдържанието е нормално и не цъка на всеки линк, който му обещава бърза печалба или аванта от нещо. Никой не е умрял да знае Иван каква отстъпка е взел от някаква поръчка или колко дни отпуск му остават.

# 431
Е, то и аз не мога да разбера как някой за важните си регистрации ще разчита на имейл, а не на двуфакторна верификация. Grinning

# 432
Разбираемо е, че като си разумен няма да се хванеш на фишинг имейл, но ако не ги получаваш, шанса е нулев. Аз в Gmail за толкова години, не съм получавала нито един такъв, но пък майка ми в абв постоянно ме пита за такива съмнителни имейли. На мен това ми говори, че защитата им от хакери е слаба (сравнявайки ги с gmail) и при равни други условия, разбира се, че ги предпочитам. Дори и да бяха платени, пак бих ги избрала, защото защитита в интернет не е по-малко важна от тази на домът ти.

# 433
ТИ може да предпочиташ, но не и да се изказваш с категоричност за хора, които имат други предпочитания. За мен е абсолютно непрофесионално да отхвърлиш кандидат на база поща в abv.

# 434
А кой изрично каза, че отхвърля кандидати на база поща в abv?

Общи условия

Активация на акаунт