Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 20 825
  • 604
  •   2
Отговори
# 15
Д-р Венелин Иванов в Гео Милев. Има го в Супердок.

Здравейте!
Обръщам се за помощ към дамите от София - можете ли да препоръчате генеколог за проследяваме по ЗК около кварталите Дружба, Изгрев, Гео Милев или Младост.
Съответно ако имате и лош опит, моля ви да споделите, за да избегна потенциални неприятности.
Благодаря Hands Pray

# 16
Има ли дами, които са правили ОГТТ в Рамус? Закупува ли се глюкозата предварително или те я осигуряват? Утре сутрин ще ходя на изследване, а днес забравих да звънна да попитам.
Става въпрос за централната им лаборатория в Дружба.

# 17
Дами, има ли някоя да е с или била с Vasa previa?

# 18
  • София
Добро утро! Някоя да е пила смекта и ентерол заедно при разстройство /в различен час/? Пия само ентерол, но днес е трети ден и стомахът ми е пълен ужас. Изхожданията намаляха , но са твърде воднисти и се притеснявам. За болките в корема пия но шпа. Чудя се какво да правя вече, пия и оризова вода..

# 19
Добро утро! Някоя да е пила смекта и ентерол заедно при разстройство /в различен час/? Пия само ентерол, но днес е трети ден и стомахът ми е пълен ужас. Изхожданията намаляха , но са твърде воднисти и се притеснявам. За болките в корема пия но шпа. Чудя се какво да правя вече, пия и оризова вода..
Аз съм пила смекта. Но само сметка и донякъде ми помогна. Попитайте аг най-добре дали може да се пият и двете. Иначе компот от дренки за мен беше по полезен и чай от ябълки. Но все пак и за това питайте аг.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 10:00 от Мечтателка 1

# 20
Здравейте в петък бях на доктор бременна съм но ембриона отговаря на 6 седмици +1ден а трябваше да е 7+2 и не се чу пулс

# 21
Ако не е следена овулацията, то може просто да е била по-късна и всичко да е наред. Не Ви ли извикаха на час след седмица да се види дали расте?

# 22
И а ли разлика между НоШпа и Но Шпа комфорт, освен “комфорта” при бременост и двете ли са подходящи

# 23
Аз си взимах Но-шпа Комфорт, защото от нормалното повръщах още повече. Мисля, че просто таблетките са филмирани и затова спестяват горчивия вкус на оригиналните

# 24
Здравейте в петък бях на доктор бременна съм но ембриона отговаря на 6 седмици +1ден а трябваше да е 7+2 и не се чу пулс

И аз бях в такава ситуация. АГ каза възможна по-късна овулация и да хапвам по-често и ме извика след седмица. Обаче аз чух пулс.

# 25
Здравейте,
Случвало ли ви се е да смъквате кг?
В 19 г.с. съм, днес се качих на кантара и видях, че съм с килограм и половина надолу от 17.10. Не повръщам, храня се нормално и не изпитвам някакви смущения, но се притесних, а съм на преглед чак на 14...

# 26
  • София
Да, от началото съм смъкнала 7 килограма. Имам сериозни проблеми с храненето и може би това е причината, но бебето се развива добре, то си взема всичко необходимо и вече не се притеснявам. В 24 седмица съм, около мен всички ми говорят, че последните 3 месеца ще кача доста, да видим.

# 27
И аз до 16-17г.с. само свалях. Около 6кг да смъкнах, но заради тотална липса на апетит. После до 7ми месец да бях качила по 2кг и последните два месеца рязко започнах по повече. От болницата излязох към 11кг надолу от тези, които влязох да раждам - имах и голямо задържане на вода. След това качих пак към 5-7кг. Тотална въртележка стана при мен, но си имах и проблеми с щитоводната жлеза и в момента мноого ми играят хормоните докато отново влязат в норма.

# 28
Ако не е следена овулацията, то може просто да е била по-късна и всичко да е наред. Не Ви ли извикаха на час след седмица да се види дали расте?
овулацията беше на 26.09 стимулирана следена  първия преглед беше на 19.10 тогава видяхме само плоден сак с размер 0.54 отговаряше на 5+2 и на 31.10 отговаря на 6+1 тоест за 12 дни има 6 дни разлика и да на преглед съм в петък

# 29
Здравейте! Бременна съм в 22г.с. и от известно време насам усещам дискомфорт в тазобедрените стави при спане настрани. Днес обаче болката е значителна и вече няколко часа бе отшумява. Предполагам, че това е нормално, но до колко е нормално в тази седмица? Имало ли е при вас такава болка?

Общи условия

Активация на акаунт