Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 749
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
Ние нямаме декор 😀. Акцента сме ние. Дрешките са ни в семпли цветове. Даже малката има снимки по памперс 😀  Аз не съм фен на онези декори, които имат по много неща в кадъра, защото поне мен ме  затормозяват къде да гледам и акцента понякога е изместен. Но аз съм си по минимализма във фотографията. Иначе аз грим не  нося, а сега още повече. Малката ми пипа лицето и не ми се мисли какво би станало.

Искаш да кажеш, че от тези малките бурканчета месо се слага цялото на едно хранене?

Някой правил ли е оризова каша на Holle? Пише 4 лъжици на порция, но какви лъжици. Опитах се да меря с кантара , но стана гъсто, та разреждах.

П.п. Кактусче, ще чакам снимки 😀😍

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 19:25 от Пълнолуние

# 136
Същата драма имам и аз с оризовата на Холе. Слагам в момента 5 мерителни от мляко. Меря, но везната ми не е толкова чувствителна +- 2 грама.
Заготовките мисля са различни проценти, на етикета пише колко % е чистото месо и слагам така, че да не надвишава 10% от общото пюре.

# 137
Тези заготовки са ми като ядрена физика и още не съм ги отваряла.  По спомен на едно пишеше 40% месо. Купила съм няколко, но си ползвам тези пюренца, които са си готови с месо. Взех и на Pureo с пиле се одобри. Не беше гладко пюре, а с леко зърнеста текстура. Изяде го цялото. За това си мисля да и взема и кашите на Мамуко и тях да пробвам, но ние сме още на оризовата.

# 138
Pureo са ми сложни за топлене и се отказах. Мамуко също още не съм се престрашила да му дам, само Холе оризова, просо или с безглутеновата с три вида зърна.

# 139
И при мен драма с кашите.  Днес правих за първи път, но много рядка се получи, добавих още, но си остана рядка. Утре ще пробвам пак. Може ли някой ако има снимка на готова каша да ми прати, че да знам каква консистенция да гоня. 🤣
Супер снимка❤️
За фотосесиите важното е снимки-спомени да има.

# 140
Mila, аз гледах в youtube Grinning

https://www.youtube.com/shorts/H1vpinxPLzQ

Първата я направих много течна и после гледах видеа и се светнах, че нещо не я правя както трябва. И явно лъжиците са супени, но реших да питам, че да не бъркам. За фотосесиите съм съгласна - това ще са едни страхотни спомени, независимо кой с какво е облечен и къде се е снимал. Преди не бяхме ходили на такива сесии.

Мануна, много ли е гъста и зърнеста кашата на Мануко?

# 141
Много гъста, и особено зърнеста, ми се струва. В темата за захранването посъветваха, че мога да пасирам, но още не съм пробвала. При амаранта са ми същите притесненията и затова още не съм му давала.

# 142
С кашите имах големи драми и аз в началото, все ми ставаха прекалено течни или на бучки. Напоследък имам успех и с Холе, и с Хип, слагам първото водата задължително, гледам да не е прекалено гореща, то пише колко градуса да е, но аз не я меря точно, слагам на око кашата, като първо слагам една супена лъжица, бъркам с мини бъркалка за яйца, после добавям още една, пак бъркам и тн. Мисля, че на 120мл вода ми се падат 3 супени лъжици.
Смесвам кашите с плодово пюре, няколко пъти смесих оризова и овесена, пак стана добре. Пробвала съм вече да добавям кисело мляко вътре, пак си я изяде.
Пробвах и с пасатора- също става добре и гладичка. Simple Smile

# 143
Благодаря,  Пълнолуние,  кой да се сети че има видео с каша🤔 На хип на кутията си пише супена лъжица, но аз сложих равна, после добавих още  малко, но си остана по-течна. Иначе се разтвори много добре, без бучки.  Някъде из форума четох , че ги разбиват с миксер за фрапе.
И Мила91 е дала добри идеи.

# 144
Момичета, това са мерителни лъжици, не кухненски. Мерителна супена е 15 мл и около 7-10 гр каша, в зависимост от състава.

# 145
В кутията обаче няма мерителна лъжичка. А аз не съм ползвала техните АМ и нямам. Ще видя тези на Hipp от AM-то колко грама са. Аз имам мерителна лъжица тип кантар, но не и се работеше онзи ден Simple Smile

# 146
В кутията обаче няма мерителна лъжичка. А аз не съм ползвала техните АМ и нямам. Ще видя тези на Hipp от AM-то колко грама са. Аз имам мерителна лъжица тип кантар, но не и се работеше онзи ден Simple Smile

Можеш да си вземеш един комплект. Аз си имам, както и мерителни чаши, защото правя доста сладкиши Simple Smile

# 147
Аз имам такива от ИКЕА, но заради различната плътност не мислех, че ще свършат работа

https://www.ikea.bg/products/vardagen-meritelni-chashki-5-br-k-t/60324723/

# 148
Точно и аз имам същите, но заради това, че са в мл, не ги ползвам. Единствената реалистична мярка на опаковка е на кашата с елда на Слънчо, пише "25 гр на порция, като една чаена лъжица е 2,5 гр". Но ми се струва по-плътна сместа от Холе. Като цяло, откакто захранвам, съм върнала малко знания от 6 клас по математика и физика. 🤣

# 149
Момичета, от няколко дни съм вкарала пшеничната каша. На 24-ти прави 7 месеца и тогава мисля да вкарам попарата, та по-малко ли да я вкарам и да дохранвам или направо цяла порция попара. И тази пшенична каша след това да я давам или да я хвърлям. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт