Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 602
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, сироп за кашлица Стодал става ли при ранна бременност? Какви сиропи са подходящи ?

Пила съм Стодал през първия триместър, за всеки случай можете да попитате и АГ

# 181
  • София
АГ-то ще каже най-добре, че всеки случай е различен.
Иначе и аз съм пила Студал в края на първия триместър.

# 182
Някоя от вас вдига ли кръвно само на прегледи? Вкъщи си го меря сутрин и вечер и е нормално, даже към ниско. В АГ кабинета е 150/100. По принцип съм си доста притеснителна като натюрел. АГ ми каза да сложа холтер при кардиолог,  вече си записах час, но ми е интересно дали има и други като мен? В 13 г.с съм. Винаги съм била с нормално или ниско кръвно.

# 183
Аз съм имала няколко прегледа с кръвно 140/90, а вкъщи беше 90/60 и дори ми прималяваше, но тогава си и усещах, че съм притеснена преди прегледа. АГ беше казала, че ако продължа така ще ме прати на кардиолог, но вече на прегледите си ми е около 120/80, понеже не се притеснявам толкова. А вкъщи го вдигнах до около 110/70.

# 184
  • София
При мен беше същата история. Сложиха холтер и се оказа, че вдигам на прегледите, но и по друго време. Бях на кардиолог и вече съм на лекарства, така го държа 120/70. АГ-то ми каза, че високото кръвно най-много я притеснява и трябва да е под контрол.

# 185
Някоя от вас вдига ли кръвно само на прегледи? Вкъщи си го меря сутрин и вечер и е нормално, даже към ниско. В АГ кабинета е 150/100. По принцип съм си доста притеснителна като натюрел. АГ ми каза да сложа холтер при кардиолог,  вече си записах час, но ми е интересно дали има и други като мен? В 13 г.с съм. Винаги съм била с нормално или ниско кръвно.
Аз аз :=)
Вече съм 35 г. с и на всеки преглед е така. Втора бременност ми е и честно казано ми е по-спокойно, тоест не усещам притеснение, вълнение да :=)
Казаха ми че е от адреналина-той вдига кръвното.
И моята лекарката ми го следеше, у дома мерех 3 пъти на ден 117-70(винаги съм си била с ниско) ,а отида ли в кабинета отивам на 135...

# 186
Здравейте, миналата седмица (в 21г.с.) ми излезе захар на гладно 5.2 и покрай това направих днес (по-рано от нормалното) обременяването. От пръст ми взимаха кръв. Какво мислите за резултатите?

# 187
Здравейте, момичета! Препоръчайте каква Омега 3 пиете?

# 188
  • Melmak

Аз пия тази по препоръка на denis. Лекарите конкретна марка не са ми казали.
Скрит текст:

# 189
На мен ми изглеждат добре. Знам, че капилярната кръв дава малко по-високи стойности на глюкозата.

Здравейте, миналата седмица (в 21г.с.) ми излезе захар на гладно 5.2 и покрай това направих днес (по-рано от нормалното) обременяването. От пръст ми взимаха кръв. Какво мислите за резултатите?

# 190
Купувах на съпруга ми на doppel herz,доста е евтин спрямо другия от предишния коментар,но тогава се посъветвах с фармацевт. Той каза,че е безсмислено да купувам от скъпите,че разликата и минимална. Пи го три месеца и добрия му холестерол се повиши,като държа да отбележа,че той не яде никаква риба и не се храни здравословно.

# 191
Аз също съм за тези, доволна съм. Есенциалните мастни киселини се избират със сертификат за висока степен на пречистване. Особено за бременни е изключително важно предвид, че рибеното масло може да съдържа тежки метали и изисква съвременна апаратура за да го доведе до чист вид и това не е евтино. Така да бюджетния вариант лично за мен отпада за бременни. 

Аз пия тази по препоръка на denis. Лекарите конкретна марка не са ми казали.
Скрит текст:

# 192
Разбирам, че скъпите варианти звучат по-сигурно, но честно казано има и по-достъпни продукти които са чисти и безопасни. Просто проверете сертификатите и лабораторните тестове.

# 193
  • Melmak
Важното е да съдържат и повече dha ако са за бременни.

# 194
А ядете ли риба? Аз гледам да ям поне 1-2 порции риба с ниско съдържание на живак седмично и омега 3 пия само ако се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт