Моето хранително разстройство продължи стабилно до 15та седмица. Храних се само с въглехидрати и много тестени неща, защото нямаха силни аромати и ми помагаха поне да не ми се гади и от глад отгоре на цялостното гадене от миризми.
За целия период качих много малко и успях да запазя и много добри кръвни показатели, но пък аз от над 10 години имам консистентна доста чиста диета и съм и доста активна физически и предполагам организма ми се стегна за този труден период.
След 15та седмица изведнъж нещата се отпушиха и започнах да имам желание да се храня с много свежи храни - салати, плодове много, кисело мляко и всичко като цяло.
На този етап - 23 г.с. започнах и да гледам качеството на хапването отново заради празниците и сърмите 🤣, защото пък втори триместър вече много по-голяма част от микро и макронутриентите от храната се усвояват от организма (за това се получава и запек от втори триместър нататък често) и така изглежда, че няма много голяма промяна в диетата, а пак се качва маса заедно с бебче. Това е напълно нормално.
За мен най-голям проблем беше непоносимостта към водата в първите 15 седмици. Сигурно съм пила по 100мл на ден. Сега вече се нормализираха нещата и гледам като имам близък достъп до тоалетна да си наваксвам с чести малки глътки вода, за да изчиствам натрупания в организма и урината.