Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 446
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Като имах странни болки ходих на преглед. Два пъти трябваше да постъпя в болница, тъй като се оказа, че имам контракции и скъсване на шийката. Втория път и зацапване. Тоест, бих отишла на преглед със сигурност. Болките в кръста заслужават специално внимание.

За козметиката - има неща, които не са окей, затова е добре козметика да се предупреди за бременността. Аз отидох веднъж по време на бременноста и се оказа, че повечето уреди не могат да се ползват. Както и доста козметични продукти с активни съставки.

За боядисване, моята лекарка си ме пускаше. Боядисвах се.

# 406
Здравейте, днес съм 17+5 г.с и искам да ви попитам в този период имате ли някакви симптоми? Мен нещо пак започна да ми се гади леко. Направо ми писна с това ядене, нищо не ми се яде, нищо не ми е така вкусно като преди. Ям, защото трябва. Преди седмица бях на фетална и всичко върви ок засега. От около 10 дни усещам боцкане в ляво, в дясно. Тука от 2-3 дни по-осезаемо усещам. И като че ли боцкане в пубиса. Вие имате ли някакви симптоми в този период? Уж започвал най-спокойния и приятния (втори триместър).

# 407
И аз съм така с храната.. уж след 10та седмица се нормализират нещата и въпреки това в някои дни всичко ми се струва отвратително…

# 408
От 7ма седмица повръщам. Откакто влезнах в 11та, гаденето намаля, но все още има дни в които повръщам вечер и си спя с една кофа до мен.

Апетит също имам малко повече, ако се има впредвид, че не можех да отворя хладилника преди.

# 409
При мен тези симптоми изчезнаха едва след раждането, в 19г.с. пак ми се върна повръщането за няколко дни, вторият триместър си мина с почти същите симптоми като първия, гадеше ми се, но без да повръщам по 10 пъти на ден, но почти нищо не ми се ядеше все още.
Най-спокоен откъм симптоматика беше третият триместър, но там последния месец рязко качих 10кг от задръжка на течности, тазът ме болеше и вървях като пингвин, киселините в сравнение с повръщането първия триместър ми бяха песен.

Първите 15 седмици беше тотален ужас - не можех да се изправя, повръщала съм и в леглото, защото нямах време дори да си вдигна главата, толкова рязко получавах силни позиви за повръщане - от въздуха, никакви миризми не понасях, през носа включително. Изкарвах на 2крекера на ден, 2 резена ябълка и вода колкото да не се обезводня напълно. Свалих 6кг и се молех поне повръщането да спре, защото беше от сутрин до вечер. А без ядене може, но е много важно да се приемат течности.

Всяка бременност е индивидуална, може напълно да изчезнат симптомите, може да се засилят. Най-обичах едната позната като ми кажеше "ох, айде да излезем, не може толкова да ти се гади цял ден, и аз съм била бременна и не е толкова зле". Е, докато не ме видя как повръщам, защото приятелят ми ядеше в другата стая, а аз усетих миризмата в хола през две затворени врати.

# 410
А такива бодежи в пубиса и корема имали ли сте във втори триместър?

# 411
Момичета, в 9гс съм. Разболях се… задна хрема, запушен нос, болки в гърлото + боли ме главата. Карам я на чай, биозин мама, витамините за бременни, лукчета.. друго мога ли да смуча за гърло?
Аз съм с нисък имунитет, имам дете в градина + работя в дентална клиника….

# 412
Момичета, в 9гс съм. Разболях се… задна хрема, запушен нос, болки в гърлото + боли ме главата. Карам я на чай, биозин мама, витамините за бременни, лукчета.. друго мога ли да смуча за гърло?

Иска мус може за гърло и парацетамол при температура

# 413
Страница назад е коментирано
Бързо оздравяване!

# 414
Дами, мисля че много се притеснявате.
1.Боята за коса е много мал шанс да стигне въобще до бебето, на скалпа попада супер мизерно количество

2.Неща които не поглъщате, или не слагате по кожата си също

3.Единствено се сещам за ретинолът дето е забранено вещество за козметика

И многото кофеин не е добра идея, защото спира усвояването на желязо (изпитах го на себе си)

Не се стресирайте толкова

А за симптомите, аз изпитах какво ли не, всеки месец ново приключение,  и всичко се оказа "нормално за бременни"
1.Първите 4 месеца гадене и храната имаше неприятен вкус
2.Качих половин диоптер
3.Хемороиди
4.Кървене на венците
5.Постоянно запушен нос
6.Крампи в крака
7.Периоди когато ми става адски горещо
8.Киселини
9.Бодежи (от някакви лигамвенти май бяха дето се разтягат заедно с матката)
10.И сега последната новост е хидронефроза , добре че чак в 9ти месец се появи

Така че не се стряскайте от нищо, всичко ще бъде наред, само дръжте АГ то в течение за най-малката промяна

Ето сега мислех че ме боли кръста, пък то се оказа бъбрека, добре че й споделих на моята и тя веднага ме провери.

# 415
Ако имате кървящи венци, отидете на зъболекар и на почистване на зъбния камък. Възпалените венци са често срещани по време на бременност, но не ви трябва да се задълбочи проблемът и с редовно почистване определено ще се овладее. Аз по принцип имам пародонтит и трябва да ми чистят зъбния камък на три месеца. По време на бременността определено състояние се влоши, но само малко и не се стигна до кървене на венците благодарение на редовното почистване. Та ако имате кървене на венците, не го отписвайте като просто някакъв си там симптом - напълно решим проблем е.

А на мен гаденето ми мина с раждането

# 416
Проблемът с венеца ми е по- друг.
Имам един неизваден мъдрец, който от 2 години не ми беше правил проблеми. Точно като забременях ми направи. Възпали се един джоб, който се образува над него. Един зъболекар искаше да пия антибиотици и след като отказах заради бременността ми препоръча да се жабуря със сребърна вода. Изжабурих се веднъж и после прочетох колко било токсично и до какви неща водело и ми стана лошо. След това просто ходих да ми го промиват и то взе, че мина.
А за ретинола като ви чета всички, че го знаете пак се чувствам супер тъпа, че не съм се усетила, а съм ползвала такъв крем на няколко пъти допреди да се усетя Sad(((
Сега чета етикета на всеки крем, с който се мажа…

# 417
В началото за всяко нещо гледах може ли, не може ли. Сега съм така и с кърменето. Помня как си хапнах сурова сьомга, рохки жълтъци и хамон тук наскоро, след като вече родих, и какво удоволствие изпитах. 😀

Действително извън интуитивните - цигари, алкохол и увеселителен парк, нямах идея колко неща още трябва да избягвам. Помня как един кашкавал вкъщи се беше оказал от непастьоризирано мляко, и направо се побърках.

За лекарствата е добре със сигурност след консултация с лекар.

Стискам палци на всички.

# 418
Каква козметика, серуми можем да ползваме? Предполагам единствено хидратация, витамин ц..  А аз съм огромен фен на мазила и процедури.. Сега бюджета определено е щастлив.

# 419
Почти всякаква

Общи условия

Активация на акаунт