Неизлечимо болна съм и не искам да товаря семейството си.

• 3 068
  • 176
  •   10
Отговори
# 165
Напредналата лаймска болест може да се прояви в разни неврологични смущения и цяла палитра от други симптоми и рядко се назначава като изследване от лекарите.
Това попринцип, ако някой някога попадне на темата. Иначе аз смятам, че авторката има проблеми единствено в главата си и не изпитвам емпатия.

# 166
Винаги има начин да се подобрят нещата, тук има доста полезни съвети. Самоубийството не е решение, то не спира болката, просто я прехвърля на някой друг.

# 167
Много е страшно човек да е хипохондрик. Сега Интернет предполага свободен достъп до много информация, чието използване е като амброзия за такива "страдания". Има много храна за обсесиите.  В случая  вероятно има и невидими за нас компулсии. Това е здравно страдание и решението му е преди всичко медикаментозно. Лошото е, че човек сам трудно може да осъзнае че не е добре. Днес ще има един проблем, но и да се реши, утре ще се появи друг, защото шаблони за здравни проблеми има безчет. Психолози трябва да работят паралелно на медиканентозната интервенция, но те  помагат на хора, които осъзнават, че имат проблеми и искат да им бъде помогнато. Вълшебна рецепта няма, процесът не е тридневна терапия. Засегнатите трябва да предприемат каквото се налага, а не разсъждават кое е добре кое е лошо, защото нямат съответните знания опит, образование. В случая рефрена е: никой не може да ми помогне, защото аз знам че не може. На такъв човек наистина никой не може да помогне.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:20 от _re_ge

# 168
Много налудничаво звучи всичко. И това обсебване по сериен убиец, а за аватар негова жертва...

# 169
Хубаво ами другите симптоми? Защо не спя? И Психично болните хора спят от зелени рецепти.
Бънди ами ти нямаш лекарство със зелена рецепта от сниманите

Обръщай внимание моля на това, което ти казахме вече десет пъти. Нямаш адекватно лечение за безсънието.

Защо постоянно подминаваш тоя факт?

Как искаш да си помогнеш като умишлено избягваш ключово полезни съвети от темата?

Колко пъти се направи на ударена, когато хора със сериозно безсъние ти казаха, че има клиника, има и решения.

Няма как да вземеш 7мг имован и да не заспиш едни осем часа, невъзможно.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:52 от .Hazel.

# 170
  • София
Аз затова казвам, че дори да не е чист трол с изцяло измислена история, безсмислено е да ѝ се дават съвети. Или всъщност нека се дават, друг човек може да прочете и да намери нещо за себе си, но Бънди... Аз ѝ прегледах предишните теми още при нейната предишна тема, ами хора, писано е толкова много и толкова ценни и добронамерени неща, давани са ѝ съвети и идеи от А и Б за самото безсъние, за терапии, за диети, режим на живот, психологическа (само)подкрепа, витамини, минерали, хормони, изследвания, лекари, книги... И всичко се подминава с една дума (ако изобщо благоволи да отговори) и след няколко дни се започва отначало. Но пак казвам, нека има съвети всъщност, ако не за нея, за друг ще са полезни.

# 171
Само дето сигурно няма да бъдат намерени в теми под патетични наслови на "умиращ" човек, от чийто първи коментар още се вижда колко е адекватен.

# 172
Действително ползата от такива теми е да се проследи мисълта на човек с менталност на жертва.

И доста хора, с такива образи в живота си, ще имат представа защо те “хронично страдат”, защо “никой не им помага”, защо се “борят” с неизлечими уж болести и са оставени на ударите на съдбата

Защото по-емпатични като Злодеида ще искат да помогнат и ще се хванат на плача и сълзите, но е добре на практика да се види как “болния” реално се самосаботира, лъже и изобщо целта му не е да се оправи, а да го съжаляват и обгрижват - за съжаление безплодно съжаление и обгрижване, защото песента за страданието периодично се подновява пред нова аудитория.

# 173
То не е само до изживяване като жертва обаче. Една-две идеи по-болно е.
https://www.vesti.bg/lyubopitno/sindrom-na-miunhauzen-mnimite-bo … ka-bolest-6134661

За намерението за "приключване" без изобщо да е доказано нелечимо терминално заболяване, пък изобщо да не говорим.

# 174
Моите наблюдения са, че такива "шумни" хора не се самоубиват, просто искат да привлекат внимание. Самоубийците, поне пред хората, обикновено са весели, енергични, даже понякога свръх продуктивни и по нищо не личи, че обмислят или са решили да предприемат такава стъпка.

# 175
Много се съмнявам,  че имаш наблюдения върху самоубийци, че и достатъчна бройка, за да може да направиш достоверен извод. Айде,  трансформирайте я тази злъч или поне я насочете към нещо неодушевено, че така вредите на живи хора!

# 176
  • София
Само дето сигурно няма да бъдат намерени в теми под патетични наслови на "умиращ" човек, от чийто първи коментар още се вижда колко е адекватен.

Е да, то нали това тролско представяне на проблема дразни много хора вече. В крайна сметка никой не чете теми за депресия, безъсние, деменция, рак и т.н. за кеф и сеир. Всеки е минал/минава през гадостта, иска да помогне, отсреща - ау, много сте лоши, не знаете какво е. Не само от авторката, а и от други. Ами може би знаем какво е, и преценяваме, че авторката няма сериозен проблем, освен хипохондрия и лека инфантилност, и това ако изобщо  има зрънце истина и не е тотален трол, който се гаври с форума.

Общи условия

Активация на акаунт