Лошо ли е да си стиснат?

• 11 864
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
И къде е проблема? Предложила ви я, отказали сте. Баста.

Чета ви за това натравяне и ми е интересно какъв е срока на годност. У нас издържаха 4-5 месеца в мазето. Което не се изяде и е твърдо, се увиваше в пергамент и се слагаше в плътно затворени кутии заедно с малко сода или сол. Солта и содата имаха за цел да оберат влагата. Понеже ставаха твърди и неприятни за ядене, баба ги готвеше с нещо бобово в експрес тенджера и хем ставаха крехки, хем бактериите избити. Яли сме боб с козя пастърма, бакла с луканка, нахут и леща със суджук. Така правеха и съседите и не помня някой да е хвърлял колбаси.

На улични котки и кучета колбаси не давахме. Причините са, че някои подправки са отровни за тях, могат да си почупят зъбите с неравномерно изсушено месо и солта е в огромно за тях количество.
съгласна съм с вас, аз също когато съм била дете съм консумирала, НО баба и дядо ги правеха лично, не масово производство пълно с всичко друго, но не месо. Това е разликата.

# 61
Има голяма разлика в това да си правиш суджуци и домашни луканки във вас и да си ги ядеш когато прецениш/пред това да носиш купешка храна с изтекъл срок на друг човек.

# 62
  • София
По принцип няма да пометнеш, ако не ядеш бонбони. Това са митове и легенди.
Нито ще се отровиш от малко застояла луканка. Яж си спокойно и не се тревожи с глупости.

# 63
Ако можеше някой стиснат да ми даде двайсетина луканки с един месец изтекъл срок...
Точно сега - ноември, декември.

# 64
Лошо е да си стиснат според мен, но в случая хубавото е, че не ти е в семейството. Разредете контактите и си намалете очакванията към жената. Не знам защо се вметна, че подаръци не правила, сватби не плащала и за нероден Петко дрехи не купувала. Всички тези разходи и решения принадлежат на теб и мъжа ти, не на свекървата.
Стана ми жал за жената как я разнасят по форумите и я изкараха по-черна от дявола.

# 65
Е как горката тя.. нищо и няма, спокойно. Отново за 5 пъти не искам подаръците и, особено развалени такива-пожелавам, който има нужда от тях и им се кефи по 5 такива да му дават, аз искам да не ми се говори за пари , да ми се правят тънки сметки и аджеба да ми каже някой как? Това е. Игнорирането е най-адекватния отговор до тук. А защо съм споделила, че не купува? Аргументи му се казват на това.

# 66
Доколкото прочетох свекървата не е бедна и върастна пенсионерка. Жената си има собствен бизнес и е в работоспособна възраст. Харчи ли за себе си, за дрехи, ресторанти, екскурзии?

# 67
Свекървата яде бонбони и се крие... ОБМ.
Утре ще даде нещо вредно на детето, не само храна, може да му даде полусчупена играчка за по-голямо, за да пести, което може и да е фатално.

# 68
Доколкото прочетох свекървата не е бедна и върастна пенсионерка. Жената си има собствен бизнес и е в работоспособна възраст. Харчи ли за себе си, за дрехи, ресторанти, екскурзии?
Не. Пази неща от 80 години, тях ползва в което няма нищо лошо щом така и е окей. Никъде не ходи, дрехи или подобни също не.

# 69
Ами явно си е такава. Опитайте се да не й обръщате внимание. Тя няма да се промени, вие обаче може да промените възприятието си на ситуацията.

# 70
Ами явно си е такава. Опитайте се да не й обръщате внимание. Тя няма да се промени, вие обаче може да промените възприятието си на ситуацията.
Благодаря! Така е, съгласна съм на 100%

# 71
Според предишните ти коментари май не си чак в деветия месец бременна.

Преди да е родено бебето, на много места не е прието да се подаряват неща за бебето. Аз лично нищо не съм получила преди раждането и майка ми винаги ме е спирала да подарявам неща за бебето на бременни близки, преди да са родили. След раждането получих дебело одеяло за изписването на бебето (родих пролетта, когато вече беше доста топло) и бебешка шапчица от страна на родата на мъжа ми, от майка ми получих бодита за новородено, много красиви, с полички от воал/дантела и чорапчета с дантела, абсолютно непрактични. Та общо-взето си е твоя работа, ти си знаеш най-добре какво ще му трябва за бебето. Много от хората подаряват символични и празнични неща, които не влизат особено в употреба.

# 72
Жената вероятно е доброжелателна, но просто не си допадате. Не е рядкост, все пак си си избирала мъж, не свекърва.

Ако се замисли човек, и на нея не й е лесно да е толкова обсебена от парите - това са нон стоп притеснения. Не е лесно и да имаш собствен бизнес, като нищо може да те глождят тревоги. Не е като да си ангажиран 8 часа с работа и ти падат от небето едни гарантирани пари всеки месец в картата. Собственият бизнес всеки момент може да фалира, особено малкият бизнес. Та, не е много за завиждане тази жена, животът й не е песен.

Виждам, че вече си тръгнала по правилния път, да я възприемаш с хумор и леко съжаление. Желая ти лека бременност и  добро настроение.

# 73
  • София
Не виждам тази свекърва с какво пречи. Много по-неприятно щеше да е да те залее със сервизи, които не харесваш и после да идва и да се тръшка, че не ги ползваш, с дрешки, които не харесваш и бебето няма да носи, и прочее. И изобщо, големи хора, няма защо да очаквате нещо да ви подаряват и дават. В много култури не е прието изобщо. Не живеете заедно, за да ви прави забележки колко харчите и какво купувате, защото истински сиснатите хора го правят.

# 74
Сега, луканката щом е била с бяло отгоре, не е била опасна за организма. Когато плесента обаче започне да придобива друг цвят, човек наистина може да се натрови. Сухите колбаси по принцип са по-издържливи. В крайна сметка ти като не искаш няма пък да я ядеш и толкова. Иначе, аз примерно не бих си направила извод за даден човек, че е стиснат, само заради един случай с луканка. Честно казано, сетих се че веднъж майката на мъжа ми, и негови роднини като ходихме на един празник при тях, ни дадоха торба с разни неща, които нямало да ядат. Там имаше и кашкавалчета (малък грамаж), част от които бяха със скоро изтекъл срок. Не знам дали са били наясно с това, или не. Може просто да са решили, че нищо им няма и не са искали да хвърлят, а може и изобщо да не са разбрали че е изтекъл срока. След това като ги отваряхме, реално им нямаше нищо. А тези хора не са стиснати. На всяка Коледа ни подаряват нещо, понякога ни носят и други неща. Не че ние държим на това, но те така искат. При твоят случай явно има доста други неща, които показват, че свекърва ти е стисната. Или пък просто не се харесвате взаимно, което си е често срещано.

Общи условия

Активация на акаунт