Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, мамита ❤
На 21 октомври ми беше трансфера, сега съм в 9+1 г.с. След 10-та седмица ми казаха, че трябва да направя пренатален тест, защото ембрионите ми са ЗЕТ… Но не мога да реша къде.
Една приятелка ми препоръча SYNEVO — в момента имат акция и цените им са по-изгодни в сравнение с другите.
Вие от кои лаборатории сте останали доволни?

Няма никакво значение, всичко е добра реклама и въпрос на пари. Повечето момичета правят Вижън, моят беше в NXGenomix. Всички обясняват, че техните изследания са най-най-, но общо взето са на едно ниво.

# 241
Здравейте, някоя дама сблъсквала ли се е с добавъчна плацента? Опасно ли е? Не намирам много информация по темата.

# 242
За мен най-пълни и същевременно най-изгодни са Ninalia в Св Марина, Варна, и Niptify. Правила съм и двата (втора бременност ми е сега) и съм много доволна. Семира е права, че няма връзка между вида трансфер и нуждата от тест, странно, че са го използвали за аргумент.

Еми, понеже чета основно на английски, мога само да ти кажа, че най-вероятно се казва succenturiate placenta. Специалист по ФМ най-добре ще каже дали има повод за притеснение, ако имаш съмнения, потърси и второ мнение. Успех! 🍀

Здравейте, мамита ❤
На 21 октомври ми беше трансфера, сега съм в 9+1 г.с. След 10-та седмица ми казаха, че трябва да направя пренатален тест, защото ембрионите ми са ЗЕТ… Но не мога да реша къде.
Една приятелка ми препоръча SYNEVO — в момента имат акция и цените им са по-изгодни в сравнение с другите.
Вие от кои лаборатории сте останали доволни?

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 19:05 от Seaglass

# 243
Здравейте!
И аз съм бременна след IVF.  Моят доктор ми каза да си направя пренаталния тест след ФМ при нужда, но на мен ми се иска да го направя така или иначе. На вас кога ви препоръчаха да го направите?

# 244
  • Melmak
Тестът най-рано може да се направи в 10 г.с. Аз тогава го правих. Това е преди бхс/първа фм. Аз исках да го направя без значение дали има проблем на фм, за това не чаках, а го пуснах веднага щом влязох в 10 г.с.

Явно лекаря ти иска да го правиш ако се види причина. Според мен ти трябва да прецениш, ако желаеш на 100% да го правиш, давай в 10 седмица.
Иначе аз нямах никави предпоставки да го правя, лекарката ми каза, че ако много искам няма как да ме спре, аз съм със спонтанно забременяване.

# 245
Ако сте решили така и така да го правите, а не според резултата от ФМ, след 10та седмица. Иначе аз имах ПИД и не съм правила НИПТ. ФМ и БХС също не показаха да има нужда.

# 246
Ако е от Натера, може още в 9 гс

# 247
Здравейте, някоя дама сблъсквала ли се е с добавъчна плацента? Опасно ли е? Не намирам много информация по темата.

На мен на втората фетална ми казаха, че имам. На прегледите трима доктори не я виждат.

# 248
  • София
Здравейте!
И аз съм бременна след IVF.  Моят доктор ми каза да си направя пренаталния тест след ФМ при нужда, но на мен ми се иска да го направя така или иначе. На вас кога ви препоръчаха да го направите?

Направих я в края на 11-та и преди първата фетална. Моята лекарка също каза, че няма нужда, ако не се види нещо на феталната, но аз си бях навила на пръста. Мисля, че 10-та, 11-а е идеалното време. Успех!

# 249
10та и на влизане в 11та са оптимални, да. Тогава направих моя. Лабораторията се намираше в Загреб, пробата изпращат оттук. За около 10 дни мисля беше готов резултатът. Niptpro
Аз държах да имам такъв тест и да нямам БХС.

# 250
Здравейте! Пиша ви ,за да не си давате парите за тестове за бременност Шуар чек не работи. Купувам втори и не показва нищо .Платих общо 12 лева

# 251
  • София
Може да е била кофти партида. При мен винаги се е получавало и съм си купувала Шуър Чек, а имам огромен, дългогодишен опит с тестовете за жалост.

# 252
Момичета, но шпа може ли да се пие м 7-8гс при менструално подобни леки болки в яйчниците?

# 253
Може но е хубаво да се говори с АГ. Иначе това вероятно са лигаменти, само прилича на яйчници усещането.

# 254
В 19 гс съм с Клебсиела, изолирана във влагалищен секрет. Изписан ми е Зинат за 10 дена.Притеснявам  се и за пиенето на антибиотика и за самата бактерия 😏 Някой сблъсквал ли се е с нея ?

Общи условия

Активация на акаунт